Om ZEISS

ZEISS er et internasjonalt ledende teknologiselskap som opererer på områdene optikk og optoelektronikk. I forrige regnskapsår genererte ZEISS en årsinntekt på totalt mer enn 8,8 milliarder euro innen sine fire segmenter Produksjonsteknologi for halvledere, Industriell kvalitet & forskning, Medisinsk teknologi og Forbrukermarked (status: 30. september 2022).

ZEISS utvikler, produserer og distribuerer svært innovative løsninger for kundene sine innen industriell måleteknikk og kvalitetssikring, mikroskopiløsninger for biovitenskaper og materialforskning, og medisinske teknologisystemer for diagnose og behandling innen oftalmologi og mikrokirurgi. Navnet ZEISS er også ensbetydende med verdens ledende litografioptikk, som anvendes av mikrobrikkeindustrien for å fremstille halvlederkomponenter. Det er en global etterspørsel etter trendsettende ZEISS merkeprodukter slik som brilleglass, kameralinser og kikkerter.

Med en portfolio som er tilpasset fremtidige vekstområder som digitalisering, helsetjenester og Smart Produksjon, og et sterkt varemerke, er ZEISS med sine løsninger med å forme fremtid og fremgang i den teknologiske verden innen optikk og relaterte områder. Selskapets betydelige og bærekraftige investeringer i forskning og utvikling la grunnlaget for suksess og fortsatt ekspansjon av ZEISS' teknologi og ledelse i markedet. ZEISS investerer 13% av salget i forsknings- og utviklingsarbeid - disse høye utgiftene har lang tradisjon hos ZEISS og er samtidig en investering i fremtiden.

Med over 38.000 ansatte er ZEISS aktive globalt i over 50 land og med rundt 60 salgs- og serviceselskaper, 30 produksjonssteder og 27 utviklingssteder. Selskapet ble stiftet i 1846 i Jena og har hovedkvarter i Oberkochen, Tyskland. Carl Zeiss Foundation er en av de største stiftelsene i Tyskland som er dedikert til støtte av vitenskap, og er eneeier av holdingselskapet Carl Zeiss AG.

ZEISS Vision Care

ZEISS Vision Care er en av verdens ledende produsenter av brilleglass og oftalmiske instrumenter. Området er en del av forbrukermarkedssegmentet og utvikler og produserer produkter for hele verdikjeden innen brilleglass, som distribueres globalt under varemerket ZEISS.

ZEISS Policy

The ZEISS Policy describes the understanding of ZEISS on the following core topics:

  • the ZEISS brand, products & customer satisfaction
  • employees, health and safety &
  • compliance & social responsibility
  • external relationships, partners & suppliers
  • environmental protection & energy efficiency
  • continuous improvement processes & setting goals

Compliance is an essential component that guides all of our business-related actions and behavior.