Mer robuste. Motstandsdyktige mot smuss. Enkle å rengjøre: De nye innovative overflatebehandlingene for brilleglass fra ZEISS

De hardeste brilleglassene fra ZEISS noensinne, takket være den nye DuraVision®Platinum-teknologien

Brilleglass med god overflatebehandling er viktig for brillebrukere. Hvor robust er glasset? Hvor lang levetid er det rimelig å forvente? Kvaliteten på overflatebehandlingen utgjør forskjellen. DuraVision®Platinum-teknologien fra Carl Zeiss Vision gir de hardeste brilleglassene fra ZEISS noensinne.

Livet er fullt av utfordringer. Brilleglassene dine må gjennom en hel del hver eneste dag. Har du ikke et mikrofibertørkle tilgjengelig? Rask og uforsiktig rengjøring er noe av det som skader brilleglassene mest. Små støvpartikler på lommetørklet, skjortefliken, jakkeermet eller selve glasset kan være nok til å ripe opp belegget. Derfor bør du ha brilleglass som er robuste nok til å overvinne alle slike utfordringer.

Forbedret antirefleksbelegg

Hva slags egenskaper må dagens brilleglass ha? Et åpenbart behov er antirefleksbehandling i høy kvalitet. Flere lag med antirefleksbelegg forhindrer at lys som kommer inn ved ulike bølgelengder og fra ulike retninger, reflekteres.

I denne sammenhengen snakker vi om "restreflekser", som alle brilleglass har til tross for antirefleksbelegg. Der konvensjonelle brilleglass ofte har grønt som farge for restreflekser, har vi isteden valgt blått. Ettersom fargen har en annen bølgelengde, reduseres restreflekser med 20 prosent mer enn i konvensjonelle brilleglass med grønn restrefleks.

DuraVision®Platinum kan enda mer

ZEISS er en pioner innen overflatebehandling og utviklet verdens første antirefleksbelegg i 1935.

Utviklingen av DuraVision®Platinum kom i gang etter omfattende markedsundersøkelser som bekreftet at folk legger stor vekt på at plastbrilleglass skal være så harde og motstandsdyktige som mulig. Moderne brilleglass må derfor ikke bare ha et høyeffektivt antirefleksbelegg, men også oppfylle følgende krav:

Brilleglass må være robuste.

Brilleglass må være robuste.

Brilleglass må være robuste.
Brilleglass må være raske og enkle å rengjøre

Brilleglass må være robuste.

Brilleglass må være raske og enkle å rengjøre
Brilleglass må frastøte smuss og støv

Brilleglass må frastøte smuss og støv

Brilleglass må frastøte smuss og støv
Og de må være krystallklare. Det er spesielt viktig for bedre syn om natten

Og de må være krystallklare. Det er spesielt viktig for bedre syn om natten

Og de må være krystallklare. Det er spesielt viktig for bedre syn om natten

Vi presenterer ZEISS brilleglass med DuraVision®Platinum-teknologi

Mer robuste, motstandsdyktige mot smuss og enkle å rengjøre: Takket være de hardeste brilleglassene fra ZEISS noensinne (opptil tre ganger hardere enn tidligere generasjoner*).

DuraVision®Platinum-teknologien har gjort ZEISS brilleglass betydelig mer motstandsdyktige. En rekke interne ytelsetester har bevist dette. I en realistisk hardhetstest ble tidligere generasjoner overflatebehandlede ZEISS brilleglass sammenlignet med brilleglass med DuraVision®Platinum. Tørklær med en standardmengde smuss ble brukt til å simulere total rengjøringsmengde i løpet av den gjennomsnittlige brukstiden for brilleglass (2–3 år). Ikke overraskende var brilleglass med DuraVision®Platinum-teknologi best i klassen og hadde nesten ingen tegn til slitasje.

Hva er hemmeligheten bak DuraVision®Platinum overflatebehandling?

De ni ultratynne lagene i DuraVision® Platinum

De ni ultratynne lagene i DuraVision® Platinum

Brilleglass med DuraVision®Platinum er sammensatt av ni ultratynne sjikt påført direkte på hverandre. Lagene har fire oppgaver: Først er basisglasset overflatebehandlet for hardhet, deretter legges det på ulike antirefleksbelegg inkludert et antistatisk sjikt, og til slutt et rensebelegg (Clean Coat). Det øverste sjiktet forsegler brilleglasset og skaper en perfekt, glatt overflate. Smuss og fuktighet avvises slik at det er enkelt å holde brilleglassene helt rene.

Den virkelige hemmeligheten bak DuraVision®Platinum er likevel den avanserte produksjonsteknologien. Brilleglassene "bombarderes" med ioner mange ganger under overflatebehandlingsprosessen slik at de ulike lagene presses sammen i en perfekt form, som et tredimensjonalt puslespill. Denne prosessen skjer selvsagt i mikroskopisk målestokk og er ikke synlig for det blotte øye. Resultatet er en brilleglassoverflate tre ganger hardere enn på tidligere generasjoner plastbrilleglass fra ZEISS.* Brilleglassene er mer robuste, mer motstandsdyktige mot smuss og enklere å rengjøre.

Vårt tips:

Før du rengjør brillene med et mikrofibertørkle, bør du alltid fjerne smuss og støv under rennende vann eller i et ultrasonisk bad hos din optiker. Slik sørger du for at overflatebehandlingen varer lenge – enten brillene er med eller uten DuraVision®Platinum.

*ZEISS brilleglass DuraVision Platinum-teknologi indeks 1.67 sammenlignet med LotuTec indeks 1.67.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer