Bedre visuell komfort, større sikkerhet.

Overflatebehandling av brilleglassene med et filter mot blått lys.

ZEISS DuraVision BlueProtect. For mennesker som ofte er innendørs og som blir trette og føler seg ukomfortable på grunn av lyset som sendes ut av LED-lyspærer, fjernsyn og dataskjermer.

DuraVision® BlueProtect fra ZEISS.

Beskyttelse mot blått lys for dine øyne.

Moderne lyskilder og displayer sender ut en uforholdsmessig stor mengde blått lys. Selv om menneskekroppen trenger en viss mengde blått lys for å styre søvn/våken-syklusen, kan for mye av den "uriktige" typen blått lys utgjøre en helserisiko og forårsake øyesykdommer. Brilleglass med ZEISS DuraVision BlueProtect overflatebehandling, har et spesialfilter som sørger for behagelig syn selv når det er en stor andel blått lys.  

Mer informasjon

Optikersøk

Finn en ZEISS-optiker
nær deg.

Filtrerer ut potensielt farlig blått lys.

Smarttelefoner, LED-lyspærer, fjernsyn, dataskjermer, e-boklesere og nettbrett sender ut høye nivåer med blått lys. Utsending av store mengder blått lys er en årsak til digital belastning på øynene. DuraVision® BlueProtect blått lys-filter reduserer visse andeler blått lys. Mange brillebrukere med DuraVision® BlueProtect forteller at de har fått bedre synskomfort med dette belegget.

Mer informasjon

Alltid beskyttet. Innendørs og utendørs.

Solbrilleglass slik som ZEISS Skylet eller ZEISS PhotoFusion fargeskiftende brilleglass, gir 100 % UV-beskyttelse når du er ute i solen. En valgfri forsterkning innendørs: DuraVision® BlueProtect. Denne overflatebehandlingen for brilleglass filtrerer også bort blått lys med ufargede brilleglass.

I korte trekk: Hva er kildene til blått lys?

Blålilla lys når øyet på forskjellige måter. Det er en del av sollyset, men sendes også ut av mobilskjermer, dataskjermer, fjernsyn og LED- og energisparende lyspærer, alt med forskjellige styrker.

Finnes også i fargeskiftende modell. Universalbeskyttelse i ett enkelt brilleglass. Komfortabel og pålitelig.

Et brillepar til enhver anledning: I den fargeskiftende modellen fungerer disse brilleglassene også som solbriller. Glassene blir mørke på et par sekunder og blir klare igjen på et par minutter. Og de har naturligvis 100 % UV-beskyttelse.

Gjør arbeid på datamaskinen enklere for øynene dine.

For bedre konsentrasjon, mindre synsstress og klare tanker.

Her er en kollega du alltid kan stole på – finnes også med DuraVision® BlueProtect: ZEISS kontorbrilleglass er spesielt optimalisert for dataskjermen på arbeid. De gjør en vanlig arbeidsdag enklere for øynene dine og sørger for å gi deg bedre syn.

Forebygg øyebelastning ved hjelp av digitale brilleglass med DuraVision BlueProtect.

Sviende eller trette øyne, hodepine og nakkesmerter: Hyppig bruk av en smarttelefon, e-bokleser eller nettbrett resulterer ofte i digital belastning på øynene. Digital Lenses kan hjelpe. De støtter øynene dine og gir deg mer behagelig syn gjennom en spesielt optimalisert nærsone. Sammen med DuraVision® BlueProtect overflatebehandling, forebygger denne kombinasjonen belastning på øynene og gir deg bedre syn.

5 tips for å håndtere blått lys 


Ta deg litt tid til å se på avstand jevnlig

1. Ta deg litt tid til å se på avstand jevnlig, spesielt når du arbeider på datamaskinen eller når du ofte bruker nettbrett eller smarttelefon.

 

5 tips for å håndtere blått lys 


Blått lys styrer biorytmen din.

2. Blått lys styrer biorytmen din. Studier viser at særlig blått lys er svært viktig for å regulere melatoninnivået i menneskekroppen og følgelig for å styre en persons søvn/våken-syklus og velvære. Det er grunnen til at du bør søke råd hos optikeren din om hva som best filtrerer blått lys.

5 tips for å håndtere blått lys 


For mye blått lys (f.eks. når du leser på nettbrettet) og skarpt kunstig lys om kvelden er ikke å anbefale fordi begge kan forårsake søvnløshet.

3. For mye blått lys (f.eks. når du leser på nettbrettet) og skarpt kunstig lys om kvelden er ikke å anbefale fordi begge kan forårsake søvnløshet. Husk på denne tommelregelen: Om kvelden bør du bruke mildt lys og unngå veldig skarpt lys. Slapp av f.eks. med levende lys.

5 tips for å håndtere blått lys 


Dagslys inneholder mye blått lys.

4. Dagslys inneholder mye blått lys. Ifølge forskjellige studier, kan forlenget eksponering for blått lys med høy styrke skade retina, og gi økt risiko for makuladegenerasjon. Den beste løsningen: solbrilleglass med 100 % UVA- og UVB-beskyttelse, eller fargeskiftende brilleglass fra ZEISS.

5 tips for å håndtere blått lys 


Lider du av sviende øyne om kvelden?

5. Lider du av sviende øyne om kvelden? Har du hode-, nakke- eller ryggsmerter? Digital belastning på øynene kan være årsaken. Få øynene dine undersøkt hos din ZEISS-optiker.For profesjonell rengjøring og skånsomt stell av brilleglassene. Nyttig ekstrautstyr.

Beskyttende og effektive: Skånsom rengjøring som ikke skader brilleglassbelegget. Som en rengjøringsspray eller klut, egner disse løsningene seg også utmerket til rengjøring av skjermer, smarttelefon eller lesebrett.  

Her får du nærmere detaljer.

Personlig råd: finn en ZEISS-optiker nær deg.

Briller tjener et enkelt formål: Å hjelpe brukeren til å nyte det best mulige synet. Men i praksis er dette et omfattende teknologisk kunststykke, som både krever stor sakkyndighet og en optiker som tar seg tilstrekkelig tid til pasientene. Kun forståelsesfull fagkunnskap og en omhyggelig rådgivning kan garantere en individualisert løsning som vil tilfredsstille deg i mange år framover. Finn en optiker nær deg.

Finn en ZEISS-optiker nær deg.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer