Forstørrende synshjelpemidler: Når vanlig syn ikke er tilstrekkelig

ZEISS presisjonsluper er et godt hjelpemiddel for alle som trenger et skarpt blikk for detaljer

Kikkert-lupebriller er et verdifullt hjelpemiddel for alle som arbeider med små detaljer. Zeiss individuelt tilpassede løsninger gir presis og avslappende syn ned til siste detalj.

Er du en tannlege, tanntekniker eller dermatolog? Kanskje du jobber med diamanter eller som konservator på museum? Da vet du hvor viktig det er å kunne se godt ned til den minste detalj – presist og komfortabelt. Men hva skal du tenke på når du skal velge et synshjelpemiddel, og hva er det beste på markedet?

Forstørrelsen, størrelsen på synsfeltet og skarpheten er viktige kriterier når du skal gå til anskaffelse av en kikkert-lupebrille. Du må kunne se hele arbeidsområdet klart og tydelig uten fortegninger eller skygger i kantene. Derfor tilbyr Carl Zeiss Vision ulike typer kikkert-lupesystemer med ulike egenskaper.

ZEISS G 2.5 TTL med 2.5x forstørrelse pluss LED-belysning og Saphiro2
ZEISS G 2.5 TTL med 2.5x forstørrelse pluss LED-belysning og Saphiro2

Våre forstørrende hjelpemidler kan skreddersys til hver enkelt persons ønsker og behov. Dette skyldes blant annet at vi benytter både keplerske og gelileiske kikkertsystemer med forstørrelse fra 2x til 8x. Det nye G 2.5 TTL – systemet er designet som et Galileisk-type system, her er det mulig å tilpasse ulik styrke i bærerglasset og selve kikkert-lupesystemet, som gir full frihet med hensyn til synsavstand. Alt selvsagt i vår verdensberømte ZEISS kvalitet. Din ZEISS optiker vil ta alle mål som trenges før vi produserer kikkert-lupebrillen etter dine individuelle mål. Dette garanterer et klart og godt bilde slik at du kan arbeide uforstyrret.

ZEISS lupebrille
ZEISS lupebrille

Sist men ikke minst er det også viktig å tenke på om man blir sliten i øynene av detaljarbeidet. Kanskje en godt tilpasset kikkert-lupebrille er tingen? Den nøye tilvirkede brillen er tilpasset med riktig forstørrelse og riktig avstand slik at arbeidet blir minst mulig anspent. ZEISS kikkert-lupebrille garanterer en avslappet arbeidssituasjon og et bilde rikt på detaljer. De spesielle innfatningene og elastiske hodebånd sørger for en perfekt plassering foran øynene.

Saphiro2 LED-belysningssystem passer perfekt til bruk sammen med kikkert-lupebrillene fra Carl Zeiss Vision. Dette gir et fullt opplyst, skyggefritt bilde helt ut til kanten. I tillegg er den også superlett slik at den ikke forstyrrer brukeren. Systemet drives av en batteripakke slik at man kan fritt kan bevege seg rundt i rommet.

Sjekkliste: Kvalitetskriterier for hjelpemiddelet

  • Best mulig bildekvalitet
  • Størst mulig synsfelt med klart bilde
    >> Ettersom synsfeltet blir mindre jo kraftigere forstørrelsen er, er det viktig å ikke velge høyere forstørrelse enn nødvendig. Dette er den enkleste måten å unngå slitne øyne på.
  • Antirefleksbehandling på alle overflater
  • Et godt belysningssystem med optimal fargetemperatur
  • Synshjelpemidler er laget for å fungere optimalt til en spesiell bruker med spesielle oppgaver. Ta hensyn til dette når hjelpemiddelet skal bestilles.
  • Enkel i bruk, god driftssikkerhet, komfortabelt å bruke.
ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Andre synshjelpemidler fra Carl Zeiss Vision

GTX lupebrille

Objekter som er ekstremt nær kan fortsatt ses i 3D med 2x eller 2.5x forstørrelse. GTX lupebrille kan tilpasses til flere fastsatte arbeidsavstander fra 300 til 500 mm, og man kan ta hensyn til brytningsfeil i øyet. I likhet med vanlige briller blir også kikkert-lupebriller tilpasset hos optikeren.

GTX lupebrille
GTX lupebrille

KS hodelupe

Et panne-hodebånd ”Support” gir en ekstra gode komfort til dem som arbeider lang tid om gangen med et kikkert.lupesystem. Båndet kan justeres i alle retninger, og anbefales spesielt til keplerske systemer med høyere forstørrelse.

KS hodelupe
KS hodelupe
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

For sterke, for svake eller dårlig tilpasset: hva kan feil brilleglass gjøre med øynene dine? Flere plager kan skyldes trøtte øyner

Forstå syn 20.mai.2019

Tags: Hos din optiker

Hemmeligheten bak det perfekte designet av brilleglass Mye erfaring, matematikk og spesifikk kunnskap om behovene til brillebrukeren er nødvendig for å komme opp med en skreddersydd løsning

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Hva vil det si å være synshemmet? Det er ikke bare eldre mennesker som opplever synsproblemer. Denne artikkelen omhandler forskjellige løsninger for synshemmede, slik at små problemer i hverdagen kan overvinnes.
Plast eller glass? Hvilket materiale passer best til dine brilleglass? Vær forberedt før du kjøper brillene dine og du vil få bedre syn.

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Liknende produkter