Visste du at Carl Zeiss har funnet en ny hobby til deg?

Utstyrt med kikkert og teleskop venter fuglekikkere på dette øyeblikket med den største tålmodighet: Linsen fanger en fugl. Det er naturligvis ikke en hvilken som helst fugl, men et av naturens sjeldne og store mirakler som den grønne isfugl. Å få lov til å betrakte et sånt syn er en så stor opplevelse at enhver fuglekikker glemmer den lange ventetiden. I de senere år er fugleobservasjon blitt en populær fritidsaktivitet.

Flugleoobservasjon

Flugleoobservasjon

Noen fuglekikkere er så heldige at de ikke bare kan betrakte Moder Jords flygende skapninger, men også ta bilder av deres oppdagelser med seg hjem. Hvordan det? De bruker en teknologi ved navn "digiscoping". Naturelskerne bruker ikke bare teleskopet til å observere fugler, men også til at ta bilder. En fotoadapter gir en stabil forbindelse mellom teleskopet og det digitale kamera. Denne metoden krever en del erfaring og det er ikke mulig å skifte hurtig fra observering til fotografering. Resultatet er at brukerne ofte går glipp av de beste øyeblikkene.


Det er nå kommet en løsning på dette problemet: Carl Zeiss har utviklet et apparat som gjør digiscoping til en enkel prosess. Med det nye PhotoScope kan man se på alle detaljer med den største presisjon mens man enkelt kan ta bilder av våre bevingede venner. Apparatet er en enestående kombinasjon av et høykvalitets teleskop og et digitalt kamera innebygget i et vanntett hus. Samtidig har denne løsningen en brennvidde på 600-1800 mm. Utstyret brukes akkurat som et alminnelig digitalkamera og den vibrasjonsfrie utløseren styres via en fjernkontroll. Derfor er det nå mulig å observere og fotografere samtidig. Digiscoping-entusiaster vil bli glade for å høre at de nå ikke lengre trenger å velge enten det ene eller det andre. Skal ikke du også ut og prøve denne nye hobbyen?

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer