Briller til barn: Ta med barna til optiker

Noen tips for barneøyne og barnebriller.

Er øynene de viktigste sanseorganene våre? Viktigere enn huden vår, nesen, ørene og tungen? Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Men en ting er sikker: hvis vi, og da spesielt barn, har en synsfeil, er det orienteringen og livsgleden vår som lider. Det gjelder spesielt i en verden som domineres av visuelle inntrykk. Derfor bør vi som foreldre gi spesiell oppmerksomhet til øynene til barna våre, og til den visuell utviklingen. BEDRE SYN har satt opp noen tips om barneøyne og barnebriller, til hjelp for deg når du skal takle denne komplekse og viktige saken.

Hvordan se synsproblemer hos barnet ditt

Gjør det å sjekke synet til en lek som de har glede av.

Optiker Hendrik Gausepohl anbefaler å holde et øye med utviklingen av synet til barna. Hvis du merker at barnet myser, rykninger eller at pupillen blir gråaktig, bør du ta kontakt med optikeren din med en gang. Det samme gjelder hvis det finnes øyesykdommer eller synsproblemer i familien. Et annet varselsignal er at spedbarn ikke prøver å få øyekontakt med personer som snakker til dem.

Linsene i øynene til spedbarn er fortsatt veldig myke, og kan tilpasse seg effektivt, dvs. de kan tilpasse seg forskjellige avstander uten problemer. Hvis ett øye ikke arbeider like godt som det andre, er det ikke alltid at foreldrene ser at det «gode» øyet kompenserer for det «dårlige». Derfor anbefales det å få synet til barnet sjekket i tidlig alder – ideelt sett i tre-års alderen.

Et besøk hos optikeren er absolutt nødvendig før barnet begynner på skolen. Det er essensielt med en synsundersøkelse når de blir 14 år gamle, for å finne ut om det finnes endringer i ungdommenes øyne, og da spesielt om de er nærsynte. Den neste undersøkelsen gjøres vanligvis når de unge voksne skal ta førerkortet for første gan.

Riktige brilleinnfatninger for barn

Det er aldri lett å ta beslutninger. Og det er ikke bare utseendet som teller i valget av brilleinnfatninger for barn.

16. okt. 2017

Tags: Barnebriller

Perfekt syn til barna

Barnebriller skal leve opp til noen meget krevende normer

Forstå syn 16. okt. 2017

Tags: Barnebriller

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!
Våre barns øyne Når et barn blir født, kan det se umiddelbart. Men barnets evne til å se skarpt utvikler seg kun med tiden.

Forstå syn 16. okt. 2017

Tags: Barnebriller

Mer enn bare kult: solbriller for barns øyne Solbriller kan være ganske kule – også for barn. Men beskyttelse av barnas sensitive øyne er minst like viktig som å se kul ut.

16. okt. 2017

Tags: Barnebriller

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg