Høyteknologi for et superskarpt og individuelt tilpasset syn

Revolusjonerende teknologi forbedrer brilleglass ytterligere

Ennå skarpere, ennå bedre kontraster og ennå klarere - det høres ut som en reklame for den nyeste generasjon av fjernsyn. Vi snakker om noe helt annet. Faktisk beskriver vi en revolusjonerende prosess som forbedrer kvaliteten av brilleglass. Det nye i.Profiler® systemet er det første av sin slags. Den kan analysere individuelle opplysninger om øyet som inntil nå ikke er blitt tatt i betraktning ved korreksjonen av synsproblemer. Disse opplysningene brukes så til å produsere optimale brilleglass - i.Scription® -brilleglass.

For mer en 700 siden oppdaget man en måte å forbedre det menneskelige syn med et visuelt hjelpemiddel.

For mer en 700 siden oppdaget man en måte å forbedre det menneskelige syn med et visuelt hjelpemiddel.

For mer en 700 siden oppdaget man en måte å forbedre det menneskelige syn med et visuelt hjelpemiddel. Brillene som vi kjenner dem i dag, ble utviklet rundt år 1850 og siden da har det skjedd utrolig mye med brilleglassene. Den seneste milepæl er en teknologi som gir mulighet for en meget presis undersøkelse av øyet.

 

Hvorfor er denne oppdagelsen så viktig? Fordi hvert øye er unikt. Øynene er like forskjellige som fingeravtrykk. i.Profiler® fra Carl Zeiss Vision gjør det nå mulig å måle øynene så presist som aldri før. Løsningen er basert på den såkalte bølgefrontsteknologien. Utover de alminnelige testene som optikerne bruker hvor man vanligvis kun tester synsstyrken i dagslys med høy kontrast, tar dette apparatet også hensyn til forandringer i lysforholdene, refleksjonene, farger og skiftende kontraster. Det betyr også at øyets synsevne kontrolleres på en objektiv måte under forskjellige lysforhold og kontraster. Derfor kan de aspekter som er individuelle for hvert enkelt menneske analyseres med maksimal presisjon. Dette omfatter

 

  • Synsskarphet
  • Dybdesyn
  • Øynenes samarbeid

i.Scription®-brilleglass forbedrer det menneskelige syn

Alle disse aspekter tas i betraktning ved beregningen av brilleglassenes styrker. Det er en stor fordel i for pasienten. Øyets synsevne kan analyseres av optikeren helt ned til en hundrededel prosent, noe som gir en 25 ganger mer nøyaktig måling i forhold til ved konvensjonelle metoder. Selv synsproblemer som før er blitt ignorert er nå en del av den individuelt tilpassede beregning. Kunden får brilleglass som ikke bare giver ham eller hende et skarpere syn, men også mer kontraster og klarere farger.

Hvordan er det mulig? Et eksempel

Mange mennesker som bruker briller har ikke noen problemer med synet til dagstid. Men når mørket faller på blir det vanskeligere for dem å se. Overdreven blending og diffust lys irriterer øyne voldsomt. Det å kjøre bil blir en større sikkerhetsrisiko. Dette kunne være resultatet av brilleglass som ikke er blitt justert optimalt. De muligheter for måling som til nå har vært tilgjengelige kan ikke oppdage alle synsproblemer. Optikere eller øyeleger kaller denne type synsprøve for subjektiv refraksjon. Det er den tradisjonelle måten å teste på, hvor man skal kjenne igjen bokstaver på tavlen. Det brukes et måleapparat til testen og ellers er kundens samarbeid det eneste som skal til. De som har vært til en slik undersøkelse vet hvor vanskelig det kan være å oppdage de små forskjellene.

Mange mennesker som går med briller har problemer med synet om natten.

Mange mennesker som går med briller har problemer med synet om natten.

Subjektive refraksjonstester skal fortsatt tas - for eksempel for å analysere dybdesynet. Det nye objektive målesystem fra Carl Zeiss Vision brukes som supplement til den konvensjonelle metoden. Derfor kan de mulige feil eller begrensninger som det tidligere målesystem var tilbøyelig til å begå, stoppes. Det kan blant annet være ting som trette øyne og at kun synsevnen i dagslys kan vurderes.

 

i.Profiler®-apparatet analyserer øynene uavhengig av hverandre selv hvis pupillene er utvidet, som de ville være om natten. Selv om det høres rart ut handler det om såkalte utvidelsesproblemer. Utvidelsesproblemer gjør at lysstrålene brytes sterkere på øyelinsens ytre kant enn i midten. Dette fører til en nedsatt oppfattelse av kontraster. Et annet større problem er asymmetriproblemet som oppstår når lysstrålene brytes på en slik måte at man ser noe som ligner en hale av ild i kantene. Begge fenomener medfører dårlig syn i skumringen og om natten.

Hurtig og presis tilpassning av brilleglass med i.Profiler®

Hurtig og presis tilpassning av brilleglass med i.Profiler®

Måleresultatene er grunnlaget for brilleglassoptimeringen med i.Scription® som Carl Zeiss Vision nå tilbyr som et tillegg til brilleglassene. Systemet omfatter fire komponenter:

 

  • Øyenundersøkelse med i.Profiler®
  • Konvensjonell øyeundersøkelse
  • Beregning av brilleglassenes verdier med en ny matematisk metode
  • Produksjon med maksimal presisjon

 

De kundene som allerede har de nye i.Scription®-brilleglassene er meget begeistrede for dem. Deres nattesyn er sterkt forbedret og bilistene føler seg mer sikre og trygge. Farger oppfattes mer intenst og alle synsinntrykk er skarpere og kontrastene mer imponerende. Hvis du kunne tenke deg å prøve i.Scription® skal du bestille en avtale hos en optiker i nærheten: Klikk her for å finne en

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer