Overflatebelegg: Antirefleks og behandlinger på brilleglass

Mer enn bare fargede glass – alternative overflatebehandlinger

Overflatebelegg: Denne teknikken garanterer krystallklart syn i all slags vær, avstøter smuss og forenkler vedlikehold av glassene. Det kan til og med forbedre utseendet på brillene dine. Overflatebelegg på brilleglass omformer hvert glass til et lite mesterverk, og er både praktisk og estetisk. Å fremstille dem krever en høy grad av kompetanse.

Overflatebelegg: Antirefleks og behandlinger på brilleglass

Mange mennesker som bruker briller velger det tradisjonelle alternativet: antirefleksbelegg. Glass som ikke har antirefleksbelegg har en grunnleggende mangel: de har synlige lysreflekser som kan føre til synsproblemer. Disse lysrefleksene er spesielt forstyrrende på våte veier eller når du kjører i mørket, men også når folk du snakker med ser sitt eget speilbilde i brilleglasset i stedet for øynene dine. Fordelen med antirefleksbelegg: Det gir krystallklart syn og en uforstyrret synsopplevelse, gjør brilleglassene mer attraktive og gjør det lettere å se brillebrukerens øye.

 

Effektiviteten av antirefleksbelegget er gradert etter refleksgrad: Graderingene av antirefleksbelegget er i utgangspunktet "enkel", "medium" og "super", og kan kombineres i ulike oppgraderingspakker (f.eks. belegg som avstøter smuss eller filtrerer fargetoner) (Hjelp til å velge: Plast eller glass?).

 

Disse antirefleksbeleggene har en enkelt identifiserbar og karakteristisk egenskap: den såkalte restrefleksen. Det har en karakteristisk farge på antirefleksbelegget, uavhengig av hva glasset er laget av. Dette er praktisk for brillebrukeren: det gjør at optikeren lett kan identifisere antirefleksbelegget og kan tilby den standarden brukeren er vant til når du bytter til et annet glassmateriale.

Et Perfekt Par: Plast og Hard Lakk

Et must for brilleglass i plast (såkalte organiske glass): Overflatebelegg av hard lakk. Selv om plastglass er behagelige og enkle å bruke, er de er også mykere og mindre motstandsdyktige mot riper sammenlignet med ubehandlede mineralbaserte glass.

Et spesielt forseglingsmateriale som overflatebelegg av hard lakk tilpasset til materialet, øker ripemotstanden til plastglass og fører dermed til forlengelse av brillenes levetid. I tillegg: Jo tykkere plastglassene er, desto viktigere er det for dem å ha herdet belegg! Carl Zeiss Vision tilbyr disse såkalte høykvalitets plastglassene med herdet overflatebelegg som standard.

Kan du tenke deg enklere rengjøring av brillene dine?

Smuss og støv har ikke en sjanse: Med en god overflatebehandling er glassets overflate polert og hindrer at smuss og støv fester seg. Dette gjør brillens vedlikehold betydelig enklere. Overflatebelegget er helt usynlig! Selv vann renner lett av - som på et lotusblad - takket være overflatebeleggets gunstige fukteegenskaper. Dette er en nyttig tilleggsfordel, særlig for brilleglass med antirefleksbelegg. På grunn av mindre reflekser, opplever man gjerne smuss på disse brilleglassene tidligere enn deres ubehandlede konkurrenter.

Toppkarakter: LotuTec

Det innovative LotuTec belegget kombinerer fordelene med oppgraderingene ovenfor: Det har et effektivt antirefleksbelegg, er herdet med nanopartikler og har en revolusjonerende vannavstøtende effekt takket være den ekstremt glatte Antismuss-teknologien.

Nesten alle oppgraderinger kombinert i ett praktisk overflatebelegg med Carl Zeiss Visions høyteknologiske systemer - det komplette tilbudet som tilfredsstiller alle.

Glassoverflater

For beskyttelse mot solen og som tilbehør

Farget overflatebelegg til solbeskyttende brilleglass finnes både for plast og mineralbaserte glass. 74 fargeprøver - fra rene farger til graderte og tofargetoner eller spesielle farger til medisinske formål - er alle representert i produktsortimentet med solbeskyttende plastglass fra Carl Zeiss Vision.

Utvalget er uendelige når det gjelder tradisjonelle plastglass: De kan være farget i alle tenkelige toner basert på en fargeprøve (som favorittleppestift eller bilfarge). Fargerik over alt: Fargebehandling fra Carl Zeiss gir en enhetlig fargetone uansett styrke, fordi fargen kun går inn i glassets overflate.

Førstevalget for solbriller med mineralbaserte glass: Umbra overflatebelegg. Tilbyr en attraktiv bruntone med et utvalg av tre intensitetsnivåer. Den spesielle fargen sikrer god gjenkjennelse av signalfarger (for bilkjøring) og en realistisk gjengivelse av naturlige fargetoner. Den kan brukes på alle mineralbaserte glass - uansett hvor tykke eller tynne de er.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer