Raskt mørke. Raskt klare. Fargeskiftende glass fra ZEISS

Ute i solen eller innendørs: Perfekt syn døgnet rundt med PhotoFusion fargeskiftende brilleglass fra ZEISS.

Slutt på å bytte briller: Ser du etter nye briller med fargeskiftende brilleglass som gir deg 100 % beskyttelse mot sol og skadelige UV-stråler? Visste du at brilleglass som skifter farge i solen nå er populære moderne under som gir deg optimalt syn? Vi forteller deg hvorfor du bør kjøpe dem, og hva du bør passe opp for.

Fargeskiftende brilleglass, også kjent som fotokromatiske brilleglass, har vært på markedet siden 1960-tallet. En liten, men betydelig oppdagelse av kjemikeren Stanley Donald Stookey og hans kollega William Armistead gjorde det mulig å fremstille brilleglass som reagerer forbausende godt på UV-stråler.

Siden den gang har mye skjedd når det gjelder kvaliteten og ytelsen til fargeskiftende brilleglass, og de har blitt svært populære blant mennesker som er avhengige av briller og som skifter ofte mellom å være innendørs og utendørs.

Hva er kvalitetsforskjellene blant fargeskiftende brilleglass?

Med fargeskiftende brilleglass tilhører den irriterende skiftingen av briller til fortiden. Nyere markedsforskning fra ZEISS viser at brillebrukere imidlertid har svært klare kriterier når det gjelder kvaliteten og ytelsen til fargeskiftene brilleglass:

  1. For å være behagelige å bruke må de fargeskiftende brilleglassene tilpasse seg meget raskt etter endringer i lysforholdene.
  2. For å sikre optimal synsevne må de fargeskiftende brilleglassene bli virkelig mørke i sollys og helt klare innendørs.
  3. Fargeskiftende brilleglass må være effektive og gi 100 % UV-beskyttelse.
  4. For å se bra ut må fargeskiftende brilleglass være tilgjengelige i attraktive, harmoniske fargetoner.
  5. Fargeskiftende brilleglass må ha lang levetid og høy ytelse.
  6. De bør være kompatible med alle innfatningstyper og alle slags brilleglass.  

Disse kravene ble tatt hensyn til under utviklingen av ZEISS PhotoFusion. På bare 15 til 30 sekunder blir PhotoFusion brilleglass med høy og middels indeks, mørke i sterkt lys eller i solen*. Innendørs blir de helt klare igjen i løpet av 5 til 10 minutter*. Det er grunnen til at PhotoFusion er ledende innenfor fargeskiftende brilleglass. Og selvsagt gir de 100 % beskyttelse mot UV-stråling fra solen som standard.

Intelligente solbrilleglass som går fra mørke i svakt lys, til enda mørkere i sterkere lys.
Finnes i fire trendy farger: brun, grå, pioneer og blå.


Hvordan fungerer fargeskiftende brilleglass?

En kjemisk reaksjon som involverer visse molekyler danner grunnlaget for selvfargende brilleglass. Hemmeligheten bak PhotoFusion fargeskiftende brilleglass med høy og middels indeks, er fotoaktive molekyler som reagerer raskt på endret lys. Ved å kombinere disse molekylene med brilleglass fra ZEISS har det vært mulig å konstruere en ny generasjon av kraftfulle fargeskiftende brilleglass.

Begrepene «fototropiske» (oversatt ordrett betyr fototrop «mot lyset») og «fotokrome» (fra gresk: phos = lys og chroma = farge) brilleglass brukes ofte om fargeskiftende brilleglass. Begge ordene viser til samme type brilleglass.

Prøv det ut selv – kontakt optikeren din i dag. ZEISS PhotoFusion brilleglass er tilgjengelige som enstyrke-brilleglass, progressive brilleglass og med alle ZEISS overflatebehandlinger som f.eks. DuraVision Premium og DuraVision BlueProtect. De er også tilgjengelig som ZEISS DriveSafe og digitale brilleglass.  

ZEISS briller for alle lysforhold – PhotoFusion-fargene. Velg og vrak!

ZEISS briller for alle lysforhold

Mange spørsmål, ett svar. PhotoFusion

1. Fungerer PhotoFusion brilleglass i bilen?

Fordi mye av de ultrafiolette strålene som aktiverer de fargeskiftende brilleglassene, absorberes av bilrutene, blir ikke fargeskiftende brilleglass så mørke inne i bilen som de ville ha blitt utendørs. Selv om PhotoFusion gir en viss grad av blendingsbeskyttelse i bilen, kan det tenkes at brukerne foretrekker å ha et eget sett solbriller for bruk ved kjøring over lengre strekninger.

2. Er PhotoFusion brilleglass klare innendørs?

Ja, PhotoFusion brilleglass vil for brukerne oppleves som klare innendørs.

3. Vil PhotoFusion erstatte solbriller?

For vanlig bruk - enten innendørs, utendørs, om dagen eller om natten - gir PhotoFusion brilleglass fremragende synseffekt og beskyttelse mot å bli blendet. Men ved intenst solskinn i omgivelser med høy temperatur, inne i biler med vinduer som blokkerer det meste av de ultrafiolette strålene eller i omgivelser med intens blending i form av gjenskinn fra for eksempel vann eller snø, vil et eget par solbriller med fast fargeverdi gi den beste formen blendingsbeskyttelse og visuell komfort.

4. Hvor raske er PhotoFusion brilleglass med høy og middels indeks (formørkning og tilbaketoning)?

PhotoFusion fargeskiftende brilleglass med høy og middels indeks, er meget raske og mørkner opptil 20 % raskere* enn den eksisterende generasjonen fra ZEISS - og tones klare igjen opptil dobbelt så raskt*.

5. Hvordan reagerer PhotoFusion brilleglass i skyggen?

Avhengig av UV-strålenes intensitet i skyggen vil ikke de fargeskiftende glassene være fullt så mørke som ute i solen, men de vil alltid gi 100 % beskyttelse mot UV-stråling fra solen.

6. Er PhotoFusion brilleglass egnet til å kjøre om natten?

Ja, de er like egnet for kjøring om natten som alle andre klare brilleglass. De er også tilgjengelig i ZEISS DriveSafe-versjoner.

7. Har PhotoFusion brilleglass UV-beskyttelse?

Ja, grunnmaterialet inneholder allerede et 100 % vern mot UV-stråler, uansett om brilleglassene er klare eller mørke. Brukeren beskyttes alltid mot UV-stråler fra solen.

8. Er PhotoFusion brilleglass egnet for bruk hele dagen, både inne og ut?

Ja, ZEISS PhotoFusion brilleglass er så og si helt gjennomsiktige i lys tilstand, noe som gjør dem perfekt egnet til bruk innendørs og om natten. Dessuten, når ZEISS PhotoFusion brilleglass utsettes for sollys, mørkner de etter behov for å opprettholde tilstrekkelig blendingskontroll, og får dermed nærmest solbrillefarge i skarpt sollys. Du kan velge ZEISS brilleglass med PhotoFusion for å møte dine spesifikke behov.

Under ekstremt solfylte forhold, kan det være greit å ha et par vanlige solbriller for hånden.

9. Hva er fordelene med PhotoFusion brilleglass sammenliknet med klare brilleglass?

I motsetning til klare brilleglass mørkner PhotoFusion fargeskiftende glass når lysstyrken i omgivelsene øker. De er praktisk talt klare innendørs og mørkner nesten helt til solbrilletetthet i sterkt sollys, og sikrer blendingskontroll og bedre synskomfort.

10. Vil PhotoFusion brilleglass virke like godt som mitt forrige par fargeskiftende – eller “fotokrome” - briller?

PhotoFusion brilleglass med høy og middels indeks, bygger på det siste innen fargeskiftende teknologi og har en meget god ytelse. De mørkner opptil 20 % raskere* og tones tilbake opptil dobbelt så raskt* som tidligere fotokrome brilleglass fra ZEISS. Resultatet av en brukerundersøkelse viste av 97 % av brukerne mener PhotoFusion er bedre enn eller like bra som deres gamle «fotokrome» brilleglass.

* Ytelsen vil variere avhengig av materiale, temperatur og lysforhold.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Hvordan solbriller lages Hvordan lager en solbriller? Lær om hvilke materialer som brukes til å lage solbriller, og hvordan designere gjør om idé til faktisk produkt.

03.jul.2018

Tags: Solbriller

Historien om fasjonable solbriller Hvert tiår har sin egen signaturstil.

03.jul.2018

Tags: Solbriller

Ikke bli blendet Solbriller er et pent tilbehør men det viktigste er at de beskytter øynene dine mot UV-stråler.

16.okt.2017

Tags: Solbriller

Hvordan forebygge rynker Ikke glem solbrillene!

16.okt.2017

Tags: Solbriller

Liknende produkter