Visste du at Carl Zeiss lager intelligente briller?

Klasserommet er så stille at du ville kunne høre en knappenål falle til jorden. De 28 guttene og jentene i klasserommet til 9c sitter trollbundet på stolene, spendte på hva som nå skal skje. Alle elevene har på seg et par futuristiske briller. Men det er ikke alminnelige briller. Det elevene opplever er en liten mobil kino - Carl Zeiss CINEMIZER. Elevene i gang med å prøve cyber-klasserommet - et sted hvor CINEMIZER og 3D-skjermer tilføyer en ny dimensjon til undervisningen. Prosjektet, som er utviklet i fellesskap av Visenso og Carl Zeiss, viser fremtidens klasserom.

Det elevene opplever er en liten mobil kino - Carl Zeiss CINEMIZER

Det elevene opplever er en liten mobil kino - Carl Zeiss CINEMIZER

Det kan være en vanskelig oppgave for lærerne å formidle biologisk vitenskap og teknisk innhold til elevene. Kun få elever er øyeblikkelige fans av disse fagene. Situasjonen ved dette pilotprosjektet er helt annerledes. Læreren bruker en CINEMIZER til å spille stereovideo for elevene som illustrerer komplekse naturvitenskapelige fenomener. Undervisningen er forvandlet til en visuell opplevelse. For elevene letter bruken av videomateriale i stereo forståelsen av komplekse emner innenfor fysikk, kjemi og biologi.

 

Formålet med cyber-klasserommet er å visualisere pensumet i størst mulige grad. Elevene er naturligvis nysgjerrige på den innovative undervisningsmetoden og finner det lettere å forstå innhold som ellers ville krevd en masse forklaring - takket være den interaktive presentasjonen. CINEMIZERen er populær blant elevene i klasserommet selv etter skoletid. Når de har forelesninger eller forbereder eksamen har videobrillerne vist seg å være meget nyttige. Noe som gjør det nye verktøyet ennå mer tiltrekkende er at CINEMIZERen utover den obligatoriske undervisning også kan brukes til å se de nyeste Hollywood-filmene.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer