Om Carl Zeiss Vision

Om ZEISS
ZEISS er et verdensomspennende teknologikonsern innen optikk og optoelektronikk. ZEISS utvikler og selger optisk litografi, metrologi, mikroskoper, medisinteknikk, brilleglass samt kamera- og filmobjektiver, kikkerter og planetariumsteknologi. Med deres løsninger driver konsernet optikkens verden forover og skaper teknologiske fremskritt. Konsernet er organisert i de seks avdelingene Industriell måleteknikk, Mikroskopi, Medisinsk teknologi, Optometri, Forbrukeroptikk og Produksjonsteknologi for halvledere. ZEISS er representert i over 40 land – med rundt 30 produksjonsanlegg, mer enn 50 salgs- og servicesteder og rundt 25 forsknings- og utviklingssentre. I regnskapsåret 2013/2014 genererte konsernet en omsetning på ca 4,3 milliarder euro med ca. 25 000 ansatte. Selskapet ble etablert i 1846 i Jena og har sitt hovedkontor i Oberkochen. Carl Zeiss AG fører ZEISS-gruppen som strategisk Management-Holding. Eneeier av selskapet er Carl-Zeiss-Stiftung.

Vision Care
Forretningsområdet Vision Care kombinerer den synsoptiske kompetansen og løsningene til en av verdens ledende produsenter med et internasjonalt merke. Forretningsområdet utvikler og produserer instrumenter og tilbud til hele verdikjeden innen synsoptikk. Med rundt 8 300 ansatte genererte forretningsområdet en omsetning på 761 millioner euro i regnskapsåret 2013/2014. Den utvidede direksjonen i forretningsområdet ZEISS Vision Care består av dr. Matthias Metz (styreformann og administrerende direktør), Sven Hermann (sikkerhetssjef/markedssjef), dr. Marc Wawerla (driftssjef), dr. Timo Mappes (innovasjon), Jens Boy (Nord-Amerika) og Paul Bilsdorfer (økonomi).

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer