Solbriller for barn

Solbriller kan være ganske kule – også for barn. Men beskyttelse av barnas sensitive øyne er minst like viktig som å se kul ut.

Uansett om du er på en avslappende strandferie eller slapper av hjemme i hagen – når solen skinner er det deilig å være ute. De fleste husker å smøre inn barna med solkrem, men glemmer gjerne solbriller. Barns øyne er spesielt sensitive. En godt tilpasset solbrille fra optikeren gir øynene den beskyttelsen de fortjener.

Solbriller for barn

Solbriller kan være ganske kule – også for barn. Men beskyttelse av barnas sensitive øyne er minst like viktig som å se kul ut.

Det er vanskelig å holde barna tilbake når solen skinner. De ønsker å være ute, spille og ha det gøy. Ansvarlige foreldre smører solkrem på barna sine og dekker hodet deres for å holde solen borte. Imidlertid bør solbriller også brukes når hatter og solkrem er nødvendig. Barns øyne er spesielt utsatt for solens skadelige stråler. Risikoen for varige skader øker sterkt hvis de blir utsatt for solens stråler i lengre perioder. Mye UV-stråling kan føre til grå stær så det er derfor nødvendig å se på solbriller som noe langt mer enn bare kult tilbehør for barn.

 

Akkurat som vanlige brilleglass er kvaliteten på solbriller også viktig. Billige briller gir generelt ikke den beskyttelsen som kreves. Hvis brilleglass inneholder luftbobler eller striper er det et tegn på at brillen er mer et leketøy enn en beskyttelse – og bør da kastes. Det samme gjelder for solbriller med gule, blå eller røde glass. Din lokale optiker kan hjelpe deg å velge riktig produkt for barnet ditt.

Hva bør du tenke på når du kjøper solbriller til barn?

Innfatningen bør ikke ha skarpe kanter eller kunne knuses - derved unngår barna å skade seg under lek. Høy kvalitet på brilleglassene er enda viktigere. Både voksne og barn vil få større pupiller med solbriller foran øynene. Hvis solbrillene ikke gir riktig UV-beskyttelse, vil skadelige UV-stråler ikke stoppes og kan gi varig skade. Kontroller at solbrillene er CE-merket og merket med UV 400. Bare disse brilleglassene oppfyller europeiske krav. Av sikkerhetsmessige grunner bør kun splintsikre plastglass brukes i barnas solbriller.

Selvfølgelig, selv de beste solbriller fungerer ikke dersom barnet ikke bruker dem. Det største problemet er at barna ennå ikke er i stand til å bedømme selv om brillene har en god passform, eller om de sitter for stramt og ubehagelig. Du kan stole på din optikers erfaring, han hjelper deg å velge.

Tips: For å være sikker på at barna kommer til å bruke solbrillen er det lurt å selv la dem være med og velge.

By the way: sunglasses are not suitable for very small babies. Their nose bridges and ears have not yet developed enough to wear glasses. The best protection for babies is a wide-brimmed hat or keeping them in the shade. Children should have suitable sunglasses when they start to attend pre-school at the latest.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer