Fordelene ved i.Scription® brilleglass - et intervju med prosjektlederen

En kikk bak kulissene hos Carl Zeiss Vision

Utviklingen av i.Scription® og i.Profiler® markerer den siste milepælen innen innovasjon når det gjelder produksjon av brilleglass. i.Scription® tar sikte på å gi et nytt nivå for synskvalitet. I denne artikkelen skal vi ta en kikk bak kulissene hos Carl Zeiss Vision i form av et intervju med Lars Mendel, prosjektleder ved i.Scription®.

Intervju med Lars Mendel, prosjektleder ved i.Scription® i Carl Zeiss Vision

Intervju med Lars Mendel, prosjektleder ved i.Scription® i Carl Zeiss Vision

BEDRE SYN: Har lanseringen av i.Scription® innført et nytt nivå for synskvalitet for alle? Eller la meg si det annerledes: Vil de spesielle fordelene som i.Scription® byr på gjøre denne kvalitetsstandarden til den eneste typen brilleglass som vil finnes på markedet?

Lars Mendel: Til den første delen av spørsmålet vil jeg svare et ubetinget ja. En ny standard har definitivt blitt satt. Brilleglassoptimaliseringsløsningen til i.Scription® gir oss et verktøy som gir bedre syn for alle. Våre erfaringer viser at for eksempel mange kunder som allerede har vanlige briller, men bare bruker dem i nødsituasjoner, nå vil bli overbevist om at det er en god idé å bruke dem hele tiden. i.Scription® skaper et visuelt inntrykk som er bedre jevnt over, og som gjør det lettere for deg å føle deg komfortabel med brillene første gang du bruker dem.

Som svar på den andre delen av spørsmålet ditt, vil det være ren spekulasjon å tro at kun slike brilleglass vil finnes i fremtiden. Uansett er vi overbevist om at i.Scription® raskt vil bli svært utbredt, takket være de fordelene kundene opplever.

BEDRE SYN: Fortsatt optimalisering av brilleglass øker også kravene til kvalifikasjoner hos optikerne. Er det ikke en risiko for at produktet vil bli brukt på et mangelfullt vis i enkelte tilfeller?

Lars Mendel: For å gå rett til poenget: Høyteknologisk synsbehandling krever spesielle kvalifikasjoner. Fagfolk på området trenger høyteknologisk opplæring og utstyr. Carl Zeiss Vision har arbeidet spesielt for å gi optikere de spesielle, faglige kvalifikasjonene de trenger. Relaxed Vision-sentrene, som er utstyrt med hjelpemidler som f.eks. videosentreringmoduler, har blitt etablert som et resultat av dette. De tilbyr et verktøy som støtter optikernes rådgivnings- og justeringsprosess. Derfor har vi nå alt på plass som optikeren trenger for å justere selv de mest avanserte og komplekse produktene.  

BEDRE SYN: Er i.Scription® den perfekte løsningen for alle som har briller - inkludert kunder som bare bruker halve briller?

Lars Mendel: De som trenger briller kun for nærsynthet er faktisk unntaket fra regelen. Autorefraksjonsprinsippet er konstruert for å vise gjenstander som finnes på større avstander. Nærsynthetsproblematikken er avhengig av andre forhold. Men halve brilleglass spiller en stadig mindre rolle ettersom progressive brilleglass nå gir et mye bedre alternativ.

BEDRE SYN: Tusen takk for dette intervjuet.