Til Hollywood med Carl Zeiss-optikk

Presisjon er nøkkelen - ikke bare for brilleglass av toppkvalitet

Ringenes Herre, King Kong og Parfymen – duften an en morder... Alle disse filmene har én ting felles: Filmopptakene ble alle utført med filmkameraobektiver fra Carl Zeiss. Ledende internasjonale filmselskaper satser på enestående presisjon, maksimal kontrast og minimal forvrengning, noe de kan stole på når de bruker ZEISS-filmkameraobjektiver.

Ledende internasjonale filmselskaper satser på enestående presisjon, maksimal kontrast og minimal forvrengning de kan stole på når de bruker ZEISS-filmkameraobjektiver.

Ledende internasjonale filmselskaper satser på enestående presisjon, maksimal kontrast og minimal forvrengning de kan stole på når de bruker ZEISS-filmkameraobjektiver.

Det eldste partnerskapet i filmindustrien begynte i 1937: Samarbeidet mellom Arri (Arnold & Richter i München i Tyskland) og Carl Zeiss. Siden 1990-tallet har Arri vært leverandør av førsteklasses kvalitetsløsninger for filmproduksjon og filmbearbeiding til bransjen. Men allerede i 1937 oppnådde Arri en av milepælene i filmproduksjonsverdenen, da de lanserte Arriflex 35 kameraet sitt. For første gang var det mulig for filmskaperne å se det reelle bildet i søkeren.

 

Dette var også året da samarbeidet med Carl Zeiss, pionerbedriften innen optisk teknologi, begynte. Carl Zeiss bidro med det såkalte smalfilmobjektivet til dette kameraet. Filmkameraobjektiver har alltid vært spesielt avanserte verktøy. På det lille området til en 35 mm film skaper de bilder som oppfyller de mest krevende standarder. Når de vises på storskjermen, vil disse bildene tross alt bli forstørret opp til 1 000 ganger. Følgelig må den fotografiske kvaliteten som objektivene gir, og som brukes av kreative filmregissører og kameraoperatører, være av ypperste kvalitet.

 

Ledende filmprodusenter verden over stoler fortsatt på ZEISS-filmkameraobjektiver i dag. Storfilmer som Ringenes Herre, King Kong og Parfymen ble alle tatt opp med disse filmkameraobjektivene. De sentrale kriteriene er enestående skarphet, perfekt kontrast, sann fargegjengivelse og minimal forvrengning, slik at selv de mest kresne filmentusiastene kan glede seg over en perfekt kinoopplevelse.

 

Presisjonsoptikk brukt i filmproduksjoner må også overleve i de tøffeste omgivelsene - situasjoner som man helst ikke ville ha utsatt dem for om man ønsket å beskytte dem: Varme, kulde, vibrasjoner, støt, sand, regn, snø, røyk, støv, oljeholdig røyk og mye, mye mer.

 

I den profesjonelle objektivkategorien for filmkameraer, er Carl Zeiss den definitive markedslederen i verden med sin høykvalitetsoptikk.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer