Selskapsportefølje

ZEISS-gruppens brede portefølje omfatter seks firmagrupper og flere strategiske bedriftsenheter i fire foretningsområder. Enhetene utvikler, produserer og distribuerer optiske systemer, som litografisystemer, industriell måleteknologi, mikroskoper, oftalmiske diagnose- og terapisystemer, brillelinser, planetariumsteknologi og kino- og kameralinser samt kikkerter, målkikkerter og små teleskoper.

Carl Zeiss AG administrerer gruppen i sin rolle som strategisk eierselskap. Deres primære funksjon er kontinuerlig strategisk utvikling av forretningsaktiviteter og selskapets utvalg av produkter og tjenester. De fører også konsernledelsen og tjenestefunksjoner.

ZEISS-gruppens bedriftsstruktur.

ZEISS-gruppens bedriftsstruktur.

Forretningsområder

Medical Technology

Medical Technology

Med sine produkter og løsninger for oftalmologi, neurokirurgi og ØNH-kirurgi, bidrar ZEISS til medisinske fremskritt og hjelper leger over hele verden med å forbedre livskvaliteten til pasienter.

Industrial Metrology

Research & Quality Technology

ZEISS sikrer nødvendig kvalitetsstandard for oppgaver som krever maks presisjon: med måletekniske løsninger og mikroskoper for materialinspeksjon. I forskningen hjelper mikroskoper fra ZEISS å synliggjøre de minste strukturene og prosessene. 

Semiconductor Manufacturing Technology

Semiconductor Manufacturing Technology

I dag produseres en stor del av alle mikrobrikker med ZEISS-teknologi. Som markedsleder i litografioptikk spiller ZEISS en viktig rolle i mikroelektronikkens tidsalder ved stadig utvikling av nye mikrobrikker med økende ytelse og kompakthet.

Vision Care

Vision Care/Consumer Products

Som en av verdens ledende produsenter av brillelinser, står ZEISS for maksimal synskomfort. Kino- og kameralinser, planetarier, kikkerter og små teleskoper fra ZEISS tilbyr brukeren enestående optisk kvalitet.