Innovasjon og teknologi

Optiske teknologier baner vei for mange innovasjoner i et stort antall industrier.

Innovasjon former fremtiden

Innovasjon er et levesett hos ZEISS. Du kan til og med si at det ligger i selskapets gener.

Hos ZEISS blir innovasjon alltid sett i sammenheng med samfunnet som helhet. Målet med all innovasjon er å sikre kundens fremtidige behov relatert til produkter, tjenester, løsninger og forretningsmodeller, og at de tilbyr ekstra verdi og fordeler. Det handler ikke bare om å utvikle nye produkter, men har også som mål å muliggjøre nye ledelsesmetoder og nye forretningsmodeller.

Optiske teknologier er nøkkelteknologier for fremtiden vår. Deres tekniske og vitenskapelige bruksområder vil i stigende grad påvirke våre hverdagsliv i årene som kommer.

Dr. Karl Lamprecht, President og CEO i ZEISS

Optiske teknologier er vitale på en lang rekke områder, inkludert livsvitenskap, medisin, IT og telekommunikasjon, bilindustri, konsumentmarkedet og mange flere. Forskings- og utviklingsteamene hos ZEISS jobber hardt for å kontinuerlig utvide vår teknologiske lederskap.

Tre nøkkelfaktorer for suksess for ZEISS

Høyt kvalifiserte ansatte
Høyt kvalifiserte ansatte

Innovative produkter kan kun bli utviklet og produsert av høyt kvalifiserte og motiverte ansatte. ZEISS legger derfor stor vekt på nøye utvelging av ansatte, og tilbyr målrettetede opplæringsprogrammer og sørger for et attraktivt arbeidsmiljø. Dette inkluderer spesielt den positive og respektfulle måten kolleger behandler hverandre på, for å sikre at alle kan yte sitt beste i sitt daglige arbeid.

Netzwerke und Partnerschaften
Nettverk og partnerskap

Kompleksiteten i innovasjoner vil fortsette å øke i fremtiden. Den nødvendige kompetansen kan bare skapes i kombinasjon med sterke nettverk. ZEISS arbeider derfor tett med sine parnere fra industri og vitenskap i forskning og utvikling, og i forsyningskjeden.

Modige og bærekraftige investeringer
Modige og bærekraftige investeringer

Konstant, over gjennomsnittet, investeringer i F&U og infrastruktur gjør ZEISS i stand til å utnytte dynamikken i markedet. I de siste årene har ZEISS investert mye i å utvide sine lokasjoner og vil fortsette å gjøre det. For eksempel fortsetter ZEISS å utvide stedet i Jena hvor selskapet ble grunnlagt, ved å bygge et nytt, integrert high-tech kompleks som et ledende og innovativt sted.

ZEISS planlegger også å bygge en ny, delt innovasjons-hub på nordre campus ved Karlsruhe Institutt for Teknologi (KIT).

Ny virksomhet

Å skape fremtiden for ZEISS

ZEISS har lansert spesielle aktiviteter på tvers av divisjoner for å sette fart på selskapets digitale transformasjon og skape ny virksomhet.

ZEISS Digital Partners

ZEISS Ditigal Partners er en ny enhet i ZEISS-gruppen. De har et klart mål: Å muliggjøre og aksellerere den digitale transformasjonen i ZEISS @hastighet og @skala. De utvikler digitale løsninger sammen med ZEISS' forretningsgrupper og akselererer innovasjon som leverer fremtidig verdi for kundene våre og selskapet vårt.

ZEISS Foretagende

ZEISS lanserer dedikerte foretagende for å gjøre entreprenører i stand til å realisere sine ambisjoner om å være opphav til, utvikle og kommersialisere innovasjoner som former det globale markedet.