Hvordan finner man en dyktig optiker?

Mange mennesker verden over har problemer med synet. Hvis du er bekymret for øynenes tilstand er det på tide å besøke en optiker som kan hjelpe deg med den best løsningen.

Hvis du allerede går med briller eller har bruk for ditt første par er en dyktig optiker den beste plassen å starte. Hvem er den perfekte optiker til dine behov? I denne artikkelen finner du nyttige råd om hvordan du finner en kompetent partner du kan gå til hvis du har problemer med synet og har bruk for individuell hjelp til å finne en løsning.

Mange mennesker verden over har synsproblemer.

Mange mennesker verden over har synsproblemer.

Pasienter som besøker optikeren forventer som regel mer en bare en salgstale. Målet med å få nye briller er tross alt å få det perfekte syn. Derfor bør en forretning som selger briller ikke være begrenset til å ha et stort utvalg av moteriktige innfatninger du kan velge mellom. Det du egentlig har bruk for er en optiker som tar seg tid til å hjelpe deg med å  velge et individuelt tilpasset og visuelt optimalt hjelpemiddel.


Hvordan vet du om en optiker kan tilby alt du har bruk for?

Det er faktisk noen enkle tips du kan bruke for å se om din optiker kan klare oppgaven:      

  

  • Forretningen er tiltrekkende og du har lyst til å tilbringe en stund mens du ser deg rundt.
  • Profesjonell rådgivning begynner med de riktige spørsmål. Under alle omstendigheter bør optikeren spørre deg om når du kommer til å ha brillene på (på arbeid, ved fritidsaktiviteter, sport osv.).
  • En dyktig optiker vil gi deg detaljert innsikt i de forskjellige brilleløsninger. Han eller hun vil forklare viktigheten av at glassene er av god kvalitet.
  • Når man snakker om innfatningen er mote og merke ikke det eneste man bør legge merke til. De anatomiske aspekter er også veldig relevante. Lette og fleksible innfatninger som er behagelige å ha på, materialer som ikke er allergifremkallende er bare noen av de tingene som bør overveies når man velger innfatningen sin.
  • Carl Zeiss partnere bruker høyteknologiske måleapparater for å undersøke synet ditt, analysere din individuell synsprofil og justere brillene.
  • En god optiker vil også tilby deg en servicepakke som f.eks. inneholder regelmessige inspeksjoner av brillene og jevnlig oppfølging.
  • Når du henter dine nye briller bør optikeren kontrollere hvordan brillen fungerer på forskjellige synsavstander.  Det bør også kontrolleres at den nye innfatningen sitter behagelig før du forlater butikken. Tips: Kontroller at brillene passer korrekt med ansiktet i et speil mens du er i forretningen. De nye brillene bør ikke føles ubehagelige mot nesen tinningene eller ørene.

Korrekte konsultasjonsprosedyrer

Å prøve forskjellige innfatninger er den beste måten å finne et par briller som passer deg perfekt. Ut over å hjelpe deg med ditt valg vil optikeren også anbefale glass som er optimale for dine behov.

Når din optiker er ferdig med dine nye briller vil han foreta noen tilpassninger og justeringer for å sørge for at de passer perfekt og ikke glir ned på nesen. Det finnes ikke noe verre enn å måtte gå med briller som ikke sitter ordentlig.

Dette er spesielt viktig ved progressive glass. De skal helst sitte i en innfatning som gir mulighet for å justere synsvinkelen slik at brukeren kan bruke alle områdene i glassene optimalt.

Viktig: Den beste måte å tilpasse progressive glass på er at pasienten står rett med en naturlig hode- og kroppsholdning.

En dyktig optiker vil også være glad for å dokumentere alle data og tjenester i forhold til ditt nye par briller i et brillepass. Vårt tips: Ha alltid ditt brillepass med deg. Hvis dine briller må erstattes mens du er på ferie eller ute på reise, kan en lokal optiker bruke det som retningslinje for å få alle de nødvendige data til dine nye briller.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer