Progressive glass: små mesterverk

Progressive glass: små mesterverk Perfekt design skaper et ideelt tilpasset hjelpemiddel for personer med synsproblemer

Enkelt og korrekt syn - langsyn, nærsyn og i alle overgangsområdene: Progressive brilleglass gir den beste løsningen for synsproblemer. Men det er også en av de mest komplekse løsningene: Visste du at et spesialtilpasset progressivt brilleglass er resultatet av flere hundre timers utvikling, design og produksjon?

Egentlig er det ikke overraskende siden brilleglasset jo i grunnen er et teknisk ”mirakel”: Den har til formål å løse både lang- og nærsynthet og gir brukeren perfekt syn i alle situasjoner, selv i overgangsområder. Ikke en lett oppgave. For å forbedre nærsynthet må brilleglassets styrke (diopter) økes.

Nesten alle progressive glass er mer konkave i den nederste delen. Den øverste delen av glasset er spesialtilpasset avstandssynet og den mindre delen mellom de to - det såkalte overgangs- eller progresjonsområdet - sikrer perfekt syn for alle progressive avstander, for eksempel for å se ting som vises på en skjerm. Som et resultat av produksjonsprosessen er dette områdets kanter ute av fokus - og hvor alvorlig dette er avhenger av kvaliteten på det progressive brilleglassets design og graden av tilpasning.

Utvalg av progressive glass

Det er de spesifikke designparametrene som gjør ZEISS sine progressive brilleglass så unike. Å minimalisere disse forvrengningene og tillate brukeren uavbrutt forbedret syn er vår førsteprioritet.

En generell regel: Jo større grad av tilpasning av det progressive brilleglasset, desto bedre synskvalitet for brukeren. I motsetning til andre produsenter som ikke tilpasser glassene før i prosessens sluttfase, tar ZEISS hensyn til kundens individuelle verdier helt fra starten, dvs. gjennom hele produksjonsprosessen av brilleglasset.

Det er stor forskjell mellom denne individuelt tilpassede glasstypen og et standard progressivt brilleglass: det tar mye kortere tid å venne seg til disse brillene, brukeren trenger ikke å bevege hodet så mye før han eller hun ser klart og synsopplevelsen føles naturlig på enhver avstand. Dette gjør det lettere å lese, sikrere å kjøre bil og mindre anstrengende å jobbe.

  1. Progressiv standardglass: Dette designet gir den minste synsrekkevidden. På grunn av dette må brukere nøye seg med redusert synskomfort og det tar dem lang tid å venne seg til brillene sine.
  2. Universal progressivt glass: Alle synsavstander er dekket og dette gir et stort synsfelt. Brukere får en høy grad av synskomfort og vil like å bruke slike briller.
  3. Tilpassede progressivt glass: Spesialtilpassede progressive glass gir størst mulig synsrekkevidde og størst synskomfort fra første stund.


For å oppnå dette produksjonsnivået utnytter ZEISS det som kalles friformsproduksjon. Bakgrunn: Progressive standardglass plasserer progressiv synsevne på en fast plass på forsiden av linsen, mens baksiden brukes til å gi selve fokuseringsstyrken. Dette skaper et hinder som er vanskelig å overkomme når brilleglassene skal tilpasses øynene dine.

Produksjonsmetoden med fri form gjør det mulig å fordele styrken i det progressive glasset på både fram og baksiden. Derfor kan designen skreddersys etter kundens behov – hvis det ønskes kan til og med en personlig gravering legges til (for eksempel kundens initialer).

Synsløsninger for arbeidsplassen når man har fylt 40

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

ZEISS redefinerer progressive glass! Kravene som settes til synet vårt har økt fenomenalt de seneste årene. BEDRE SYN snakker med Laura Rocha om hvordan den nye ZEISS Progressive glass portfolio tar hensyn til disse utfordringene.

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Mineralglass for alle med progressive briller: briller for fans Vi videreutvikler produktutvalget av progressive mineralglass fra ZEISS – derfor er disse et ”must-have”

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Progressive glass med en forskjell Finnes det et perfekt par med progressive glass for en hver anledning: for jobben? for din favoritthobby eller sport?

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Liknende produkter