Enstyrke-brilleglass – de mest brukte brilleglassene.

Nyt perfekt syn når du ser på nært hold eller når du ser på avstand. ZEISS enstyrke-brilleglass er den beste løsningen for nærsynte og langsynte brukere. Disse brilleglassene er tilpasset hver enkelt bruker og er optimalisert for godt syn selv i brilleglassenes perifere sone. Dessuten er de tynne og estetisk tiltrekkende for brukeren.

Enstyrke-brilleglass fra ZEISS.

Gir enestående brukerkomfort.

Passer utmerket til dine første briller, briller til barn eller standard hverdagsbriller: ZEISS enstyrke-brilleglass brukes både til avstandssyn og lesing – de vanligste grunnene til at folk bruker briller. Hva er forskjellen? Med lesebriller optimiseres enstyrkeglass for syn i nærsonen, med personlig tilpasning til den langsynte leserens standard leseavstand. I tillegg til at disse brilleglassene egner seg utmerket til å lese bøker, kan de også brukes til å lese mindre skriftstørrelser på en smarttelefon eller et nettbrett. Langsynte brukere har vanligvis uklart syn på nært hold og noen ganger når de ser på avstand. Langsynthet er et resultat av at et bilde fokuseres bak retina, og dette fører til et uklart bilde. Men med kortsynthet, blir gjenstander på lang avstand uklare fordi det kortsynte øyet fokuserer bilder foran retina i stedet for på retina. Optimalt tilpassede brilleglass for avstandssyn kan hjelpe deg til å se klart når du ser på gjenstander som er langt unna.

Optikersøk

Finn en ZEISS-optiker
nær deg.

En kort tilpasningsperiode, ypperlig synsklarhet. Du vil knapt merke at du har på deg briller.

ZEISS enstyrke-brilleglass kan tilpasses av optiker slik at de passer perfekt til brukerens synsbehov og lesevaner.

Kompromissløst nøyaktige – uansett om det er lese- eller avstandsbriller, som garanterer utmerket brukertoleranse og rask tilpasningsperiode.

Optimert for godt syn, selv i de perifere sonene.

Nyt krystallklart syn.

ZEISS enstyrke-brilleglass kan tilpasses brukerens unike visuelle atferd med forskjellige nivåer for ytelsesdesign, for å matche kravene. Dette gjelder selv om det kreves høyere resepter eller at andre synshemninger må håndteres (f.eks. astigmatisme eller tilknyttet latent skjeling). Dette garanterer enestående synskvalitet fordi sjenerende uskarphet eller forvrengninger i de perifere sonene unngås.

Optimert for godt syn, selv i de perifere sonene. Nyt krystallklart syn.

Standard design

Optimert for godt syn, selv i de perifere sonene.

Nyt krystallklart syn.

ZEISS enstyrke-brilleglass kan tilpasses brukerens unike visuelle atferd med forskjellige nivåer for ytelsesdesign, for å matche kravene. Dette gjelder selv om det kreves høyere resepter eller at andre synshemninger må håndteres (f.eks. astigmatisme eller tilknyttet latent skjeling). Dette garanterer enestående synskvalitet fordi sjenerende uskarphet eller forvrengninger i de perifere sonene unngås.

Optimert for godt syn, selv i de perifere sonene. Nyt krystallklart syn.

Individuell design

Utrolig tynne og lette brilleglass. Selv med høy resept.

Følgende regel gjelder for alle brilleglass: Dess lettere dess bedre. Og dette gjelder ikke bare for innfatningen. Med høykvalitets materialer og kvalitetskategorier, kan ZEISS produsere enstyrke-brilleglass som er mest mulig tynne og lette – selv med høy resept. Dette gir maksimal brukerkomfort med kun minimal vekt.

Til din orientering: Mange lyse brilleglass fra ZEISS – uten fargetoner – har også høytytende UV-belegg. Brilleglassenes spesielle egenskaper filtrerer farlig sollys og gir langvarig beskyttelse mot UV-stråler.

En flat glassdesign som ikke gir stive øyne . Du får et naturlig utseende.

Med høy resept eller spesielt nedsatt syn, kan vi produsere ZEISS enstyrke-brilleglass som er estetisk tiltrekkende og enestående flate. Tydelige krumninger i glassene – årsaken til den typiske forstørrende eller stirrende øyne-effekten – unngås helt eller reduseres mest mulig. Dermed får brukerens øyne et naturlig utseende, som verken virker forstørret eller forminsket.

Nyt optimalt syn om natten, skarpere kontraster og mer livfulle farger.

Ved produksjon av ZEISS enstyrke-brilleglass måles brukerens øyne ved bruk av en spesielt avansert datateknologi. Resultatet er et perfekt bilde – like unikt som et fingeravtrykk – som håndterer nedsatt syn, som kanskje ikke identifiseres med en grunnleggende synstest. Disse fyldige opplysningene gjør det mulig å produsere en glassdesign som er nøyaktig tilpasset den enkelte bruker: For bedre syn om natten og i dårlig lys, økt kontrastsyn og mer intens fargeoppfatning.

Dine enstyrke-brilleglass – med UV-beskyttelse og fargetone.

For de skjønneste dagene i året.

Alle brilleglass kan gjøres om til de solbrillene du måtte ønske, med perfekt UV-beskyttelse og optimalt syn i ett glass. Alle disse brilleglassene leveres med alt du forventet deg: forbedret kontrastoppfatning, mindre blending og antirefleksbelegg. Greit å slippe å inngå et kompromiss.

Fargeskiftende brilleglass. Brilleglass med integrert solbeskyttelse. Stilig og praktisk.

Briller til enhver situasjon: Disse fargeskiftende brilleglassene fungerer også som solbriller. Glassene blir mørke på et par sekunder og blir klare igjen på et par minutter. Og de har naturligvis 100 % UV-beskyttelse.

Ekstra visuell komfort i kunstig lys. Motvirker øyetretthet og øyestress.

Uansett om det er en smarttelefon, en LED-lampe, en skjerm, et fjernsyn, nettbrett eller en e-bokleser: Moderne lyskilder sender ut mer blått lys enn vi noen gang har erfart tidligere. Blått lys kan være farlig, og mange synes det er ubehagelig og stressende for øynene. Det har også en negativ påvirkning på biorytmen vår. Et spesielt blått lysfilter i brilleglasset kan gi deg et mer behagelig syn.

Riper og smuss har ingen sjanse. Mer robuste enn noensinne.

Høytytende brilleglassbelegg gjør brilleglassene dine ekstremt motstandsdyktige mot riper og statiske støvpartikler. Fordel: Brilleglassene dine holder seg rene lengre, og dermed blir de lettere å rengjøre. Du får bedre syn og ser finere ut, dels takket være det siste antirefleksbelegget.

5 tips for avstandsbriller og lesebriller


1. Godt syn påvirker fundamentalt hvordan vi ser verden rundt oss. Dess tidligere optikeren din kontrollerer og korrigerer synet ditt, dess bedre. Hva er fordelene? Du vil unngå en plutselig betydelig økning i resepten, det blir enklere for deg å tilpasse deg brilleglassene og du vil få en betydelig høyere livskvalitet.

5 tips for avstandsbriller og lesebriller


2. Optikeren din bør drøfte brilleglass og innfatning med deg, foreta en omfattende analyse av dine synsbehov og ta seg tid til perfekt sentrering – dette er den eneste måten du kan bruke det fulle potensialet i brilleglassene dine på.

5 tips for avstandsbriller og lesebriller


Nedsatt syn er ofte årsaken til hyppig hodepine.

3. Nedsatt syn er ofte årsaken til hyppig hodepine. Her er en god tommelregel: Få øynene dine undersøkt annet hvert år.

 

5 tips for avstandsbriller og lesebriller


Bruk de nye brillene dine jevnlig

4. Bruk de nye brillene dine jevnlig, så snart du henter dem. Slik tilpasser du deg dem så snart som mulig. Hvis du etter 14 dager fremdeles ikke føler deg vel med å bruke de nye brillene, bør du besøke optikeren. Der vil du få hjelp.

5 tips for avstandsbriller og lesebriller


Brilleglassene vil først fungere optimalt når de sitter perfekt på nesen.

5. Få dine brede brilleglass tilpasset hos optiker. Brilleglassene vil først fungere optimalt når de sitter perfekt på nesen. Et besøk hos optikeren kreves også hvis brilleglassene har fått riper eller hvis belegget er skadet: Da bør du få skiftet ut brilleglassene snarest mulig.

Beskyttende og effektive: Skånsom rengjøring som ikke skader brilleglassbelegget. Som en rengjøringsspray eller klut, egner disse løsningene seg også utmerket til rengjøring av skjermer, smarttelefon eller nettbrett.  

Her får du nærmere detaljer.

Progressive brilleglass optimert for kjøring reduserer faren for ulykke og forbedrer samtidig synskomforten, og dette gjør det enklere å fokusere når du flytter fokus (f.eks. mellom veien og dashbordet).

Lær mer om DriveSafe-glass

Bruk av digitale enheter, slik som en smarttelefon eller et nettbrett, endrer synsatferden vår: Øynene våre må skifte fokus gjentatte ganger mellom nært og fjernt. Disse raske bevegelsene kan overbelaste øynene våre og forårsake f.eks. nedsatt syn, hodepine og trette og sviende øyne. Brillebrukere mellom 35 og 40 år drar fordel av en brilleglassdesign med spesiell synsstøtte i nærsonen, noe som sørger for behagelig syn selv når du skifter fokus hele tiden.

Digital Lenses: Lær mer om behagelig syn.

Personlig rådgivning. Finn en ZEISS-optiker nær deg.

Briller tjener et enkelt formål: Å hjelpe brukeren til å nyte det best mulige synet. Men i praksis er dette et omfattende teknologisk kunststykke, som både krever stor sakkyndighet og en optiker som tar seg tilstrekkelig tid til pasientene. Kun optimal fagkunnskap og en omhyggelig rådgivning kan garantere en individualisert løsning som vil tilfredsstille deg i mange år framover. Finn en optiker nær deg.

Finn en ZEISS-optiker nær deg.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Informasjonskapsler er svært utbredt og hjelper å optimalisere fremstillingen av og forbedre nettsider. Ved å bruke våre sider samtykker du i dette. mer