Sportsbriller for en ny generasjon løpere: Nike Vision Vaporwing solbriller for løping

To sterke partnere, Nike Vision og ZEISS, har gått sammen for å lage sportssolbriller for løpere som vil gå den ekstra milen.

Disse sportssolbrillene har den perfekte symbiose mellom innfatning og glass. I nært samarbeid med ZEISS har Nike Vision utviklet revolusjonerende solbriller for de løperne som alltid gir 110 %. Med disse solbrillene kan løperne konsentrere seg hundre prosent på sportsprestasjonen. BEDRE SYN ønsket å vite mer. Vi spurte Carl Allen og Vincent Faivre d'Arcier, designere fra Nike Vision, og Flora Schierano fra ZEISS om utviklingen av Nike Vision Vaporwing solbriller.

Sportsbriller for en ny generasjon løpere: Nike Vision Vaporwing solbriller for løping

BEDRE SYN: De nye Nike Vision Vaporwing sportssolbrillene har en slående og innovativ design. Kan du fortelle oss om designprosessen?

Carl Allen (Nike Vision): Vi begynte med å studere og arbeide hardt for å virkelig forstå idrettsutøvernes behov. Etter mye forskning ble vi klar over at brilleproduksjon i dag ikke greier å følge tempoet til idrettsutøvernes behov som er i konstant utvikling. For at briller skal kunne yte sitt beste, gikk det opp for oss at vi måtte endre måten briller lages på, og begynne med glasset. Vi måtte begynne helt forfra og glemme alt vi visste om brilleglass og -produksjon for å nå fram til dette innovative konseptet. Vi ønsket å viske ut grensen mellom brilleinnfatningen og glassene og tenkte: Hva hvis brilleglasset ble rammen og motsatt? For oss dreier briller seg om beskyttelse og prestasjon, og det er derfor det er så viktig å være i stand til å utvide brilleglasset så langt som mulig, og gi maksimal dekning, slik at idrettsutøverne er i løpesonen og i stand til å fokusere fullstendig på idrettsprestasjonen.

BEDRE SYN: Er disse sportssolbrillene designet utelukkende for løpere eller kan andre idrettsutøvere også bruke dem? Kan jeg for eksempel bruke dem som normale solbriller??

Vincent Faivre d'Arcier (Nike Vision): Vi designet disse brillene med tanke på løpere, men det betyr ikke at de ikke kan brukes i andre idretter som krever maksimal dekning og beskyttelse. Og du kan naturligvis også bruke dem som normale solbriller.

BEDRE SYN: Hvilke innovasjoner i glassene er felles med andre ZEISS-produkter? Og hvilke innovasjoner er spesielt utviklet for dette nye ZEISS-brilleglasset for Nike Vision?

Flora Schierano (ZEISS): ZEISS utvikler stadig nye fargetoner for å hjelpe idrettsutøvere til å prestere bedre, uansett idrettens omgivelser eller lysforhold. Samarbeidet vårt med Nike Vision for Nike Vision Vaporwing sportssolbriller var svært spesielt.

ZEISS har vært i stand til å omdanne en innovativ design til virkelige brilleglass, med fin optikk og skarp synsklarhet. ZEISS-medarbeiderne satte sammen et ekspertteam med optikere, øyeleger, produksjonseksperter, osv. og tok kontakt med de andre avdelingene i selskapet, for eksempel virksomhetsgruppen for Industriell Metrologi, for å finne en løsning. Selv om 98 % av solbrillene produseres fra allerede eksisterende former, utviklet ZEISS-teamene i Tyskland og Italia måleenheter for en ny form spesielt for Nike Vision Vision-brillene – de laget en form helt fra bunnen av som ville bli så nært opptil optisk perfeksjon som mulig. Ved å lage en slik form hvor brillene kommer ut med deres endelige form elimineres avfallet som man har i den typiske produksjonsprosessen (når man avskjærer det endelige produktet).

Den produserte formen ble polert ved bruk av samme diamantskjæringsteknologi som brukes for å polere ultrapresise optiske overflater, samtidig som vi unngikk mest mulig uskarphet ved å fjerne alle støpeblærer i brilleformen. Den omstendelige prosessen betydde at ZEISS sitt team måtte skjære formen for at den skulle passe solbrillenes geometriske målinger. Det trengtes mer enn 30 rettinger for å forbedre spesifikasjonene og matematikken for det endelige produktet.

I årtier har de strenge optiske 0.09D-standardene for solbriller tvunget designerne til bare å bruke enkle sfæriske og toriske former for de optiske overflatene i kvalitetsproduktene deres. ZEISS har tilpasset avanserte friform design- og fremstillingsteknikker utviklet for oftalmiske presisjonsoptikker for å oppnå 0.06D optisk resultat for generelle overflater med kompleks form. Denne ekstra friheten har gitt det kreative teamet ved Nike Vision muligheten til å optimere tilpasningen, aerodynamikken og estetikken på deres nye produktlinje med kvalitetsbriller for idrettsutøvere uten å gå på kompromiss med optisk ytelse.

Den revolusjonære produktprosessen er aldri blitt brukt på briller før, men vil utvilsomt sette standarden for brilleproduksjonen videre.

BEDRE SYN: Hvor lang tid tok det å utvikle disse sportssolbrillene?

Vincent Faivre d'Arcier (Nike Vision): Det tok oss 2 år fra tegnebrettet til det ferdige produktet. Vi måtte gjenoverveie hvordan briller skulle se ut. Vi måtte glemme alt vi visste om brilleglass og -produksjon for å kunne begynne helt forfra og nå fram til dette innovative konseptet. På det tidspunktet visste vi ikke en gang om dette produktet ville kunne fremstilles.
Vi fokuserte virkelig på glasset, som for oss syntes å være den viktigste delen av brillene på det tidspunktet. Vi ønsket å viske ut grensen mellom innfatningen og glassene og spurte oss selv: Hva hvis brilleglasset ble rammen og motsatt?
For oss handler briller om beskyttelse og prestasjon. Det er grunnen til at det var så viktig å kunne utvide glasset så langt som mulig. Dette gir maksimal dekning, og slik kan løpere og andre idrettsutøvere fokusere utelukkende på å oppnå en enestående prestasjon.


BEDRE SYN: Hvordan oppsto dette samarbeidet mellom Nike Vision og Marchon, infatningsprodusenten?

Carl Allen (Nike Vision): I årevis har Nike Vision og Marchon gått sammen for å skape produktlinjen Nike Vision basert på vår ekspertise i brilleindustrien. Dette spesielle prosjektet oppsto fra ønsket om virkelig å omdanne ytelsesbrilleindustrien. Målet var å gjøre Nike Vision til den innovative leder innen briller på samme måte som Nike Vision er den innovative leder innen ytelsessko og utstyr.

BEDRE SYN: Hva er det som faktisk kjennetegner fremragende sportsbriller i forhold til gode sportsbriller?

Carl Allen (Nike Vision): TGlassenes klarhet, dekningen og den "akkurat rette vekten" (dvs. at de er lette) uten å glemme det psykologiske aspektet. Vi ønsket at løpere og andre idrettsutøvere skulle føle seg som superhelter når de bruker disse rammene, og gi dem en psykologisk fordel.
.Vi ønsket også at løperne skulle glemme brillene mens de løp – glassenes klarhet, den "akkurat rette vekten" og tilpasningen: Disse faktorene lager sammen rammer som passer perfekt til ansiktet ditt. Ingen duggdannelse og maksimal utlufting er også en del av arbeidet. Null forstyrrelser betyr at du kan fokusere 100 % på løpingen.

Mer informasjon...

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Forbedre resultatene dine med høykvalitets sportsbriller med styrke Optimalt syn for idrettsutøvere

26.mar.2020

Tags: Sport og fritidsbriller

De beste solbrillene for idrett Hvilke utfordringer møter atleter når de bedriver favorittsporten sin?

29.jun.2018

Tags: Sport og fritidsbriller

Bedre syn for sportsutøvere Sportsutøvere, både profesjonelle og amatører, nyter godt av spesielle sportsbriller.al and amateur athletes benefit from special sports eyeglasses

01.nov.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Kun det beste synet er godt nok når man skal stå på ski Hvem har vel ikke opplevd å kjører i blinde ned bakken når man står på ski?

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Liknende produkter