Polariserte brilleglass gir bedre syn

Allsidige brilleglass for solbriller, bilkjøring og mange andre bruksområder

Skiløpere, piloter og vannsportsentusiaster sverger til dem. I tillegg passer disse brilleglassene perfekt også til alle som har briller: brilleglass med polariserende effekt (f.eks. SkyPol ZEISS).

Disse spesialglassene hindrer lysreflekser og speilbilder som eksempelvis forårsakes av solens stråler når de treffer våt asfalt, vann eller metalloverflater. Et resultat er at de beskytter brukerens øyne fordi de ikke lenger må tilpasse seg de stadig skiftende lysforholdene. Folk som går med disse brilleglassene pleier å være mye mer avslappet og er mer fornøyd med brillene sine.

Hvordan fungerer polariseringsprinsippet?

Naturlig lys er først og fremst upolarisert lys som vibrerer i alle retninger. Men når en lysstråle treffer en glatt overflate, dvs. når solens stråler treffer en våt vei, blir lyset delvis reflektert av vannet og ledet i én retning. Med andre ord blir det polarisert.
Reflekteringen skaper en ubehagelig blendende effekt (gjenskinn) på grunn av polarisert lys - en sikkerhetsrisiko som ikke gjelder dem som bruker brilleglass med polariseringsfiltre. Polariseringsfilteret installeres horisontalt og gjør at det reflekterte, vertikale lyset ikke kan trenge gjennom det. Derfor er de fleste situasjoner, hvor reflekser fra vannoverflater eller våte veier forekommer, nesten helt eliminert. SkyPol, Carl Zeiss Vision sitt polariserende glass, har en ekstra bonus: 100 % UV-beskyttelse!
Polariserende brilleglass gjør deg tryggere. I tillegg tilbyr de også flere viktige visuelle fordeler: takket være den spesielle fargingen av glasset gir de betydelig bedre kontraster og farge. Og mens vi snakker om farger: polariserende brilleglass fra ZEISS kommer i brune farger.

Lys reflektert på våte veier forårsaker blendingseffekt og reduserte kontraster Lys reflektert på våte veier forårsaker blendingseffekt og reduserte kontraster
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Ikke alle solbriller er like Bedre syn forklarer hva du bør vite om UV-beskyttelse, fargeskifting, speilglass, polariserte glass og mere til, for å finne de rette solbrillene for dine personlige behov.

25.jun.2019

Tags: Solbriller

Liknende produkter