Integrert teknologi fra ZEISS

Innovativ teknologi med presisjonsoptikk

For hvert år som går forbedres lagringskapasiteten til prosessorer og dataminnekort og, som i økende grad påvirker livene våre. Presisjon leveres på stadig mindre overflater. Microchipfabrikker i teknologi-industrien er i stor grad avhengige av kvalitetslinsene fra ZEISS til produksjonsmaskinenes sensitive optikk. Løsningen representerer selve kjernen i produksjonen av microchiper.

Bildet over viser en spesiallinse. En Carl Zeiss-ansatt holder et linseglass som reflekterer ansiktet

Bildet over viser en spesiallinse. En Carl Zeiss-ansatt holder et linseglass som reflekterer ansiktet

Dersom en person med dagens kunnskaper så tilbake til den tiden da Carl Zeiss og Ernst Abbé grunnla selskapet, ville de se at presisjonsoptikk var en sentral teknologi.

 

Grensene for mulighetene i grunnforskning har blitt gradvis forskjøvet. Følgelig måtte også produksjonsmetodene som kreves for forskningen og de optiske instrumentene som kreves for disse metodene videreutvikles for å holde takten med denne utviklingen. Carl Zeiss var tidlig ute, da som nå.

 

Det raskt voksende behovet for å lagre stadig mer informasjon på mindre og mindre medier, kombinert med den økende overføringshastigheten, får mikroelektronikkindustrien til å bruke mer komprimerte elektroniske komponenter med stadig mindre deler.

 

Microchiper har deler med dimensjoner rundt 100 nm (= en tiendedel av en mikrometer). Det er ingen tegn til at denne utvikling kommer til å avta. Innen produksjonen av minnekort, en prosess som først ble gjort mulig ved hjelp av ZEISS' optisk system, må spesielt kvalitet og prosesskontroll holde tritt med denne utviklingen.

Kontroll er viktig ...

fordi når det oppstår såkalte retikkelfeil i løpet av eksponeringen som blir overført til minnekortet i serieproduksjonen, betyr det naturligvis en hel rekke defekte funksjoner. Det er vanskelig å forestille seg hva det betyr for produktivitet og kostnader når feilen ikke blir oppdaget før etter at et par tusen ubrukelig minnekort har gått gjennom produksjonsprosessen.

Evnen til å oppdage og eliminere feil på et tidlig stadium er nødvendig på grunn av dette. Jo mindre og kraftigere minnekortene er, desto viktigere er det å kunne inspisere retiklene tilstrekkelig grundig for avvik før de inngår i masseproduksjonen. Dette skjer med toppkvalitetslinsene.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer