Digital Lenses –

de perfekte heldagsbrillene for den digitale livsstil.

Fokusert på det moderne liv. ZEISS Digital Lenses vil gi deg et helt nytt syn på din smarttelefon, ditt nettbrett eller fjernsyn. Fullt tilpasset bruk av digitale enheter. Øynene dine vil takke deg for det.

ZEISS Digital Lenses.

Løsningen for digital belastning på øynene.

I gjennomsnittet ser vi på våre smarttelefoner, nettbrett eller fjernsynsskjermer i nesten fire timer hver dag. Og vi tar et blikk på mobilene våre hele 80 ganger per dag! Og disse tallene vil stige i framtiden. Liten skriftstørrelse og stadig endring av synsfokus fra nære til fjerne gjenstander krever det ytterste av øynene våre. Fra fylte 30 og utover kan dette føre til digital belastning av øynene eller slik ekspertene sier det, til Computer Vision Syndrome. ZEISS Digital Lenses tilbyr den perfekte løsning ved å muliggjøre rask, behagelig fokusering takket være en spesielt optimert nærsone – uansett hvor vi ser. Disse brilleglassene er ikke bare ideelle for digitale enheter, men også for å lese bøker og blader.

Optikersøk

Finn en ZEISS-optiker
nær deg.

En verden i piksler – en utfordring for øynene våre.

Den økende bruken av smarttelefoner, navigasjonsenheter, e-boklesere og nettbrett endrer også vår synsatferd: Øynene våre er nødt til å bli mer vant til et nytt nærsynsområde for å tilpasses den kortere avstanden som vi holder digitale enheter på, i forhold til en avis eller ei bok. Og de krever også at øynene våre stadig veksler mellom forskjellige avstander. Dette er en situasjon som krever mye – ofte for mye – av øynene våre: Flere og flere blir kortsynte eller klager over problemer med øynene deres eller med deres generelle helse som et resultat av dette.

Hva er digital belastning på øynene?

Bruk av digital teknologi krever det ytterste av øynene dine. Bare på brøkdelen av et sekund må de bevege seg mellom fjernt og nært: fra å se noe på lang avstand til små displayer, bitte små skrifttyper og tettpakket informasjon – og så tilbake igjen. Dette pålegger svært stor belastning på ciliærmuskelen og øyelinsen, som stadig må tilpasse seg på nytt for å sørge for at det vi ser fokuseres klart. Dette kan resultere i hodepine, nakkesmerter, sviende eller trette øyne, spesielt når vi blir eldre. I Tyskland for eksempel, lider 50 prosent av befolkningen av ett eller flere av disse symptomene, dvs. av øyestress.

Avslappet, komfortabelt syn. Med brilleglass for den moderne verden.

ZEISS Digital Lenses er skarpt fokusert på bruk av digitale enheter slik som e-boklesere og smarttelefoner. Spesiell optimalisering av nærsonen tar hensyn til øyets typiske bevegelser og den kortere leseavstanden som kreves av disse enhetene. Denne designen støtter ciliærmuskelen optimalt, og gjør det derfor lettere for brukeren å fokusere synet i nær- og fjernområdet. Dette kan hjelpe deg til å forebygge tretthetssymptomer. De ideelle brilleglassene for heldagsbruk, og ikke bare for de digitalt innfødte.

Digital belastning på øynene? Slik kan du sjekke om øynene dine lider av digital belastning.

Lider du også av digital belastning på øynene? Finn det ut nå!

Gratistesten for smarttelefoner er utviklet av eksperter og er tilgjengelig for iOS og Android.

Den riktige løsningen for alle.

Digital Lenses, kontorbrilleglass og progressive brilleglass – hva er forskjellen?

På høyden av enhver utfordring. Mens ZEISS Digital Lenses er spesielt optimalisert for nærsyn og egner seg for heldagsbruk, er ZEISS kontorbrilleglass designet som et ekstra par briller for de som merker at de begynner å få problemer med synet ved mellomlange og nære synsavstander – det typiske synsområdet som kreves på kontoret, for eksempel. ZEISS progressive brilleglass gir derimot en individualisert design for klart fokusert syn på nær og lang avstand, og alt innimellom.

Estetisk tynne, enestående lette. Kompromissløs design.

Det spiller ingen rolle om de er laget av plast eller glass: Med svært avanserte produksjonsmetoder kan man produsere utrolig tynne og lette brilleglass, selv med høy resept og spesielt nedsatt syn. Du vil knapt merke at du har på deg disse utrolig lette brillene.

Til din orientering: Mange lyse brilleglass fra ZEISS – uten fargetoner – har også høytytende UV-belegg. Brilleglassenes spesielle egenskaper filtrerer farlig sollys og gir langvarig beskyttelse mot UV-stråler.

Ekstra visuell komfort i kunstig lys. Motvirker øyetretthet og øyestress.

Uansett om det er en smarttelefon, en LED-lampe, en skjerm, et fjernsyn, nettbrett eller en e-bokleser: Moderne lyskilder sender ut mer blått lys enn vi noen gang har erfart tidligere. Blått lys kan være farlig, og mange synes det er ubehagelig og stressende for øynene. Det har også en negativ påvirkning på biorytmen vår. Et spesielt blått lysfilter i brilleglasset kan gi deg et mer behagelig syn.

Riper og smuss har ingen sjanse. Mer robuste enn noensinne.

Høytytende brilleglassbelegg gjør brilleglassene dine ekstremt motstandsdyktige mot riper eller statiske støvpartikler. Fordel: Brilleglassene dine holder seg rene lengre, og dermed blir de lettere å rengjøre. Du får bedre syn og ser finere ut, dels takket være det siste antirefleksbelegget.

Digital Lenses som solbriller.
Sommerens drømmeteam.

Alle brilleglass kan gjøres om til de solbrillene du måtte ønske, med perfekt UV-beskyttelse og optimalt syn i ett glass. Alle disse brilleglassene leveres med alt du forventet deg: forbedret kontrastoppfatning, mindre blending og antirefleksbelegg. Kort sagt: kompromissløs toppkvalitet.

Fargeskiftende brilleglass for maksimal komfort. Perfekt UV-beskyttelse inkludert.

Et brillepar til enhver synssituasjon: I den fargeskiftende modellen fungerer disse brilleglassene også som solbriller. Glassene blir mørke på et par sekunder og blir klare igjen på et par minutter. Og de har naturligvis 100 % UV-beskyttelse.

5 tips for å forebygge digital belastning på øynene


Sørg for å la øynene dine hvile jevnlig i løpet av dagen.

1. Sørg for å la øynene dine hvile jevnlig i løpet av dagen. Det aller beste er å se på avstand i cirka fem minutter, uten å fokusere.

5 tips for å forebygge digital belastning på øynene


Spør optikeren om råd vedrørende digital belastning på øynene.

2. Spør optikeren om råd vedrørende digital belastning på øynene. Han eller hun vil undersøke om øynene dine har disse symptomene.

 

 

5 tips for å forebygge digital belastning på øynene


Det beste er å kombinere øyestresstesten med en vanlig undersøkelse av øynene.

3. Det beste er å kombinere øyestresstesten med en vanlig undersøkelse av øynene. Dette bør du gjøre annethvert år for å sørge for at du kan se godt og dermed få en høyere livskvalitet.

 

5 tips for å forebygge digital belastning på øynene


Noen synes at dette blå lyset gir ubehag og får dem til å føle seg slitne. Løsningen kan være egnet brilleglassbelegg.

4. Nå for tiden utsettes vi for mer blått lys enn noen gang før, grunnet stadig bruk av moderne displayer. Arbeider du på datamaskin, smarttelefon eller nettbrett i lange perioder hver dag? Noen synes at dette blå lyset gir ubehag og får dem til å føle seg slitne. Løsningen kan være egnet brilleglassbelegg.

5 tips for å forebygge digital belastning på øynene


Perfekt sentrering av glassene fra optikeren din en absolutt prioritet

5. Hvis du velger ZEISS Digital Lenses, er detaljerte råd om brilleglass og innfatning og perfekt sentrering av glassene fra optikeren din en absolutt prioritet.

 

For profesjonell rengjøring og skånsomt stell av brilleglassene. Nyttig ekstrautstyr.

Beskyttende og effektive: skånsom rengjøring som ikke skader brilleglassbelegget. Som en rengjøringsspray eller klut, egner disse løsningene seg også utmerket til rengjøring av skjermer, smarttelefon eller lesebrett.  

Her får du nærmere detaljer.

Progressive brilleglass som er ekstra optimert for kjøring, gir en bedre følelse av sikkerhet og forbedrer samtidig synskomforten, og dette gjør det enklere å fokusere når du flytter øynene (f.eks. mellom veien og dashbordet).

Lær mer om DriveSafe-glass

Personlig råd: finn en ZEISS-optiker nært deg.

Briller tjener et enkelt formål: Å hjelpe brukeren til å nyte det best mulige synet. Men i praksis er dette et omfattende teknologisk kunststykke, som både krever stor sakkyndighet og en optiker som tar seg tilstrekkelig tid til pasientene. Kun forståelsesfull fagkunnskap og en omhyggelig rådgivning kan garantere en individualisert løsning som vil tilfredsstille deg i mange år framover. Finn en optiker nært deg.

Finn en ZEISS-optiker nær deg.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer