Nå kan du se mer - selv om natten og ved lite lys

ZEISS lanserer et nytt brilleglasskonsept for et bedre syn: få et klarere syn med god kontrast om natten og ved lite lys

Forbedret nattesyn: Mange mennesker som har prøvd disse glassene ønsker ikke å gi slipp på dem igjen. De har besluttet seg for å gå med ZEISS brilleglass med i.Scription®-teknologi. i.Scription®-teknologien er utviklet av Carl Zeiss Vision, markedsførende innenfor optometriske brilleglass. Ved hjelp av teknologien analyseres hvert enkelt øyes visuelle profil og informasjonen brukes både i beregningen og fremstillingen av brilleglassene. For brukeren kan dette bety en helt ny synskvalitet, spesielt om natten og ved lite lys. Mennesker som bruker disse brilleglassene, opplever å få et betydelig skarpere og klarere syn om natten. Dessuten opplever de at kontraster og farger blir kraftigere.

Bedre syn om natten og ved lite lys. Når øynene møter lyskilder om natten er lysstråler skyld i visuelle forstyrrelser. i.Scription® reduserer disse forstyrrelsene betydelig og gir dermed sikrere kjøring om natten.

Bedre syn om natten og ved lite lys. Når øynene møter lyskilder om natten er lysstråler skyld i visuelle forstyrrelser. i.Scription® reduserer disse forstyrrelsene betydelig og gir dermed sikrere kjøring om natten.

En titt på statistikken over uhell i trafikken vil avsløre at selv om
kun 20 % av alle biler kjører på de offentlige veiene når det er mørkt, skjer 40 % av alle alvorlige uhell nettopp om natten (kilde: Tysklands Statistikk).

Risikoen for en trafikkulykke er høyest om natten. Lys, refleksjoner, speilbilder, begrenset syn, lav kontrast og generelt ugunstige synsforhold irriterer og tretter ut øynene og menneskets sanseapparat generelt.

 

Disse ugunstige forholdene øker imidlertid ikke kun sjansen for ulykker. De har også en negativ innvirkning på livskvaliteten for de som skal leve med dem. De føler seg handikappede og usikre og har i det hele tatt vanskelig for å kjøre om kvelden og delta i utendørs aktiviteter. Især når dagene er korte.

ZEISS presisjonsbrilleglass og i.Scription® forbedrer ditt syn

Et øye er like unikt som et menneskes fingeravtrykk. i.Scription® er den nyeste patenterende teknologi utviklet av ZEISS og tar hensyn til den enkelte person. Utover de typiske former for syn, dvs. nærsynthet eller langsynthet, undersøker ZEISS i.Profiler® også det enkelte øyes synsprofil. Alle mennesker har deres egen unike synsprofil ZEISS i.Profiler® er et innovativt og spesielt apparat til øyeundersøkelser basert på bølgefrontsteknologi.

Under prosessen måles mer en 1500 referansepunkter. Allikevel krever undersøkelsen kun at pasienten ser inn i apparatet i rundt 30 sekunder. Det er en høyteknologisk løsning for øyet. ZEISS i.Profiler® bruker infrarødt lys og danner et lyspunkt på netthinnen som blir sendt spredt tilbake gjennom øyer.

På vei tilbake brytes lyset på forskjellige måter alt etter det enkelte øye. ZEISS i.Profiler® måler disse brytningene for å sette sammen en individuell synsprofil for hvert enkelt øye. Til forskjell fra tradisjonelle autorefraktorer kan optikere også måle utvidede pupiller under nattlige synsforhold ved hjelp av i.Profiler®. Dermed kan synsproblemer som virker inn på kvaliteten av en persons mørkesyn oppdages og minskes. Som pasient vil man i dag få opplysninger om sitt syn som man ikke har kunne få tidligere.

Det brukes en kompleks og patentert beregningsprosess til å regne om de analyserte data sammen med subjektive refraksjonsdata. Man kan da fremstille et presisjonsbrilleglass som passer perfekt til øyet og det individuelle syn. Disse brilleglassene fremstilles med nyanser på ned til 1/100 dioptri på basis av de meget presise ZEISS-målingene.

Til sammenligning fremstilles tradisjonelle briller normalt med steg på 0,25 dioptri.Det betyr at ZEISS-løsningen er mer presis en noen annen måleprosesser for brilleglass i dag.

i.Scription®-systemet fra Carl Zeiss Vision består av tre komponenter: det innovative øyenmålingsapparat i.Profiler® fra ZEISS (se foto), optimaliseringsteknologien i.Scription® og sist, men ikke minst, optikerens arbeid.

i.Profiler® - et analyseapparat fra Zeiss som er basert på avansert bølgefrontsteknologi

Dine fordeler

Du vil raskt oppleve fordelene med i.Scription®-optimaliserte brilleglass når du oppdager hvor mye bedre du kan se om natten og ved lite lys.

 

Dette er et tidspunkt på dagen hvor øynene skal gjenkjenne folk, gjenstander og omgivelser under dårlige lysforhold. Under disse ugunstige forhold har alle mennesker litt problemer med synet. Dette skyldes brilleglassenes manglende korreksjon når de er fremstillet til dagslys. En særdeles uheldig virkning. Sammen med den blendende virkning lys og refleksjoner fremkaller om natten, er alle disse forhold sjenerende for øynene og stresser dem. Øynene blir da raskt trøtte, noe som er farlig, især hvis man skal kjøre om natten.

 

Presisjonsbrilleglass med i.Scription®-teknologi kan imidlertid også forbedre ditt dagssyn. Du vil oppleve å kunne fokusere klart og presist og bedre kunne oppfatte kontraster og farger ved hjelp av disse brilleglassene.

 

Din ZEISS-optiker vil med glede vise deg hvordan i.Scription®-teknologien virker og hvordan du kan få et bedre syn, selv om natten, takket være ZEISS presisjonsbrilleglass.

Feedback fra en bruker av i.Scription®-brilleglass

Hver eneste dag gir brillebrukere over hele verden som har skiftet til ZEISS presisjonsbrilleglass, entusiastisk uttrykk for at de har overvunnet deres synsbegrensninger. Flere kundeundersøkelser viser en stor tilfredshet blant brukere av i.Scription®-brilleglass:

Marianne B.:
”Jeg kan anbefale at man skifter. Jeg har hatt briller i 12 år og først i det siste kom i.Scription®. Jeg har aldri hatt et par briller med ZEISS-brilleglass før. Alle som har råd til det bør investere i disse brilleglassene for deres øynes skyld. De gjør en så enorm forskjell at det er vanskelig å tro og ennå vanskeligere å beskrive. Hva angår meg selv vil jeg aldri mer gå med andre brilleglass en dem fra ZEISS. Jeg anbefaler i.Scription® til alle."

Forresten: Flere undersøkelser hvor kunden valgte i.Scription®-brilleglass, har bl.a. bekreftet at pasientene fikk en bedre kontrastfølsomhet. i.Scription® er en patentert nyskapelse fra ZEISS.