Back To Top

Søk etter Relaxed Vision Centre og i.Scription Partnere

Kategori

Visste du at Carl Zeiss utvikler løsninger mot grå stær?

Grå stær (katarakt) anses for å være hovedårsaken til blindhet hos mennesker verden over. Tilstanden rammer primært den eldre generasjon og i ca. 90 % av alle tilfeller finner man sykdommen hos eldre mennesker. Ekspertene kaller tilstanden aldersbetinget grå stær. Sykdommen viser seg som en grå film over øynene som nedsetter pasientens syn og til sist blir personen blind.

Kataraktkirurgi

Kataraktkirurgi

De gode nyhetene er at syke linser kan skiftes ut med kunstige linseimplantater ved hjelp av et simpelt kirurgisk inngrep. Bare i Tyskland er det årlige antall av operasjoner av grå stær nå oppe på nesten en halv million.
Carl Zeiss-teknologien er en hjelp for legene som foretar inngrepet. Carl Zeiss står bak et nytt apparat som fjerner syke øyelinser: Visalis 100 bruker fakoemulsifikation hvor øyets linser fjernes ved hjelp av ultralyd og vakuum-utsuging. Carl Zeiss tilbyr en komplett løsning for behandling av grå stær som omfatter alt fra diagnoseapparater til intraokulære linser og fra operasjonsmikroskoper til etterbehandlingssystemer.


Det nye Visalis 100-system blir allerede brukt av kirurger i India. Systemets lette betjening og ubetingede nøyaktighet er overbevisende. Slike nyskapelser er meget etterspurte på utviklingsmarkedene og især i Asia, hvor det hver dag utføres tallrike øyeoperasjoner. Carl Zeiss er sponsor for Vision 2020 – ”The Right to Sight Project” som understreker firmaets engasjement i kampen mot blindhet som kan forebygges, i områder hvor det er mangel på legebehandling.

Relaterte artikler

Blått lys: fordeler og ulemper
Hjelp, trenger barnet mitt briller?
Gjennomfør Online-synstesten og test kvaliteten på synet ditt.
Hva er fargeblindhet og hva kan man gjøre med det?
Medisiner kan skade synet
 

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer

OK