ZEISS-gruppen

Fire segmenter som former teknisk fremgang

Semiconductor Manufacturing Technology

En stor del av alle mikrochips i verden produseres med optisk teknologi fra ZEISS. Som en teknologisk leder innenfor produksjonsutstyr med halvledere, gjør ZEISS det mulig å produsere kraftigere, mer energieffektive og økonomiske mikrochips, og spiller derfor en sentral rolle innen mikroelektronikk.

Research & Quality Technology

ZEISS sikrer kvalitetsstandarder der maksimal presisjon kreves: med koordinatmålere, metrologiprogramvare og mikroskopsystemer for vitenskap, forskning og materialinspeksjon. ZEISS spiller sin rolle i å sikre at også de minste strukturene og prosessene blir synlige.

Medical Technology

Med ZEISS sine produkter og løsninger for oftalmologi, nevrokirurgi, ØNH-kirurgi, tannbehandling og onkologi hjelper vi med å drive fremgang innen medisin, og vi hjelper leger over hele verden med å forbedre pasientenes livskvalitet.

Vision Care / Consumer Products

Som en av verdens ledende produsenter av brilleglass, står ZEISS for maksimal synskomfort. Kameraobjektiver, kikkerter, avstandsmålere, planetarier og observasjonssystemer for flysimulatorer fra ZEISS gir brukerne enestående optisk kvalitet, i tillegg til uforglemmelige øyeblikk.


ZEISS – et ledende internasjonalt teknologiselskap innen optikk og optoelektronikk.

ZEISS har løsninger som kontinuerlig fremmer optikken og hjelper med å forme teknologisk fremgang.

ZEISS-gruppen

Norge

ZEISS-gruppen utvikler og distribuerer produksjonsutstyr med halvledere, måleteknologi, mikroskoper, medisinsk teknologi, brilleglass, kameraobjektiver, kikkerter og planetariumsteknologi. Selskapet oppstod etter et seminar for presisjonsmekanikk og optikk, som ble etablert av selskapets grunnlegger Carl Zeiss, i den Øst-tyske byen Jena i 1846. I dag har Carl Zeiss hovedkontoret sitt i Oberkochen i Sørvest-Tyskland.