Behandlinger på brilleglass

Overflatebehandlinger på brilleglass fungerer som en beskyttelse mot riper samtidig som den visuelle komforten i glasset økes

Dagens brillebrukere er klar over hvor viktig overflatebehandlinger er. Nesten alle brilleglass som selges her i landet har derfor en eller annen form for overflatebehandling, men det er mye å velge mellom. Overflatebehandlingen kan sammenliknes med ekstrautstyret man velger til en ny bil.

En god overflatebehandling på brilleglassene er viktig. Ikke bare beskytter den mot riper og slitasje, men i tillegg øker også komforten på grunn av mindre reflekser og forstyrrelser i glassene. Høyteknologiske overflatebehandlinger gjør brilleglassene om til et kvalitetsprodukt som møter enhver brukers ønsker og behov. Vi skal nå vise deg hva du bør se etter når du kjøper nye briller.

Hardhetsbehandling

Brilleglass må tåle tøff behandling hver eneste dag. Alle brillebrukere vet at brillen får seg en trykk i ny og ne og derfor bør tåle en del. I sær gjelder dette for dem som driver med sport, jobber med verktøy eller i støvfylte miljøer, og ikke minst for barn. Ikke alle tar like godt vare på brillen sin til enhver tid. I en hektisk hverdag er det fort gjort å legge brillen med glassene ned mot bordflaten. Skulle dette skje er det ekstra viktig å ha en ripemotstandig overflatebehandling på glassene.

Til og med små riper kan virke meget forstyrrende på synet. De kan gi nedsatt syn til tross for at styrken i glassene er korrekt. På lengre sikt kan dette igjen føre til slitne og trette øyne. Plastglass (organiske glass) er kjent for å være lette og behagelig å ha på nesen. Sammenlignet med mineralske glass er materialet i organiske glass mykt, noe som gjør dem mer utsatt for riper og slitasje. I tillegg er det viktigere med en beskyttende overflatebehandling jo høyere brytningsindeksen er.

Når du velger dine nye brilleglass er det viktig å tenke på glassenes kvalitet og levetid. Jo mer aktiv du er, desto viktigere er en god overflatebehandling med effektiv ripemotstandsdyktighet.

Forstørret bilde av brilleglass uten/med ripemotstandig overflatebehandling
Forstørret bilde av brilleglass uten/med ripemotstandig overflatebehandling
ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Antirefleks

Reflekser i brilleglass er ikke bare forstyrrende for brukeren av brillen. Slike reflekser kan fort bli irriterende også dem man snakker med da øynene ikke er synlig. Dette kommer av at brilleglass uten antirefleks fungerer som et speil, en effekt som kan merkes spesielt godt ved kjøring om natten eller i lite lys.

Vi anbefaler derfor å velge en overflatebehandling med god antirefleks selv om styrken på glassene er lav. Effekten av antirefleksbehandlingen er gradert etter mengden restrefleks i glasset – med stegene "enkel", "medium" og "super". En optiker kan lett se og kjenne igjen forskjellige typer antirefleks ettersom alle har en karakteristisk farge i restrefleksen.

Spesielt bør de som ofte er i dialog med andre og/eller kjører mye bil velge en god antirefleksbehandling på brilleglassene sine.

Brilleglass uten/med antirefleksbehandling
Brilleglass uten/med antirefleksbehandling

CleanCoat

Det finnes overflatebehandlinger som hindrer støv og fukt å feste seg på brilleglasset. Slike behandlinger kalles gjerne CleanCoat og er både vannavstøtende og/eller antistatisk. LotuTec fra ZEISS er en slik overflatebehandling som gjør glassene enkle å holde rene, samtidig som de holder seg rene lenger.

Forstørret bilde av brilleglass uten vannavstøtende overflatebehandling/med LotuTec
Forstørret bilde av brilleglass uten vannavstøtende overflatebehandling/med LotuTec

LotuTec fra ZEISS samler alle disse overflatebehandlingene i ett

ZEISS gjør det enkelt for deg med LotuTec tre-i-ett produktet: Ripemotstandig hardhetsbehandling, antirefleks og CleanCoat med antistatisk funksjon - alt i ett. Som en ekstrafunksjon vil den vannavstøtende effekten også hindre dugg på glasset.

Vårt tips: Få din optiker til å forklare deg forskjellen på ulike overflatebehandlinger. Finn ut hvilke behov du har, og hvilke krav du stiller til glassenes levetid Med overflatebehandlinger fra ZEISS kan du tilpasse overflatebehandlingen til dine ønsker å behov.

Forstørret bilde av brilleglass uten antistatisk overflatebehandling/med LotuTec
Forstørret bilde av brilleglass uten antistatisk overflatebehandling/med LotuTec
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Blått lys: fordeler og ulemper Hvor mye blått lys trenger vi? Og hvordan og når bør vi beskytte oss for det?
Ti tips for valg av riktig overflatebehandling BEDRE SYN med ny overflatebehandling – for lengre levetid og mer komfort

Liknende produkter