Raskt mørke. Raskt klare. Fargeskiftende glass fra ZEISS

Ute i solen eller innendørs: Perfekt syn døgnet rundt med PhotoFusion fargeskiftende brilleglass fra ZEISS

Er du på utkikk etter dine nye favorittbriller? Som vil gi deg perfekt syn under alle lysforhold, det være seg dag eller natt? Med fargeskiftende brilleglass som gir deg 100 % beskyttelse mot skadelig UV-stråling fra solen, og som vil gjøre det unødvendig å skifte tilbake til vanlige briller? Nå tilbyr ZEISS også fargeskiftende brilleglass i velkjent ZEISS-kvalitet. Og det beste er at PhotoFusion fargeskiftende brilleglass med høy og middels indeks, skifter fra mørkt til lyst opptil 2 ganger raskere* enn tidligere fotokrome glass fra ZEISS.

*Gjennomsnittlig ytelse for 1.67, 1.6 og polykarbonat brilleglass. Ytelsen vil variere avhengig av materiale, temperatur og lysforhold.

Fargeskiftende brilleglass, også kjent som fotokromatiske brilleglass, har vært på markedet siden 1960-tallet. En liten, men betydelig oppdagelse av kjemikeren Stanley Donald Stookey og hans kollega William Armistead gjorde det mulig å fremstille brilleglass som reagerer forbausende godt på UV-stråler. Siden den gang har mye skjedd når det gjelder kvaliteten og ytelsen til fargeskiftende brilleglass, og de har blitt svært populære blant mennesker som er avhengige av briller og som skifter ofte mellom å være innendørs og utendørs.

Hva er kvalitetsforskjellene blant fargeskiftende brilleglass?

Med fargeskiftende brilleglass tilhører den irriterende skiftingen av briller til fortiden. Nyere markedsforskning fra ZEISS viser at brillebrukere imidlertid har svært klare kriterier når det gjelder kvaliteten og ytelsen til fargeskiftene brilleglass:

 • For å være behagelige å bruke må de fargeskiftende brilleglassene tilpasse seg meget raskt etter endringer i lysforholdene.
 • For å sikre optimal synsevne må de fargeskiftende brilleglassene bli virkelig mørke i sollys og helt klare innendørs.
 • Fargeskiftende brilleglass må være effektive og gi 100 % UV-beskyttelse.
 • For å se bra ut må fargeskiftende brilleglass være tilgjengelige i attraktive, harmoniske fargetoner.
 • Fargeskiftende brilleglass må ha lang levetid og høy ytelse.

 

Briller for alle lysforhold fra ZEISS

Disse kravene ble tatt hensyn til under utviklingen av ZEISS PhotoFusion. På bare 15 til 30 sekunder blir PhotoFusion brilleglass med høy og middels indeks, mørke i sterkt lys eller i solen*. Innendørs blir de helt klare igjen i løpet av 5 til 10 minutter*. Det er grunnen til at PhotoFusion er ledende innenfor fargeskiftende brilleglass. Og selvsagt gir de 100 % beskyttelse mot UV-stråling fra solen som standard.

*Gjennomsnittlig ytelse for 1.67, 1.6 og polykarbonat brilleglass. Ytelsen vil variere avhengig av materiale, temperatur og lysforhold.

I tillegg til antirefleksbelegg og spesialtilpassede progressive brilleglass, ble de fargeskiftende brilleglassene første gang lansert i 1983 av American Optical, hvis oftalmiske virksomhet ble kjøpt opp av Carl Zeiss Vision.

Hvordan fungerer fargeskiftende brilleglass?

En kjemisk reaksjon som involverer visse molekyler danner grunnlaget for selvfargende brilleglass. Hemmeligheten bak PhotoFusion fargeskiftende brilleglass med høy og middels indeks, er fotoaktive molekyler som reagerer raskt på endret lys. Ved å kombinere disse molekylene med brilleglass fra ZEISS har det vært mulig å konstruere en ny generasjon av kraftfulle fargeskiftende brilleglass.

Begrepene «fototropiske» (oversatt ordrett betyr fototrop «mot lyset») og «fotokrome» (fra gresk: phos = lys og chroma = farge) brilleglass brukes ofte om fargeskiftende brilleglass. Begge ordene viser til samme type brilleglass.

Bra for deg! PhotoFusion fåes innenfor et bredt spekter av design, merker og materialer. Det betyr at brukere av PhotoFusion brilleglass ikke går glipp av andre tilbud eller kvalitetsaspekter for avslappet syn: høyere visuell komfort, bedre livskvalitet.

PhotoFusion er tilgjengelig for:

Mange spørsmål, ett svar. PhotoFusion

 • Fungerer PhotoFusion brilleglass i bilen?

  Fordi mye av de ultrafiolette strålene som aktiverer de fargeskiftende brilleglassene, absorberes av bilrutene, blir ikke fargeskiftende brilleglass så mørke inne i bilen som de ville ha blitt utendørs. Selv om PhotoFusion gir en viss grad av blendingsbeskyttelse i bilen, kan det tenkes at brukerne foretrekker å ha et eget sett solbriller for bruk ved kjøring over lengre strekninger.

   

 • Vil PhotoFusion erstatte solbriller?

  For vanlig bruk - enten innendørs, utendørs, om dagen eller om natten - gir PhotoFusion brilleglass fremragende synseffekt og beskyttelse mot å bli blendet. Men ved intenst solskinn i omgivelser med høy temperatur, inne i biler med vinduer som blokkerer det meste av de ultrafiolette strålene eller i omgivelser med intens blending i form av gjenskinn fra for eksempel vann eller snø, vil et eget par solbriller med fast fargeverdi gi den beste formen blendingsbeskyttelse og visuell komfort.

 • Har PhotoFusion brilleglass UV-beskyttelse?

  Ja, grunnmaterialet inneholder allerede et 100 % vern mot UV-stråler, uansett om brilleglassene er klare eller mørke. Brukeren beskyttes alltid mot UV-stråler fra solen.

 • Er PhotoFusion brilleglass egnet for bruk hele dagen, både inne og ut?

  Ja, PhotoFusion brilleglass er praktisk talt klare når de er tonet ut, slik at de alltid er perfekt egnet til bruk innendørs og om natten. Når de eksponeres for sollys mørkner dessuten PhotoFusion brilleglass så mye som trengs for å opprettholde blendingskontroll, og blir nesten like mørke som solbriller i sterkt sollys.

   

 • Vil PhotoFusion brilleglass virke like godt som mitt forrige par fargeskiftende – eller “fotokrome” - briller?

  PhotoFusion brilleglass med høy og middels indeks, bygger på det siste innen fargeskiftende teknologi og har en meget god ytelse. De mørkner opptil 20 % raskere* og tones tilbake opptil dobbelt så raskt* som tidligere fotokrome brilleglass fra ZEISS.


  Resultatet av en brukerundersøkelse viste av 97 % av brukerne mener PhotoFusion er bedre enn eller like bra som deres gamle «fotokrome» brilleglass.


  *Gjennomsnittlig ytelse for 1.67, 1.6 og polykarbonat brilleglass. Ytelsen vil variere avhengig av materiale, temperatur og lysforhold.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer