Forstå syn

Godt syn er mangefasettert – lær mer om grunnprinsippene om måten folk ser på og hvordan synshjelpemidler kan være til hjelp.

Av de fem sansene, er syn den viktigste. Den komplekse samhandlingen mellom hjernen og øynene hjelper oss å se verden rundt oss og alle detaljene hele livet. Derfor er utmerket syn ytterst viktig når det gjelder å sikre høy livskvalitet. Brilleglass spiller en betydelig rolle når det gjelder å hjelpe oss å nå dette målet. Fortsett å lese for å lære alt om hvordan folk ser og hva det innebærer, f.eks anatomien til menneskets øye, sykdommer og synssvekkelser som rød-grønn kromatisk feil og briller. Vi gir deg også noen tips om overflatebehandlinger. Visste du for eksempel at det er mange forskjellige typer brilleglass og brilleglassdesigner, og at mange kan se bedre hvis de bruker skreddersydde briller?

Gjenkjenne synsproblemer

Nærsynthet, langsynthet, astigmatisme, osv.: Hvilke synsproblemer finnes og hvordan kan vi korrigere dem?

Det menneskelige øye

Alt du trenger å vite om anatomien, strukturen og funksjonen til kroppens synssenter

Forstå syn 24.nov.2017

Tags:

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!
Hvordan fremstilles brilleglass? Fra glass- til plastbrilleglass fra ZEISS – alt du ønsker å vite om produksjon av brilleglass

Forstå syn 28.mar.2018

Tags:

Rød-grønn fargemangel, rød-grønn-blindhet og fullstendig fargeblindhet Hva er de forskjellige typene fargeblindhet? Og hvordan kan du gjenkjenne dem?

Forstå syn 29.nov.2017

Tags:

Brillens historie Fra dens opprinnelse som «lesesteiner» til livsstil-tilbehør
Bedre syn etter fylte 40 år Alle over 40 år har normalt bruk for briller. Progressive glass kan gjenskape et normalt 100%-syn.
Hvorfor ser folk forskjellig? Rikere farger, bedre nattesyn, økt kontrast – for bedre bruk av vårt fulle synspotensiale.

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Grunnleggende om syn

Hvordan finner jeg de riktige progressive brilleglassene? Ikke noe problem: fire typer progressive brilleglass gjør det enkelt å velge det rette brilleglasset for dine behov
Hemmeligheten bak det perfekte designet av brilleglass Mye erfaring, matematikk og spesifikk kunnskap om behovene til brillebrukeren er nødvendig for å komme opp med en skreddersydd løsning

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Gamle brilleglass i ny innfatning - er det mulig? Det kan la seg gjøre å bruke de gamle brilleglassene i en ny innfatning dersom stryken fortsatt passer til øynene dine.
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg