Solbrilleglass: Hva er rette fargetone for deg?

 • Hva kjennetegner gode solbrilleglass?

  Hva kjennetegner gode solbrilleglass?

  Filosofien bak ZEISS solbrilleglass baserer seg på et enkelt prinsipp: Solbrilleglassene dine bør være optimalt tilpasset dine synsbehov, ansiktsformen og livsstilen din – akkurat som med hverdagsbrillene dine.

  Det viktigste kvalitetskriteriet for gode solbriller er 100 % beskyttelse mot UVA- og UVB-stråling fra sollys og med en passende fargetonestyrke fra 20 til 80 prosent.

  Det finnes mange forskjellige farger. Vi ønsker at dine solbrilleglass og innfatninger skal kunne passe din stil, og derfor tilbyr vi et bredt spekter med enkeltfarger, graderte fargetoner og tofargede varianter som du kan velge mellom. Slik kan du velge brilleglass i en mer tradisjonell brun-, grønn- eller gråfarge, eller en hvilken som helst annen farge – den som passer best til din personlige stil og yndlingsantrekket ditt. Mulighetene er grenseløse.

  Lekre brilleglass – og utrolig effektive. ZEISS solbrilleglass sørger for utmerket fargekontrast, de forbedrer synet ditt i skarpt sollys og blending, samt i dårlige lysforhold. Brilleglassenes minimale vekt og lange holdbarhet øker også sikkerheten og brukerkomforten. Altså det perfekte tilbehøret for alle utendørs aktiviteter, om det så gjelder idrettsutøving, fotturer eller tur på byen.  

 • Her ser du hvordan du velger riktige fargede brilleglass for deg

  Her ser du hvordan du velger riktige fargede brilleglass for deg

  Det finnes et uendelig antall farger, fargetoner og varianter å velge mellom – men hvilke er de rette for dine solbriller? Dette er en svært personlig avgjørelse. Farger er ikke bare avgjørende for hvordan brilleglassene ser ut, men de har også stor betydning for våre følelser og tanker.

  ZEISS fargeprogram tilbyr et bredt utvalg fargetoner – enkeltfarger, graderte fargetoner og en trendy tofargevariant. Snakk med optikeren din og drøft når og hvor du planlegger å bruke de fargede brilleglassene: Til hverdagsbruk? På arbeid? Når du driver idrett? Ved spesielle anledninger? Hvis du har tenkt å bruke brillene jevnlig eller i lange perioder, da er en lys fargetone det beste for deg. Hvor lysfølsom du er spiller også en viktig rolle. Kvinner bør sminke seg som vanlig for å velge en fargetone som passer til makeupen. Tenk også på hvilke klær du bruker til vanlig. Alt dette vil hjelpe optikeren til å velge den rette fargetonen for deg.

  Brilleglass med graderte fargetoner

  I tillegg til enkeltfargede brilleglass kan vi fremstille såkalte graderte fargetoner i en immersjonsprosess slik at lysreduksjonsgraden avtar fra brilleglassets øvre til nedre kant. Disse solbrilleglassene har en gradert fargetone og egner seg spesielt godt for situasjoner hvor lysforholdene forandres så snart brukeren ser opp, f.eks. ved bilkjøring: Når du ser på dashbordet, ser du bare gjennom brilleglassenes lett fargede område. Men du har likevel blendingsfritt syn når du ser på veien gjennom brilleglassets mørkt fargede øvre del.

  Det er naturligvis et bredt utvalg brilleglass med graderte fargetoner i vårt assortiment – bare spør optikeren.

  Tofargede brilleglass

  Med tofargede brilleglass gjør du brilleglassene om til et trendy tilbehør som supplerer mote- og makeuptrender. Tofargede brilleglass inneholder mange fargetoner i ett enkelt brilleglass. Våre farger:

  • Jeans – for den sporty typen
  • Pistasie – supplerer alle ungdommelige antrekk
  • Kanel – gir brukeren et tradisjonelt men elegant utseende
  • Stein – for en mer avdempet stil
 • Fargede brilleglass som passer for bilkjøring

  Fargede brilleglass som passer for bilkjøring

  Solbriller er en absolutt prioritet om sommeren, spesielt når du kjører bil. Men bilførere bør merke seg at brilleglass er for mørkt – og dermed dårlig egnet for bilkjøring – hvis de har 90 % farge eller mer. Om natten skal maksimumsverdien ikke overstige 25 %. Hvis bilførere velger fargede brilleglass, bør de være sikre på å velge rette farge.

  Brilleglassene må gjengi de naturlige fargekontrastene slik at du kan kjenne igjen skilt og trafikklys. Derfor egner grønne, brune og gråe fargetoner seg best for bilkjøring.

  Fargeskiftende brilleglass er ikke alltid det beste valget når du kjører bil. Frontruten blokkerer en stor del av UV-strålingen, og derfor mørkner ikke brilleglassene like mye som når du er utendørs.
  Hvis du trenger å redusere blending i betydelig grad når du kjører i skarpt sollys, bør du velge solbrilleglass med graderte fargetoner eller polariserte brilleglass.

  Fargede brilleglass som passer for bilkjøring
 • Finn ut hva optimalt fargede brilleglass kan gjøre for deg

  Finn ut hva optimalt fargede brilleglass kan gjøre for deg

  ZEISS solbrilleglass forbedrer farge- og kontrastoppfatningen samtidig som de reduserer ubehagelig blending, for eksempel blending forårsaket av skarpt sollys og forstyrrende gjenskjær på våte eller snødekte overflater. Dette er en viktig forutsetning for behagelig, klart syn selv under vanskelige lysforhold når du er ute og seiler, på fottur, surfer eller står på ski.

  Fargede brilleglass kan også forbedre synet ditt når du utøver idrett og under visse værforhold. Fargetonene rav og rosé egner seg spesielt for sykling og når det er lite eller ingen sol. De har kontrastforsterkende egenskaper som gir lysest synsfelt. Fargetone er spesielt viktig når det er lite sol, slik at du raskt og nøyaktig kan skjelne små detaljer. Derfor er det viktig å tilpasse fargetonestyrken til brukeren, dvs. at når og hvor du skal bruke brillene har betydning for hvilken fargetone som er best for deg.

  Ved sykling for eksempel, passerer brukeren veldig raskt gjennom sollys og skygger. I dette tilfellet er en mørk fargetone ikke fordelaktig fordi øyet ikke kan tilpasse seg raskt nok når lysmengden endres.

  Vi vil også advare syklister mot å bruke fargeskiftende brilleglass, fordi brilleglassene ikke blir raskt nok klare igjen for å tilfredsstille disse mer krevende forholdene.
  Vi anbefaler her mindre effektive grå brilleglass som reduserer blending og gjengir mer naturlige farger. Disse brilleglassene gir godt syn hele året, selv i skarpt dagslys. Gule brilleglass derimot, filtrerer bort en større andel blått lys, og dette gir bedre kontrast og lar brukeren skjelne ujevne overflater.

  Et godt råd: Ta deg tid til å drøfte dette med optikeren og prøv ut flere varianter! Når du skal bestemme deg for hvilken fargetone du skal velge, så velg den lyseste fargetonen som du synes er behagelig – du skal ikke måtte myse med øynene når du bruker disse brilleglassene ved innfallende lys. Og uansett hvilken fargetone du velger, må du sørge for at brilleglassene dine har et hardt belegg som beskytter dem mot riper, og et antirefleksbelegg som forebygger irriterende gjenskjær i brilleglasset.

 • Ekstra valgmuligheter

  Ekstra egenskap for mer komfort, stil og sikkerhet

  Brilleglass for enhver situasjon med fargeskiftende brilleglass. Disse brilleglassene mørkner og blir klare igjen på rekordrask tid.

  Mer informasjon

  Polariserte brilleglass for mindre blending.

  Mer informasjon

  Mer enn bare et trendy tilbehør. ZEISS brilleglass med antirefleksbelegg.

  Mer informasjon

  For optimalt syn: enstyrke-brilleglass fra ZEISS.

  Mer informasjon

  Gjør om dine progressive brilleglass til solbriller med blendings- og UV-beskyttelse. Individualiserte løsninger, selv for førstegangsbrukere. Skreddersydde enstyrke-brilleglass fra ZEISS.

  Mer informasjon

  Velg det brilleglassbelegget som er best for deg:

  DuraVision® Platinum – det hardeste brilleglassbelegget som noen sinne er blitt produsert av ZEISS. Det gir maksimal ripemotstand, optimal støvbeskyttelse og et svært effektivt antirefleksbelegg.

  Mer informasjon

 • Finn optiker

  Din partner for optimalt naturlig syn

  Finn en optiker nær deg. Der vil du få detaljert informasjon og skreddersydd et par progressive brilleglass med personlig preg, for å tilfredsstille dine unike synsbehov.

  Søk etter Relaxed Vision Centre og i.Scription Partnere

Del denne artikkelen med dine venner