Back To Top

Organisasjonsstruktur

i ZEISS-gruppen

ZEISS-gruppen består av seks forretningsgrupper og 13 strategiske forretningsenheter.

Enhetene utvikler, produserer og distribuerer optiske systemer, slik som litografisystemer, industriell målingsteknologi, kirurgimikroskopier, oftalmiske diagnose- og terapisystemer, brilleglass, planetariumsteknologi og kino- og kameralinser samt kikkerter, rifleskop og små teleskop.

Carl Zeiss AG administrerer Gruppen i sin rolle som strategisk eierselskap.

Deres primære funksjon er kontinuerlig strategisk utvikling av forretningsaktiviteter og selskapets utvalg av produkter og tjenester. De fører også konsernledelsen og tjenestefunksjoner.

Forretningsgrupper

Produksjonsteknologi for halvledere

Produksjonsteknologi for halvledere

Industriell måleteknikk

Industriell måleteknikk

Mikroskopi

Mikroskopi

En stor del av alle mikrochips som produseres over verden er laget med optikk fra ZEISS. ZEISS er markedslederen i litografioptikk – den grunnleggende teknologien for produksjon av mikrochips. ZEISS spiller en viktig rolle innen å gjøre mikrochips mindre, kraftigere og billigere.

Målingsløsninger fra ZEISS brukes til å lage en rekke ulike komponenter – fra mikro- og makrodeler til store båtmotorer og vindturbiner – mer robust, tryggere og energieffektivt. Industriell målingsteknologi fra ZEISS gir de beste kvalitetsstandardene der høy presisjon behøves.

ZEISS utvikler og distribuerer innovative mikroskopsystemer for biomedisinsk forskning og undersøkelse av materialer. De lar forskere observere selv de minste strukturene og prosessene i organismer, og med dette få viktig innsikt.

Medisinsk teknologi

Medisinsk teknologi

Optometrist

Optometrist

Forbrukeroptikk

Forbrukeroptikk

Medisinske systemer fra ZEISS brukes i oftamologi, nevrokirurgi, og øre-, nese-og halskirurgi. Samt hos kontorbaserte leger. Diagnostikk- og terapisystemer hjelper helsepersonell med å oppnå bedre behandlingsresultater.

ZEISS står for optimal visuell komfort. Som en ledende global produsent, kombinerer selskapet oftalmisk ekspertise og løsninger med et internasjonalt merke. Over 200 millioner mennesker over hele verden bruker ZEISS brilleglass.

ZEISS gir deg nattehimmelen i planetarier og fantastiske, skarpe bilder på lerretet. Kikkerter og små teleskop gjør at naturelskere får øye på fascinerende detaljer.

 

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer

OK