Back To Top

Kontakt

Dersom du har spørsmål eller innspill angående retningslinjene våre for personvern, ta kontakt med oss på datap rivacy @zeiss .com

Erklæring om databeskyttelse og ansvar

Anvendelsesområde

Denne erklæringen om personvern og ansvar gjelder dette nettstedet og dets domener. Den gjelder også alle nettsteder og domener som eies av ZEISS, med mindre andre erklæringer om databeskyttelse og ansvar gjelder for nettsteder og domener for ZEISS-selskaper utenfor Tyskland, for eksempel på grunn av nasjonal lovgivning, redigerte uttalelser om personvern og ansvarserklæringer. Derfor ber vi deg om å gjøre deg kjent med den respektive erklæringen om databeskyttelse og ansvar for hvert av ZEISS' nettsteder du besøker eller programmer du bruker.

I noen tilfeller inneholder også ZEISS’ nettsteder koblinger til tredjeparters nettsteder, andre selskaper enn ZEISS, som disse personvern- og ansvarserklæringer ikke gjelder for.

Standard for generell databeskyttelse

ZEISS er et globalt konsern med juridisk uavhengige selskaper, forretningsprosesser, ledelsesstrukturer og tekniske systemer på tvers av landegrenser.

Når du besøker nettstedet vårt, kan data samles inn som kan, i noen tilfeller, inneholde personlige opplysninger. I denne erklæringen vil vi legge frem hvilke personopplysninger ZEISS-selskaper samler inn når du besøker nettstedene våre, og hvordan vi behandler disse opplysningene.

Vi tar beskyttelsen av dine personlige opplysninger meget alvorlig. Når vi behandler personopplysninger, som er samlet inn mens du besøkte nettstedet vårt, så skjer dette i full overensstemmelse med gjeldende lovbestemmelser. I tillegg baserer vi vår tilnærming til behandling av personopplysninger på EUs databeskyttelse. Dette gir størst mulig grad av åpenhet, overholdelse av retten til å velge, tilgangsrettigheter samt overføring og lovlig behandling av personopplysninger.

Alle ZEISS-selskap retter seg etter gjeldende personvernlovgivning. ZEISS-selskaper og datterselskaper i Tyskland følger den tyske føderale personvernloven (BDSG). I tillegg er behandlingen av personopplysninger fastsatt som et selskapsdirektiv og gjelder alle ZEISS-selskapene i konsernet. ZEISS sitt selskapsdirektiv skal sikre at dine opplysninger behandles på riktig måte og i overensstemmelse med gjeldende lover hos ZEISS-selskapene som håndterer personopplysninger. Vi har også instruert våre ansatte til å bruke og overholde reglene våre for databeskyttelse, i alle tilfeller der det oppfordres til å oppgi personopplysninger på nettstedene.

Innsamling, behandling og overføring av personopplysninger

ZEISS vil gi deg så mye kontroll som mulig over personopplysningene dine. Vanligvis kan du besøke ZEISS' nettsteder uten å måtte oppgi noen personlige opplysninger.

Likevel kan du på noen områder av ZEISS' nettsteder bli bedt om å oppgi personopplysninger for å hjelpe oss å forbedre nettsiden og for å holde kontakten med deg. Alle personlige opplysninger du oppgir behandles som konfidensielle og lagres og bearbeides eksklusivt innenfor omfanget av forholdet mellom deg og ZEISS.

Dine personlige opplysninger sendes ikke videre, publiseres ikke eller gjøres på annen måte tilgjengelig til tredjeparter for markedsføringsformål uten at du godkjenner det først.

For å kunne levere tjenestene våre, kan opplysningene dine under visse omstendigheter likevel bli overført til tredjeparter som inngår i ordrebehandlingen vår, som for eksempel forretningspartnere eller IT-tjenesteleverandører. Det er kun de opplysningene som er nødvendige for å kunne levere tjenesten som blir overført til disse tredjepartene, og vi sikrer at overføringen skjer i samsvar med påkrevd datasikkerhet. ZEISS-selskaper vil kun overføre personopplysninger til tredjeparter som selv har forpliktet seg til databeskyttelse og til å behandle dine opplysninger i samsvar med gjeldende lover.

I tillegg kan ZEISS være pålagt å utlevere opplysningene og tilknyttet data for deg for å overholde juridiske eller offisielle forordninger. Likeledes forbeholder vi retten til å bruke dine opplysninger til fremleggelse av eller forsvar mot rettslige krav.

Dersom selskapet tas over eller slås sammen med et annet selskap, kan det være nødvendig å utlevere eller overføre opplysningene om deg til potensielle eller faktiske kjøpere. I dette tilfellet vil ZEISS strebe etter høyest mulig databeskyttelse og handle i overensstemmelse med juridiske bestemmelser.

Informasjon om datavern

ZEISS forstår viktigheten ved sikkerhet og diskret håndtering av informasjon som du sender til oss via internett. Datasikkerhet på nettstedene våre er av høyeste prioritet for oss. Derfor har vi anstrengt oss for å sikre at sikkerhetstiltakene våre på Internett er effektive. For eksempel benytter ZEISS' butikksider seg av SSL-teknologi (Secure Socket Layer) for kryptering. Nettsteder som ber deg oppgi kommersielt, relevant informasjon som et kredittkortnummer, bruker også SSL-teknologi for å kryptere informasjonen som overføres. ZEISS vil oppdatere krypteringsteknologien på kontinuerlig basis, på linje med teknologisk utvikling for å kunne garantere konfidensiell håndtering av opplysningene du sender oss over internett.

ZEISS bruker informasjonskapsler kun av tekniske grunner (f.eks. autentisering) og til analyseformål. Informasjonskapsler er små filer som lagres midlertidig på harddisken. Opplysningene lagret i informasjonskapslene brukes for eksempel til å gjøre navigasjonen enklere, og i noen tilfeller kan de brukes til å gjøre nettstedet mer brukervennlig. Mange nettlesere har nå som standardinnstilling å automatisk godta informasjonskapsler. Men du kan konfigurere nettleseren din til å avvise informasjonskapsler eller vise advarsler om informasjonskapslene den mottar.

IP-adresser registreres under besøk på nettstedene våre. IP-adressene brukes til analyse av funksjonsfeil, administrering av nettstedet og for å samle inn demografisk informasjon. Videre bruker vi IP-adresser og annen nødvendig informasjon du har gjort tilgjengelig for oss på nettstedet eller på andre måter til å finne ut hvilke av våre nettsider som blir besøkt, og hvilke tema som er interessante for de besøkende. Vi samler inn denne informasjonen anonymt, og vi vil ikke koble den sammen med en registrert brukerprofil med mindre brukeren har gitt samtykke til dette.

Webanalyse

ZEISS bruker statistikk- og analyseprogrammene Urchin og Google Analytics til å analysere brukerstatistikk på ZEISS-nettstedene.

Dataene som har blitt generert gjennom bruk av ZEISS sine nettsteder og lagret i serverens loggfiler evalueres ved hjelp av Urchin. Informasjonen blir gjort anonym, slik at den ikke kan spores tilbake til en spesifikk person. Den lagrede informasjonen brukes kun til å sammenfatte rapporter om nettstedsbruken. Slike rapporter hjelper oss til å analysere og kontinuerlig forbedre tilbudet på nettstedene våre.

I løpet av analysen med Urchin, analyseres de opptjente dataene kun for trender og statistikk, så slettes de.

Google Analytics bruker informasjonskapsler som gjør det mulig å analysere hvordan du bruker nettstedet. Informasjonen om nettstedsbruken som samles inn ved hjelp av informasjonskapslene overføres til Googles server i USA, der den lagres. IP-adressen din vil bli forkortet av Google dersom IP-anonymisering er aktivert på nettsiden. Dette gjelder i EU-landene eller i andre stater som har undertegnet avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområde. Kun i spesielle tilfeller vil en fullstendig IP-adresse bli overført til en av Googles servere i USA, og deretter forkortet. I henhold til kontrakten inngått med nettstedsoperatøren vil Google bruke denne informasjonen til å analysere din bruk av nettstedet, til å sammenfatte rapporter angående nettstedsaktiviteter og for å yte andre tjenester i forbindelse med nettsteds- og Internettbruk til nettstedsoperatøren. Google vil ikke slå sammen IP-adressen overført via nettleseren din med annen informasjon i Google Analytics. Du kan forhindre at informasjonskapsler lagres ved å endre innstillingene dine i nettleseren. Dersom du velger å gjøre dette, kan det være at du dessverre ikke vil kunne ta i bruk alle funksjonene på nettstedet. Du kan også forhindre at Google registrerer og behandler informasjonen generert av informasjonskapslene relatert til nettstedsbruken din (inkludert din IP-adresse) ved å laste ned og installere tilleggsprogrammet for nettleseren som du finner her
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Bruk av sosiale tilleggsprogrammer

Noen av ZEISS' nettsteder bruker følgende knapper:


Ingen kontakt med Facebook, Google+ eller Twitter er opprettet når du ser disse knappene på nettstedet. For å opprette kontakt, og for å kommunisere med Facebook, Google+ og Twitter, må du først gi ditt samtykke ved å trykke på knappene. De aktiverte knappene kan gjenkjennes ved følgende illustrasjon:

Din anbefaling overføres når du trykker en andre gang. Dersom du allerede er logget inn på et sosialt nettverk, skjer dette uten at et nytt vindu åpnes. Ettersom dette skjer automatisk, vil ikke vi få kjennskap til informasjonen som er overført. Det som overføres, er det faktum at du har åpnet den respektive siden. Hvis du er logget på Facebook eller andre kontoer samtidig, vil denne informasjonen overføres til din sosiale media-konto og er dermed linket med deg som enkeltperson.

For informasjon om videre bruk og lagring av personlige opplysninger av Facebook, Google+ og Twitter, anbefales det at du tar direkte kontakt med disse sosiale mediekanalene. Det er også mulig å blokkere sosiale plugins via nettleseren din ved å bruke programtillegg.

Ansvarserklæring

Informasjon publisert under ZEISS' domener kan referere til produkter og tjenester som det ikke reklameres for eller som ikke er tilgjengelig i ditt land. Slik informasjon antyder ikke at ZEISS planlegger å tilby disse produktene eller tjenestene i ditt land ved en senere dato. Om nødvendig kan du kontakte vårt regionale salgskontor som vil være behjelpelig med informasjon om tilgjengeligheten av disse produktene og tjenestene. Presentasjonen av produktene og tjenestene på vårt nettsted utgjør på ingen måte et bindende salgstilbud.

Hvis programvare tilbys gratis, tar ikke ZEISS noe ansvar for skader som måtte følge fra nedlastingen eller bruk av programvaren. Nedlastingen og bruken av programvaren utføres utelukkende på brukerens egen risiko og uten ansvar eller garanti, med unntak av forsett eller grov uaktsomhet fra ZEISS' side.

I noen områder på våre nettsteder gir vi også informasjon om, og linker til, tredjeparters nettsteder. Vi gjør dette kun når vi er helt overbevist om at leverandøren er seriøs. ZEISS er likevel ikke ansvarlig for disse nettstedenes bestemmelser om databeskyttelse eller deres innhold, og står ikke til ansvar for dette. Eksterne lenker vises med følgende ikon:

 

ZEISS forbeholder seg alle rettigheter til sine nettsteders innhold og design. Immateriell eiendom på nettstedene våre, så vel som merkenavn er beskyttet. Tekst, bilder og grafikk på våre nettsteder og deres design osv., så vel som animasjoner og programvare, er underlagt opphavsrett og andre beskyttende lovbestemmelser. Reproduksjon eller overføring av hele eller deler av dette, er ikke tillatt uten skriftlig tillatelse fra oss. Dette nettstedet gir ingen lisens til bruk av dets immaterielle eiendom. ZEISS forbeholder seg retten til å forandre, suspendere eller stenge nettsted når som helst og uten forvarsel.

Til tross for den forsiktige sammenstillingen av innhold på nettstedet vårt, godtar vi ikke noe ansvar for dets riktighet, nøyaktighet, fullstendighet eller uforstyrret tilgang til det. I den grad det er juridisk tillatt, står vi ikke til ansvar for direkte eller indirekte skader inkludert inntektstap som følge av bruk av vårt nettsted, eller i forbindelse med tilgjengelig informasjon på nettstedet. Vi forbeholder oss retten til å forandre eller supplere den tilgjengelige informasjonen til enhver tid.

 

© Carl Zeiss AG – Sist endret: Mai 2014

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer

OK