Glass kan koste mer enn gull

Hver dag er vi omgitt av produkter laget av glass - drikkeglas, ruter, hyllene i kjøleskapet og selvfølgelig glassene i brillene vi går med for å korrigere synsproblemene våre.

Glass kan koste mer enn gull

Glass er blitt brukt i lang tid og er et materiale som finnes i utallige utgaver. Forskjellene ligger i smeltepunktet, brytningsindeksen og klarheten. Disse små forskjellene er viktige ved produksjonen av linser som senere skal brukes til film og foto, samt brilleglass.

 

Bare i fremstillingsprosessen bruker Carl Zeiss mer enn 100 forskjellige typer glass av overlegen kvalitet, hvorav firmaet produserer utallige typer linser og glass. Noen av de optiske glassene eller krystallene som fabrikanten bearbeider koster mer enn gull og er nesten like tunge som stål. Noen viktige faktorer i utvelgelsen av glasskvaliteter er slipeevnen, varmeutvidelsen og brytningsmønstrenes særegenhet. Alle disse opplysninger er nøyaktig dokumentert.

 

Resultatet er linser av høy kvalitet som gjør at Carl Zeiss' linser til film og foto kan oppfylle selv de mest krevende behov.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer