Ofte stilte spørsmål om ZEISS Digital Lenses

 • Nøyaktig hva er ZEISS Digital Lenses?

  ZEISS Digital Lenses er spesielt tilpasset de nye utfordringene som øynene våre møter i en verden i rask endring, preget av den økende bruken av digitale enheter. De bidrar til å motvirke de første tegnene på tretthet som kan oppstå med hyppig bruk av smarttelefoner, nettbrett eller når du leser på små skjermer. Dette er også kjent som Computer Vision Syndrome (CVS).

  Disse glassene er tilpasset disse nye visuelle kravene: en annen slags bevegelse av øynene og kortere leseavstand (30 cm når man ser på en digital skjerm, og rundt 40 cm når du leser en bok eller en avis) har blitt tatt hensyn til i utformingen av ZEISS Digital Lenses.

 • Hvilke fordeler har disse glassene?

  De støtter arbeidet til ciliærmuskelen, som er ansvarlig for å fokusere linsen i øyet på nære og fjerne objekter.

  Glassene har en stor, aberrasjonsfri avstandssone og målrettet støtte til synet på nært på mellom 0,5 og 1,25 dioptrier.

 • Hvem er ZEISS Digital Lenses laget for?

  De er primært utviklet for 30- til 45-åringer som fremdeles har godt syn i mellom avstand og nærdels områdene, men allerede merker en svekkelse i synskomforten på grunn av hyppig bruk av digitale enheter. Generelt sett har de brukt enstyrke glass(uten lesedel) eller ingen briller overhodet, før nå.

  Fra fylte 30 og utover kan konstant veksling mellom digitale skjermer og det å se på avstand føre til overanstrengelse av øynene.

 • Hva er egentlig Computer Vision Syndrome?

  Opp til en viss alder kan øynene våre normalt sett tilpasse seg enhver avstand uten problemer. Vi nyter klart, fokusert syn på korte, middels og lange avstander. Linsen og ciliærmuskelen i øyet justerer seg automatisk – helt uten at vi merker det.
  Men ettersom vi blir eldre opplever øynene våre en jevn forverring i evnen til å "tilpasse seg", med andre ord å endre fokus mellom ulike synsavstander.
  I dag utsettes øyet for ekstra belastning på grunn av den hyppige og intense bruk av digitale skjermer. Vi møtes med en stor mengde informasjon på liten plass, og ofte i liten skrift. Og denne situasjonen er ytterligere forsterket av behovet for å flytte øynene våre ofte mellom korte og lange avstander.

  Som et resultat av det vil mange mennesker oppleve øyeirritasjon, hodepine eller nakkepress.

 • Er disse "digitale lenses" nye på markedet?

  Konkurrenter har allerede gjort forskjellige forsøk på å innføre produkter av denne typen. Men hos ZEISS har vi tatt en helt annen tilnærming i utviklingen av disse linsene, og har fokusert sterkt på de utfordringene som den digitale verden stiller til øynene våre. Vi har tatt to primærfaktorer i betraktning:

  1. Mens vi normalt holder digitale enheter på rundt 30 centimeter fra øynene våre, leser vi aviser eller bøker på ca 40 cm. Den kortere avstanden er nå innlemmet i utformingen av brilleglass for aller første gang. 
  2. De nye ZEISS digitale lenses er primært utviklet for 30- til 45-åringer som fremdeles har godt syn på mellomavstand og i nær området, men som allerede merker en svekkelse i synskomforten.

 • Koster ZEISS Digital Lenses mer enn "normale" glass?

  Kostnaden av brilleglass avhenger i stor grad av hva du forventer av dem. Dette starter med "enkle" enstyrke glass, hvor, for eksempel, prisen avhenger av brytningsindeks (jo høyere denne er, jo tynnere blir glassene), materiale (plast eller glass) eller overflatebehandling (f.eks antirefleks eller herding) som du velger.

 • Hva er forskjellen mellom ZEISS Digital Lenses og progressive glass?

  ZEISS Digital Lenses er linser som er tilpasset behovene til smarttelefon-, "hodet ned"-generasjonen. Linsene innlemmer ZEISS sin friform-teknologi og er optimalt tilpasset behovene til den digitale verden.

  Under utformingen av disse glassene, startet ZEISS med å analysere digitalt syn. Resultatet: de er skarpt fokusert på de visuelle forholdene under bruk av smarttelefoner eller nettbrett. ZEISS Digital Lenses tilbyr:

  1. en kortere nødvendig leseavstand for digitale enheter
  2. målrettet støtte til nærdelen på mellom 0,5 og 1,25 dioptrier
  3. stor, aberrasjonsfri avstands-sone, akkurat som i enstyrkeglass 
  4. optimal optisk kvalitet både for avstands-syn og på nært hold, ved bruk av digitale enheter.

Har du ytterligere spørsmål som ikke ble besvart her? Bare send dem til oss på: til kontaktskjema.

Lev livet til det fulle + syn uten stress

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer