Bedre syn etter fylte 40 år

Alle over 40 år har normalt bruk for briller. Progressive glass kan gjenskape et normalt 100%-syn.

Plutselig har man vanskeligheter med å tre en nål, eller avisen må holdes ut med strake armer for at man kan lese den. Det er gjerne de første tegn på aldersbetingede synsproblemer. Det er en normal prosess og ikke noe å bekymre seg over. I dag kan man få gode briller og progressive glass som kan gi falkeblikket tilbake.

Det begynner et sted mellom 40 og 50 år. Øyets linse og ringmuskel mister dens elastisitet. Øyet kan ikke lengre automatisk tilpasse seg og zoome inn på forskellige avstander, en prosess som er styrt av det ekspertene kaller akkommodasjon. Det får øynenes linser til å bue seg for å tilpasse seg avstanden. Hvis denne prosessen ikke virker som naturen hadde tiltenkt det, gir det problemer med å se gjenstander tett på.
Hvis linsen beholder en flat form når man betrakter gjenstander tett på er linsens brydningskraft betydelig nedsatt. Som følge samles de lysstråler som når øyet på tett avstand, bak netthinnen og gir et utydelig bilde.

Langsynte kan få dette problemet langt tidligere. Personer med en god evne til å fokusere på fjerne gjenstander har et fremragende avstandssyn, men har problemer med å se ting som er tett på. Årsaken til det er at øyeeplet er for kort og at de inngående lysstråler ikke avbildes nøyaktig på øyets netthinne.

Synet etter 40

Nærsynte kan som oftest se ting bedre på kort avstand uten briller enn med briller. Å måtte ta av og på brillene hele tiden er temmelig irriterende. Derfor er den beste løsningen et par personlig tilpassede briller uansett om man før hadde et normalt syn eller allerede var nærsynt eller langsynt.
De, som før hadde et normalt syn, vil kun ha bruk for lesebriller. Men aldersbetingede synsproblemer blir ikke bedre med årene. Mange vil også få behov for å få korrigert synet på mellomdistansen.
I sånne tilfeller er briller med progressive glass en perfekt løsning da de akkommoderer synsområdene for de forskjellige avstander i det uendelige uten en synlig kant og med utallige overganger.
Den største fordelen med progressive glass er at øyet kan bytte fra et bilde til et annet og zoome skarpt inn, uansett om gjenstanden er langt vekk eller tett på.

Synsløsninger for arbeidsplassen når man har fylt 40

I dag kan personer som arbeider mye med computer få spesielle skjermbriller med større synsområder til mellomlange og korte avstander. Disse spesielle progressive glassene er optimalt tilpasset avstanden mellom bruker og skjerm. Brilleglassenes kvalitet er ekstra viktig ved progressive glass. Hvis de ikke oppfyller de høye kvalitetskravene, kan det være vanskelig å venne seg til denne type glass.

Hva er bifokale og trifokale glass?

Hva er bifokale og trifokale glass?

Bifokale og trifokale glass er forløperen til progressive glass. De er den ideelle løsning til dem som ikke bryr seg om progressive glass eller har vanskeligheter med å bruke dem. Noen mennesker foretrekker imidlertid stadig denne typer glass, selv om de ikke er et like godt alternativ og krever at man går med på kompromiss. Sammensetningen i glassene danner et hopp i bildet og de dekker heller ikke alle synsavstander.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Gjenkjenne synsproblemer Nærsynthet, langsynthet, astigmatisme, osv.: Hvilke synsproblemer finnes og hvordan kan vi korrigere dem?
Brillens historie Fra dens opprinnelse som «lesesteiner» til livsstil-tilbehør
Bedre syn etter fylte 40 år Alle over 40 år har normalt bruk for briller. Progressive glass kan gjenskape et normalt 100%-syn.
Ingen ansikter er symmetriske, og ingen har samme avstand mellom øynene. Kun etter at brilleinfatningen er presist justert til den enkelt bruker kan brilleglass fungere i forhold til sitt fulle potensial.

Liknende produkter