Om ZEISS

ZEISS er en internasjonalt ledende teknologibedrift som opererer innen feltene optikk og optoelektronikk. Foregående regnskapsår genererte ZEISS-konsernet en årsomsetning på over 5,8 milliarder euro i de fire segmentene industrikvalitet og -forskning, medisinsk teknologi, forbrukermarkeder og teknologi for produksjon av halvledere (status: 30. september 2018).

ZEISS utvikler, produserer og distribuerer svært innovative løsninger for kundene sine innen industriell måleteknikk og kvalitetssikring, mikroskopiløsninger for biovitenskaper og materialforskning, og medisinske teknologisystemer for diagnose og behandling innen oftalmologi og mikrokirurgi. Navnet ZEISS er også ensbetydende med verdens ledende litografioptikk, som anvendes av mikrobrikkeindustrien for å fremstille halvlederkomponenter. Det er en global etterspørsel etter trendsettende ZEISS merkeprodukter slik som brilleglass, kameralinser og kikkerter.

Med en portefølje på linje med fremtidige vekstsektorer som digitalisering, helseomsorg og smartproduksjon og et sterkt varemerke, former ZEISS framtiden langt utover optikk- og optoelektronikkindustrien. Selskapets vesentlige bærekraftige investeringer innen forskning og utvikling la grunnlaget for de gode resultatene og den fortsatte utvidelsen av ZEISS sin teknologi og ledende posisjon på markedet.

ZEISS har omtrent 30 000 medarbeidere og er representert i nesten 50 land, med cirka 60 egne salgs- og servicebedrifter og 30 produksjons- og utviklingsanlegg rundt omkring i verden. Virksomheten ble grunnlagt i 1846 i Jena, og hovedkontoret befinner seg i Oberkochen, Tyskland. Carl Zeiss-stiftelsen, en av de største stiftelsene i Tyskland som er forpliktet til å fremme vitenskap, er eneeier av holdingsselskapet Carl Zeiss AG.

ZEISS Vision Care

ZEISS Vision Care er en av verdens ledende produsenter av brilleglass og oftalmiske instrumenter. Området er en del av forbrukermarkedssegmentet og utvikler og produserer produkter for hele verdikjeden innen brilleglass, som distribueres globalt under varemerket ZEISS.

ZEISS Policy

The ZEISS Policy describes the understanding of ZEISS on the following core topics:

  • the ZEISS brand, products & customer satisfaction
  • employees, health and safety &
  • compliance & social responsibility
  • external relationships, partners & suppliers
  • environmental protection & energy efficiency
  • continuous improvement processes & setting goals

Compliance is an essential component that guides all of our business-related actions and behavior.