Om du er tannlege eller skjønnhetsekspert – dra nytte av perfekt skarpt syn med profesjonelle briller

Enkelte aktiviteter krever enestående brilleglass som leverer mer. Avansert teknologi fra ZEISS hjelper deg til å se perfekt, selv på mikroskopisk nivå.

Hva må du overveie når du kjøper briller for "jobber som omfatter detaljer"? Hvilke brilleglass egner seg best? Hvilken type brilleinnfatning bør man bruke? Hvilken type belegg anbefales? I siste ende er det ikke nok at brillene fungerer bra – de gjenspeiler brukerens aktverdighet og egenart.

Som alltid, den viktigste egenskapen ved arbeidsbriller – høykvalitets brilleglass og tilpasning av optikeren

Hvis jobben din krever et godt øye for detaljer, trenger du en presisjonssynsløsning: personlig tilpassede arbeidsbriller, briller for arbeid på nært hold, forstørrende synshjelpemidler, eller progressive briller som er skreddersydd for din spesifikke aktivitet. BEDRE SYN viser deg en oversikt over våre briller, glass, belegg og profesjonelle synsløsninger for arbeid.

Som alltid, den viktigste egenskapen ved arbeidsbriller – høykvalitets brilleglass og tilpasning av optikeren

Enkelte jobber krever svært presist syn. Tannleger og tannlegeteknikere arbeider på mikroskopiske små detaljer i tennene, mens urmakere arbeider på bitte små girkomponenter, og skjønnhetseksperter må ha et perfekt skarpt syn på kundenes hudfarge. Personlig tilpassede briller er den eneste måten å tilfredsstille disse kravene på. Briller forblir den mest effektive måten å korrigere synsproblemer på. De kan tilpasses best til brukerens øyne – og støtte dem med nesten alle deres synsbehov. Generelt sett anbefales det at brillenes vekt er lettest mulig, uansett jobben eller det formålet de brukes til. Dette betyr at brilleglass og innfatninger bør lages av lettvektsmaterialer. Dess mindre du legger merke til at du har på deg briller, dess mer naturlig og dess mindre belastning vil du føle for å se ting. Spesielt i et arbeidsmiljø er dette en vesentlig fordel når det gjelder komfort, og takket være utvalget moderne brilleinnfatninger og -glass fra ZEISS, kan de perfekte brillene for en kunde lages uten det minste problem.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Like presise som et fingeravtrykk – skreddersydde brilleglass

Nøkkelfaktoren ved å lage skreddersydde brilleglass for jobber som krever detaljert syn, inkluderer det som er kjent som arbeidsavstanden. Avhengig av avstanden som en gullsmed arbeider med smykker på for eksempel, kan en oftalmisk optiker lage brilleglass som er optimert for denne nøyaktige avstanden. Andre spesifikke egenskaper ved aktiviteten tas også med i beregning: Er det best med brilleglass av plast eller av glass? Brilleglass laget av høyrefraktive glassmaterialer for eksempel, anbefales for jobber som omfatter kontakt med publikum. De fører til større lysavbøyning og muliggjør dermed produksjon av tynnere brilleglass. Et godt råd: Med de trendy, tynne brilleglassene fra ZEISS oppnår man en tynn, estetisk brilleglassdesign selv ved svært dårlig syn.

Hvilken innfatning egner seg best for meg?

Å velge en egnet innfatning er nesten like viktig som å velge riktig brilleglass. Synsproblemene som skal korrigeres, spiller en avgjørende rolle her. Behøves det kun en løsning for avstand? Eller progressive briller? For arbeidsbriller er hovedanbefalingen å velge en praktisk innfatning. De bør være mer robuste enn normalt ettersom de ikke bare skal hvile på nesen, men også ofte plasseres på bordet eller stolen, hvor de lett kan skades. Innfatninger med kant har vist seg å være utrolig effektive. Den ekstra fordelen med en robust innfatning med kant, er at i motsetning til briller uten innfatning, kan brillene settes på og fjernes raskt med den ene hånden i et nødstilfelle. I mange jobber er dette absolutt viktig, ettersom man som oftest bruker et par arbeidsbriller når man jobber – spesielt i manuelle fag eller tannlegearbeid. Et godt råd: De siste spesielle arbeidsglassene er ideelle for å se på nært hold og på middels lange avstander (på skrivebordet eller ved produksjonsmaskiner).

De aller mest effektive belegg for ekstra komfort og holdbarhet

For dine øyne betyr avslapning et syn uten refleksjoner eller irritasjon. Hovedkravene for disse er imidlertid høykvalitets brilleglass med et egnet belegg og personlig tilpasning til brukerens behov. Med andre ord: Dess bedre kvalitet på brilleglassene og belegget, og høyere tilpasningsnivå, f.eks. til den relevante jobbens krav, dess mer avslappet syn får vi. ZEISS brilleglassbelegg slik som Clean Coat eller antistatisk belegg, er et viktig bidrag her. For aktiviteter som inkluderer mye kontakt med publikum, tilbyr vi avanserte brilleglassbelegg, f.eks. antirefleks og smussavstøtende. Aktiviteter på kontorer med takbelysning for eksempel, er svært trettende uten antirefleksbrilleglass, siden lyset reflekteres i brillene og forårsaker irritasjon på øynene – i enkelte tilfeller blir du trett lenge før arbeidsdagens slutt. En liknende situasjon oppstår når du kjører i mørket, f.eks. på hjemveien. Uten antirefleks-briller syns vi ofte det er anstrengende ettersom alle lysene reflekteres både i frontruten og i brillene våre. Derfor anbefaler vi, spesielt mht. arbeidsbriller, å velge det rette antirefleksbelegget, f.eks. et avansert belegg fra ZEISS. Brilleglass med et høykvalitets ZEISS-belegg er så glatt at smusspartikler og vanndråper ikke greier å feste seg og bare preller av. Dette betyr at du kan se bedre og føle deg mer avslappet – samtidig som du ser mer profesjonell ut, ettersom ingen støv- eller smusspartikler fordunkler synet ditt bak brilleglassene. Men en annen fordel ved de nyeste brilleglassbeleggene er at de også kan styrke plastglass. Om nødvendig kan vi utforme enestående lette men likevel ekstremt robuste brilleglass. Valgmulighetene er så store at det finnes en idell løsning for enhver jobb.

Progressive briller på din arbeidsplass – mer personlig tilpasset dine øyne enn noen gang før

Hvis du ikke ønsker arbeidsbriller eller spesielle forstørrende synshjelpsanordninger, gir progressive brilleglass optimal tilpasning til de forskjellige behovene på din arbeidsplass. I samråd med optikeren, fastsetter vi først nøyaktig hvilke formål brillene skal brukes til og deretter tilpasser vi brilleglassene og innfatningen i samsvar med dette – individuelt produsert og laget etter mål.

Den avgjørende faktoren når du velger synshjelpemidler for jobber som behøver detaljert overblikk: Bestill time for en personlig rådgivning.

I alt vesentlig, dess mer personlig og nøyaktig brilleinnfatningene- og glassene tilpasses, dess bedre tåles de. Derfor er det viktig at alle som velger briller for arbeidet, tar den tiden de trenger og får grundig rådgivning fra optikeren om behovene til arbeidet deres. Hvordan du finner en god optiker.

Hvis briller ikke er nok, gir forstørrende synshjelpemidler fra ZEISS enestående skarpt syn selv med bitte små mikroskopiske detaljer

Avhengig av krav og behov kan selv perfekt skreddersydde briller ikke være nok for en job. Dette kan være i tilfeller hvor mikroskopisk små gjenstander krever så presis håndtering av en presisjonsmekaniker, tannlege eller restaurerer at profesjonelle standard forstørrende synshjelpemidler kreves, kanskje til og med med ekstra belysning. ZEISS presisjonsluper (f.eks. den innovative G 2.5 TTL teleskoplupen) sørger for presise, ikke-anstrengende syn helt ned i den miste detalj, om nødvendig med Xeon-belysning og opptil fire gangers forstørrelse av synsfeltet. Om disse profesjonelle presisjonslupene brukes av en tannlege, en elektroingeniør eller en hudlege, så betyr disse profesjonelle presisjonslupene at du ikke går glipp av noe.

Gi øynene dine en pause.

Øynene våre setter pris på litt avslapning nå og da. Følgende øvelser kan fullføres raskt og hensiktsmessig på arbeid, og gi øynene dine en kort men effektiv pause.

  • Se så langt som mulig på avstand
    Øynene våre brukes hovedsakelig til å fokusere på gjenstander ved samme avstand hele tiden, noe som er akkurat det samme som å stramme en spesiell muskel over lang tid. Hvis du ser gjentakende ganger vekk fra skjermen og med vilje på avstand (minst seks meter) mens du arbeider, vil du redusere belastningen på øynene betraktelig. Dette resulterer i en mye mer avslappet og behagelig følelse i øynene.
  • Varm med håndflatene dine
    Varme og mørke gjør øynene dine godt. Du kan få to til tre minutters dyp avslapning ved forsiktig å dekke til øynene dine med håndflatene (uten å utøve trykk på øyeeplene). Fjern hendene sakte etterpå slik at du ikke blendes av dagslyset. Forresten kalles denne teknikken "palming".
  • Førstehjelp: kort massasje for trette øyne
    Trefingermassasjen er et utprøvd og testet middel mot overtrette øyne. Sett tommelen og langfingeren på neseroten med pekefingeren mellom øyenbrynene. Beveg så de tre fingrene i en liten sirkel, samtidig som du trykker forsiktig på neseroten, etter cirka 15 sekunder er hele området avslappet.
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Briller for ledere – brilleglass i topp kvalitet og gode innfatninger Seriøsitet, eleganse og maksimal funksjonalitet – briller for mennesker i lederposisjoner har mange krav de skal innfri.

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Alt innenfor synsavstand ved computeren Hvorfor tilpassede lesebriller/multifokale briller kan gjøre arbeidet lettere

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Briller til piloter - perfekt syn også over skyene Enten man er profesjonell eller amatør, så trenger piloter briller som gjør det mulig å se klart også i ekstreme lys- og værforhold

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Bedre syn og komfort på jobben De nye ZEISS arbeidsplassglassene gir deg et mer avslappet syn, uansett om du sitter ved et skrivebord, en datamaskin eller en produksjonsmaskin.

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Liknende produkter