Selskapsportefølje

ZEISS-gruppens brede portefølje omfatter seks firmagrupper og flere strategiske bedriftsenheter i fire foretningsområder. Enhetene utvikler, produserer og distribuerer optiske systemer, som litografisystemer, industriell måleteknologi, mikroskoper, oftalmiske diagnose- og terapisystemer, brillelinser, planetariumsteknologi og kino- og kameralinser samt kikkerter, målkikkerter og små teleskoper.

Carl Zeiss AG administrerer gruppen i sin rolle som strategisk eierselskap. Deres primære funksjon er kontinuerlig strategisk utvikling av forretningsaktiviteter og selskapets utvalg av produkter og tjenester. De fører også konsernledelsen og tjenestefunksjoner.

ZEISS-gruppens bedriftsstruktur.

ZEISS-gruppens bedriftsstruktur.

Forretningsområder

Medical Technology

Medical Technology

Med sine produkter og løsninger for oftalmologi, neurokirurgi og ØNH-kirurgi, bidrar ZEISS til medisinske fremskritt og hjelper leger over hele verden med å forbedre livskvaliteten til pasienter.

Industrial Metrology

Research & Quality Technology

ZEISS sikrer nødvendig kvalitetsstandard for oppgaver som krever maks presisjon: med måletekniske løsninger og mikroskoper for materialinspeksjon. I forskningen hjelper mikroskoper fra ZEISS å synliggjøre de minste strukturene og prosessene. 

Semiconductor Manufacturing Technology

Semiconductor Manufacturing Technology

I dag produseres en stor del av alle mikrobrikker med ZEISS-teknologi. Som markedsleder i litografioptikk spiller ZEISS en viktig rolle i mikroelektronikkens tidsalder ved stadig utvikling av nye mikrobrikker med økende ytelse og kompakthet.

Vision Care

Vision Care/Consumer Products

Som en av verdens ledende produsenter av brillelinser, står ZEISS for maksimal synskomfort. Kino- og kameralinser, planetarier, kikkerter og små teleskoper fra ZEISS tilbyr brukeren enestående optisk kvalitet.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer