Iøynefallende solbriller med ekspertbeskyttelse av øynene

En oversikt over noen av de kuleste nye fargene.

Sommer = solbriller! Vi har tittet bak kulissene for årets kuleste farger: BEDRE SYN gir et sammendrag av de siste trendene innen solbriller, ZEISS solbrilleglass, innovative selvfargende brilleglass – pluss det spennende nye ZEISS fargeprogrammet for fargede brilleglass.

Ekspertbeskyttelse for øynene. Med iøynefallende solbrilleglass.

Store runde former, slående neonfarger og fargede glass i alle nyanser du kan tenke deg - dette er bare noen av de største trendene for solbriller for sommeren 2013. Og den største trenden av alle? Solbrilleglass med kundetilpassede farger i delikate nyanser som er designet for å øke brukerens visuelle komfort, øke humøret og skape en unik, moteriktig stil. ZEISS fargeprogram har flere alternativer, fra gøyale farger som "Spicy red" og "Pretty pink" til mere elegante, eksklusive alternativer som"Black tint," som gir opptil 95 prosent lysabsorpsjon og en serie forskjellige absorpsjonsnivåer designet for å gjenspeile samtidige stilarter. Men hva om du ikke kan finne den fargen du ønsker i katalogen? Ikke noe problem! En ZEISS-optiker kan produsere solbriller i nesten alle nyanser du kan forestille deg. Du trenger bare vise optikeren et eksempel og du vil kanskje forlate butikken med et par virkelig enestående solbriller - og hvorfor kan de ikke være morsomme så vel som funksjonelle? Og husk: Om du bruker briller kan du også få solbrillesolbrilleglass som samsvarer med din egen foreskrevne type - bare spør en ZEISS-optiker.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

De stiligste innfatningene for solbriller

Comeback for de ikoniske, runde 'John Lennon' -solbrillene er en av de største nyhetene i år, selv om de er litt mer utsmykkede enn originalen. De selges i et stort utvalg slående farger og med fargede eller speilbelagte brilleglass, så det er et langt sprang til disse oppdaterte versjonene fra "gårsdagens" versjoner. Kattøyeformede solbriller fra 1950- og 1960-årene er også på moten igjen. De går ypperlig sammen retro-kjoler og utsvingede skjørt, og overfører litt av Grace Kellys legendariske eleganse til dagens stilarter. Pilotsolbriller er også på mote igjen. Denne klassiske designen passer sammen med nesten alle typer klær og finnes også for menn i enklere design og høyteknologiske materialer som titan og karbon. Og litt dristigere brukere og seiglivede hippier vil heller ikke bli skuffet: Overdådige snirkler, dekorasjoner og mønstrede ornamenter– inkludert rhinsteiner, solsikker i miniatyr, perler og kamskjell – vil gjøre seg gjeldende på mange innfatninger og brilleglass i sommer.

Intelligente solbrilleglass som går fra mørke i svakt lys, til enda mørkere i sterkere lys.
Finnes i fire trendy farger: brun, grå, pioneer og blå.


Solbrilleglass av kvalitet gir mer enn bare UV-beskyttelse

Profesjonelle solbriller gjør mer enn å beskytte øynene dine mot skadelig UV-stråling. Ved å inkorporere brilleglass med spesielle funksjonelle filtre som er individuelt tilpasset brukeren, kan de i betydelig grad bedre synsevnen i skarpt sollys, for eksempel ved å redusere skarpt lys og gi bedre kontrast. Se mer, se bedre - og ikke bare for sportsaktiviteter som skigåing, sykling og motorsykkelkjøring. Med ZEISS solbrilleglass trenger man ikke å være blind for kvalitet, selv under de mest ekstreme lysforhold: ZEISS Skylet® solbrilleglass gir perfekt syn selv i skarpt sollys, så vel som 100 prosent UV-beskyttelse og stor kontrast sammenliknet med konvensjonelle solbriller. En ZEISS-optiker kan anbefale den beste modellen for hver spesifikke bruksmåte – for eksempel Skylet® for disig, tåkevær med dårlig sikt, eller Skylet® sport med 90 prosent lysreduksjon i glitrende solskinn og skarpt gjenskinn. For virkelig enestående visuell komfort kan denne varianten kombineres med et integrert polarisasjonsfilter. Polariserende brilleglass reduserer det irriterende gjenskinnet som forårsakes av at solen reflekteres fra vann- og metalloverflater, og gir brukeren komfortabelt, avslappet syn. Din optiker gir deg gjerne mer informasjon om de mange alternativene som finnes.

Perfekt beskyttelse og optimalt syn: innovative selvfargende brilleglass fra ZEISS

Er du lei av å måtte ta med deg to par briller overalt? Om du bruker reseptbelagte brilleglass og ofte beveger deg mellom oppgaver innendørs og utendørs under normale sollysforhold, kan du ha fordel av å gå over til en alternativ solbrilleløsning i form av moderne selvfargende brilleglass som ZEISS PhotoFusion. De reagerer raskere på skiftende lysforhold enn tidligere generasjoner selvfargende brilleglass, tilpasser seg sin mørkeste fargetone i solskinn og blir raskt nesten helt klare når du beveger deg innendørs. De garanterer også 100 prosent UV-beskyttelse med alle fargetonenivåer og gir nøyaktig samme høye optiske kvalitetsstandard.

Solbriller beskytter deg - men beskytter du dem?

Vi bruker våre solbriller på stranden, på ferie og på sportsarenaen, og utsetter dem for alle typer miljøslitasje. Om du ønsker å beholde et par solbriller på livstid, anbefaler eksperter at du beskytter brilleglassene ved å velge et egnet brilleglassbelegg som beskytter dem mot riper og andre skader - for eksempel DuraVision® Platinum fra ZEISS. Dette belegget gjør plastglass inntil tre ganger hardere enn tidligere generasjoner. Ekstremt motstandsdyktige mot smuss og slitasje, svært robuste og ikke-reflekterende. Dette gjør at DuraVision® Platinum er det perfekte tillegg til enhver solbrilleløsning.

Hvordan finner jeg de riktige solbrillene for meg?

Det er mange ting å huske på når man kjøper solbriller, men den viktigste tommelfingerregelen er antakelig denne: jo lysere hud du har, desto mer bør du vurdere delikate farger for innfatning og brilleglass. Med andre ord går ikke sterke farger så bra sammen med lys hud, fordi de får den til å se veldig blek ut i sammenlikning. For "normal" lys hud, vil eksperter derfor anbefale å velge hvit innfatning eller en liknende diskret farge eller til og med en delikat, gradert fargetone. Mørkere hudfarger har den fordelen at de kan kombineres med nesten enhver fargetone. Sterke iøynefallende farger gir en slående kontrast til mørkere hud, og er derfor et ypperlig valg for solbrilleglass og -innfatning. Formen på de solbrillene du velger er også svært viktig. Den nyttigste tommelfingerregelen er kanskje at et smalt ansikt har fordel av en smal innfatning, eller alternativt– hvis du er på jakt etter noe mer iøynefallende – en tykkere innfatning med åpninger mot midten, i pilotsolbrillestil. Dette gjør at solbrillene utgjør en harmonisk enhet med ansiktet ditt, i stedet for å dominere det helt.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Hvordan solbriller lages Hvordan lager en solbriller? Lær om hvilke materialer som brukes til å lage solbriller, og hvordan designere gjør om idé til faktisk produkt.

03.jul.2018

Tags: Solbriller

Historien om fasjonable solbriller Hvert tiår har sin egen signaturstil.

03.jul.2018

Tags: Solbriller

Raskt mørke. Raskt klare. Fargeskiftende glass fra ZEISS Ute i solen eller innendørs: Perfekt syn døgnet rundt med PhotoFusion fargeskiftende brilleglass fra ZEISS.

24.nov.2017

Tags: Solbriller

Bruk av briller om sommeren 10 tips for bruk av briller om sommeren

16.okt.2017

Tags: Solbriller

Liknende produkter