Gjør gule glass mennesker lykkeligere?

Bedre syn takket være glass med farge

Fargede glass gir farge til livet. Men hva er fordelene ved fargede glass? Hvilken farge er den beste og hvilke farger er de nyeste innen moten? Denne artikkelen viser deg hvor artig det kan være å se på verden i fargene som nå er tilgjengelig innenfor brilleglass og hvordan man velger den beste fargen til forskjellige lysforhold og til ethvert øye.

Kreativitet takket være fargede glass

Kreativitet takket være fargede glass

Alle brilleglass har en filtereffekt – og fargen gjør ingen forskjell. De fleste mennesker har for eksempel det subjektive inntrykk at gule glass gjør dem i bedre humør fordi de viser ting lysere. Ut fra en rent objektiv betraktning opplyser disse glass imidlertid ikke noe som helst. Fargede glass reduserer faktisk den overordnede lysintensitet, uavhengig av hvilken farge de har. Men gule glass filtrerer bort en stor del av det blå lys som skaper en oppfattelse av en bedre kontrast. For å oppnå denne effekten skal lysforholdene imidlertid være tilstrekkelige. Det betyr at denne effekten ikke vil fungere i skumringen og i mørke. Golfspillere, sportsentusiaster og skyttere bruker ofte gule briller slik at de bedre kan se kontrastene i målområdet i regn eller tåke.

 

Bilister og syklister bør unngå å bruke alt for mørke brilleglass (kategori 4). Ved å bruke slike reduseres lysgjennomtrengningen med tre til åtte prosent, noe som kan resultere i alt for sen eller utilstrekkelig observering av bremselykter eller rødt trafikklys.

Utover enfargede glass kan en ”dyppe”-prosess brukes til å skape glass med progressiv farging; graderte glass. Nivåer for lysreduksjonen i disse glassene faller kontinuerlig fra topp til bunn. Solbriller med graderte glass er spesielt praktiske til bruk i situasjoner hvor lysforholdene skifter fra topp til bunn. Mange bilister foretrekker derfor slike glass når de sitter ved rattet. Når man ser på instrumentpanelet har glasset kun minimal farge mens man er beskyttet mot blendende lys takket være den mørkere fargen i toppen av glasset.

Undersøkelser har vist at ikke alle mennesker tolererer alle farger like godt. Ved valg av fargede glass er det derfor viktig at du liker fargen godt når du prøver fargen på. Din optiker har prøver av alle fargene og du bør teste disse før du velger din favorittfarge.

Polaroidglass er like praktiske for vannsportsentusiaster som for bilister som ønsker å se kontraster tydeligere samtidig som blendende lys reduseres.

Vår anbefaling til den som liker unike produkter er å velge motefarger fra Carl Zeiss. Vi tilbyr hele fargespekteret fra karibisk blå til intens neon – fra oransje til brun og fra natur til kamuflasje – alt sammen for å få det perfekte utseende.

Stiling Neon

Trend Neon

Fargen: Skinnende gulgrønn.
Moteuttrykk: Retro med inspirasjon fra 80-tallet. Kombinerer hvit og neon som kontrastfarge.
Glassene: Neongrønne
Grønngul kombinasjon: 40/15 %

Myk havblå

Myk havblå

Fargen: Som havet ved Capri.

Moteuttrykk: Maritimt middelhavspreg. Passer til mange ting, fra Capri-shorts til blomstertrykk.

Glassene: Capri-blå
Blågrønn kombinasjon: 45/40 %


Varm oransje

Varm oransje

Fargen: Varm, skinnende, solskinnsaktig.

Moteuttrykk: Grafisk, ofte kombinert med brun, orientalsk inspirert sigøynerstil.

Glassene: Orientalsk oransje
Brunoransje kombinasjon 60/45 %

Pene naturfarger

Pene naturfarger

Fargen: Alt mellom brun og grønn.

Moteuttrykk: City like, chocolate tones, high end materials, camouflage designs.

Glassene: Naturbrune Brungrønn kombinasjon 55/40 %

Motefargene leveres alle i glass laget av organisk materiale (plastglass) med en brytningsindeks på 1,5 og 1,6. Alle fargene passer til bilkjøring om dagen men ikke i skumring og i mørket.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer