Din personlige brilleglassløsning

Det femte og siste steget: Nå er det opp til deg å velge hva du ønsker av dine nye brilleglass.

Vi har nå alle målene vi trenger. Nå er det du som velger. Akkurat som når man kjøper en bil må man finne ut hva man ønsker og trenger. Det er fire ting man bør tenker på når man bestemmer seg for hvilke brilleglass man skal velge. Glasstype og glassmateriale er to av de viktigste kriteriene man bør tenke på når man skal velge kvalitet. Den tredje og fjerde vurderingen man må gjøre er overflatebehandlinger og eventuelle farger. Ta en titt på følgene tips og finn din ideelle brilleglassløsning!

Det enkleste glasset er et enstyrkeglass med 3-stjerners kvalitet. Glasset kan gi noe forstyrrelser samtidig som øynene til brukeren blir forstørret.

Det enkleste glasset er et enstyrkeglass med 3-stjerners kvalitet. Glasset kan gi noe forstyrrelser samtidig som øynene til brukeren blir forstørret.

1. ZEISS glasstype

Med all den informasjon om deg og synet ditt som optikeren nå sitter på vil han velge den beste glastypen for dine behov. Du kan velge mellom mange ulike typer kvalitet og ekstramuligheter. Enkelt sett kan optikeren nå velge mellom to typer glass: enstyrkeglass eller progressive glass.


La oss starte med enstyrkeglass. Dette er glass som har en lik brytning og dermed også samme styrke over hele glasset. Dette gir brukeren et godt og avslappet syn på den avstanden glassene er beregnet på. ZEISS enstyrkeglass er tilgjenglig i tre forskjellige kvaliteter. Enklest er vanlige sfæriske glass (3-stjerners kvalitet), som kan gi forvrengninger og forstørrelse av øyet til brukeren. Det beste alternativet er individuelt tilpassede asfæriske glass (5-stjerners kvalitet). Dette er et brilleglass av absolutt høyeste kvalitet som garanterer det beste optiske resultat samtidig som glassene er tynne og lette.

 

Når det gjelder progressive glass er optimalt syn på alle avstander det viktigste kriteriet man tenker på. Disse høyteknologiske brilleglassene tillater brukeren å fokusere skarpt på alle avstander – fra langt unna til helt nærme (lær mer om progressive brilleglass).

Individuelt tilpassede progressive glass fra ZEISS

Individuelt tilpassede progressive glass fra ZEISS

De enkleste glassene er vanlige progressive (2-stjerners kvalitet) og gjør brukeren i stand til se klart på alle avstander – men man vil også ha noen områder hvor synet er utydelig. På topp finner vi helt individualiserte progressive brilleglass fra ZEISS (5-stjerners kvalitet). Området i glasset som brukeren oppfatter som klart vil i dette glasset bli betydelig større enn i et enklere glass. Grunnen til dette er alle de individuelle målene som blir lagt til grunn når brilleglasset produseres. Resultatet er perfekt syn på alle avstander.

 

I tillegg kan du også velge å legge til din egen personlige synsprofil - i.Scription®. Denne teknologien sørger for et klarere syn med økte kontraster, også om natten og ved lite lys. Denne teknologien sørger for et Høyteknologi for et superskarpt og individuelt tilpasset syn klarere syn med økte kontraster, også om Nå kan du se mer - selv om natten og ved natten og ved lite lys.

Din optiker vil velge det brilleglasset som er mest fordelaktig for deg til din nye brille.

Din optiker vil velge det brilleglasset som er mest fordelaktig for deg til din nye brille.

2. ZEISS glassmaterialer

Din optiker vil hjelpe deg med å velge det beste materialet til dine nye brilleglass (se også Plast eller glass?).  Mye av komforten i glasset bestemmes av hvilke materiale som velges. Jo høyere styrke, jo tykkere glass er prinsippet.

 

Brilleglass laget av et vanlig materiale (3-stjerners kvalitet) har en tendens til å bli tykke - og dermed også tunge. Takket være moderne syntetiske materialer er det nå mulig å lage brilleglass som er lagt tynnere og lettere enn det før var mulig. Glass laget av slike syntetiske materialer kan bli opptil 40 % tynnere og lettere sammenlignet med vanlig glassmaterialer.

 

En slik løsning får 5-stjerner hos oss. Slike tynne og lette glass gjør det til en helt ny opplevelse å bruke briller.

En antistatisk overflatebehandling hjelper deg å holde brilleglasset rent.

En antistatisk overflatebehandling hjelper deg å holde brilleglasset rent.

3. ZEISS lens coatings

La oss ta en titt på overflatebehandlinger som kan øke prestasjonen til dine nye brilleglass. Du kan velge overflatebehandlinger som gjør brilleglasset ditt hardere og dermed mer motstandsdyktig mot riper. Det finnes også anti-statiske og smussfrie belegg å velge mellom. Fordelen med dette: Overflatebehandlinger sikrer et godt og klart syn hele tiden. 

Fargeskiftende glass er både komfortabelt og praktisk. Mørkhetsgraden i glasset tilpasses til lysnivået i omgivelsene.

Fargeskiftende glass er både komfortabelt og praktisk. Mørkhetsgraden i glasset tilpasses til lysnivået i omgivelsene.

4. ZEISS solbrillefarger

Hvorfor ikke velge god kvalitet i solbrillen din også? Dette gir en sikker beskyttelse mot skadelige UV-stråler.

 

Når det gjelder farger på brilleglass er mulighetene tilnærmet uendelig. Du kan velge ut fra smak og behag eller ut fra hva du synes er komfortabel lysmengde som slipper igjennom glasset.

 

Noe som er veldig praktisk og komfortabelt er fargeskiftende glass. Dette er glass som tilpasser seg lysmengden i omgivelsene og er derfor perfekt for mennesker som beveger seg mye. Å konstant måtte bytte brille ut fra hvor man befinner seg, er nå en ting som hører fortiden til. For å gjøre brillen ennå mer komfortabel kan man også velge polariserte filter. Dette er et filter som ligger i glasset for å hindre irriterende reflekser fra horisontale overflater.

Bli med Julia på hennes reise mot perfekt syn og lær mer om ZEISS presisjonsglass i denne filmen.

Last ned dette spørreskjemaet om din personlige synsprofil: “Mitt syn” og ta det med til optikeren den dagen du skal ha synsprøve.

Det er viktig å få god hjelp og riktige råd av en ekspert når du skal velge dine nye brilleglass: ta kontakt med din optiker!