Hvorfor det lønner seg å ha et ekstra par briller

I mange situasjoner er et ekstra par briller det viktigste tilbehøret du kan ha.

Det er ikke en luksus, bare veldig smart: Ekstrabriller er ikke bare fornuftig hvis du ønsker en liten forandring nå og da eller hvis du er typen som stadig vekk mister eller glemmer hovedbrillene dine. Hvis du har presbyopi, bruker kontaktlinser, arbeider ved en PC, trenger solbeskyttelse eller driver med idrett er et ekstra par briller ofte det eneste som vil gi deg et optimalt og avslappet syn.

Hvorfor det lønner seg å ha et ekstra par briller

De som bruker briller og ikke har et ekstra par, bør vurdere dette – og ikke bare fordi det er trendy og kan gi deg en ny stil på et blunk. Du kan bruke ekstrabrillene dine hvis du ikke finner de du vanligvis bruker. Ekstrabriller kan være redningen i en nødssituasjon, særlig for dem med et veldig dårlig syn. Man blir rett og slett litt hjelpeløs hvis man ser dårlig og hovedbrillene går i stykker eller mistes. Og det er ikke alt: I mange situasjoner og på mange ulike områder gir gode ekstrabriller et godt syn som er tilpasset forholdene.

Et must: Briller for kontaktlinsebrukere

Kontaktlinsebrukere bør utvilsomt vurdere å kjøpe seg briller av høy kvalitet. Dette kan være spesielt nyttig når man reiser eller er på ferie. Det er lett å miste en kontaktlinse. Hvis man er avhengig av dem for å kunne se, blir ikke ferien like morsom som forventet. Særlig siden det ikke alltid er like lett å få tak i nye linser når man er på ferie utenlands.

Svært mange kontaktlinsebrukere synes også at det er mer behagelig å bruke briller enn linser hjemme på kvelden. Prøv selv.

Et ekstra par briller som supplement til progressive glass for personer med presbyopi

De som bruker progressive glass merker ofte at lesebriller er nyttige som ekstrabriller. Med sitt store synsfelt gir de en avslappende leseopplevelse på nært hold.

Det er ikke sikkert at alle vet at et ekstra par briller også kan gi bedre konsentrasjon på jobben ved å gjøre øynene mer avslappet. M.I.D. får det til å skje. Forkortelsen står for Maximum Intermediate Distance. Dette er en ny teknologi som er utviklet av Carl Zeiss Vision for å bestemme den maksimale brennvidden for brukernes spesifikke behov. Den gjør det mulig å justere ZEISS-brilleglassene så man får skarpt syn og et bredt synsfelt i arbeidsmiljøet. Resultatet: brilleglass med et svært bredt synsfelt på nær og middels avstand (mellom én og fire meter) for optimalt syn. Dermed får du nøyaktig det synsfeltet som jobben din krever.

Solbriller av høy kvalitet: Ekstrabriller som beskytter mot solen

Det er lurt å vurdere solbriller når man skal velge ekstrabriller. De gir deg mye mer enn bare god stil; de beskytter øynene dine mot farlig UV-stråling. Perfekte solbrilleglass fra ZEISS er tilgjengelige uansett behov. Det finnes ulike fargetoninger, polariseringer og farger, og alt er skreddersydd til ditt individuelle behov. Gode brilleglass absorberer minst 99 % av strålingen. I tillegg blokkerer polariseringsfiltre reflektert lys, f.eks. lys som reflekterer fra vannoverflaten.

Bedre syn når du er i aktivitet: Ekstrabriller til idrett

Sportsbriller må være solide, bruddsikre, lette og behagelige. Avhengig av idretten kan de være utstyrt med en rekke spesielle ekstrafunksjoner, for eksempel fargetoning, polariseringsfiltre eller buede glass.

Men det finnes ikke én universell type sportsbriller. Det finnes optimale briller og tilpassende brilleglass for nesten alle sportsgrener. Fortell optikeren hva slags idrett du driver med, og beskriv nøyaktig hva du forventer av sportsbrillene dine.

Det gjelder i enhver situasjon: De som har ekstrabriller for hånden kjører et trygt løp. Sørg for at du har reservebriller som er like godt tilpasset synet ditt som hovedbrillene dine er.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer