Om Carl Zeiss Vision

Om ZEISS
ZEISS er en internasjonalt ledende teknologiorganisasjon innen optikk og optoelektronikk. ZEISS-konsernet utvikler, produserer og distribuerer måleteknikk, mikroskoper, medisinsk teknologi, brilleglass, kamera- og kinobjektiver, kikkerter og produksjonsutstyr for halvledere. Med sine løsninger tar selskapet optikk stadig til et nytt nivå og bidrar til å forme teknologiske fremskritt. ZEISS er delt opp i de fire segmentene forskning og kvalitetsteknologi, medisinsk teknologi, Vision Care / forbrukerprodukter og produksjonsteknologi for halvledere. ZEISS-konsernet er representert i mer enn 40 land og har over 50 salgs- og servicesteder, mer enn 30 produksjonsanlegg og ca. 25 forsknings- og utviklingssentre rundt om i verden.

I regnskapsåret 2015/16 genererte selskapet inntekter tilnærmet € 4,9 milliarder med over 25 000 ansatte. Selskap ble grunnlagt i Jena i 1846, og har hovedkvarteret ditt i Oberkochen, Tyskland. Carl Zeiss AG er det strategiske holdingsselskapet som styrer ZEISS-konsernet. Selskapet er fullstendig eid av Carl Zeiss Stiftung (Carl Zeiss-stiftelsen).

 

Vision Care
Vision Care-virksomhetsgruppen er én av verdens ledende produsenter av brilleobjektiver og øyeinstrumenter. Virksomhetsgruppen utvikler og produserer tilbud for hele brilleverdikjeden som distribueres globalt under ZEISS-merket. Virksomhetsgruppen er underlagt segmentet for Vision Care / Forbrukerprodukter. I regnskapsåret 2015/16 genererte segmentet inntekter på € 1,1 milliarder med over 9300 ansatte.

Den utvidede direksjonen i forretningsområdet ZEISS Vision Care består av dr. Matthias Metz (styreformann og administrerende direktør), Sven Hermann (sikkerhetssjef/markedssjef), dr. Marc Wawerla (driftssjef), dr. Timo Mappes (innovasjon), Jens Boy (Nord-Amerika) og Paul Bilsdorfer (økonomi).