Perfekt syn til barna

Barnebriller skal leve opp til noen meget krevende normer

Barnebriller skal være sterke og tåle aktiviteter som sport, skole og lek. Et barns briller skal være bruddsikre, fleksible og så lette som mulige.

Nå til dags er dette ikke lenger et problem. Det finnes en lang rekke moteriktige innfatninger og de dagene da glassene var så tykke som panserglass, er forbi. Når du leter etter den perfekte modell er det et par ting du skal være oppmerksom på. Et pålitelig par briller er uunnværlig til lek, spill og sport.

De retningslinjer som gjelder for voksne gjelder naturligvis også for barn. Et par briller skal kunne kompensere fullstendig for synsproblemene. Dette sikrer at barna kan gå gjennom sitt deres unge liv med et perfekt syn. Lek og sport krever at ditt barn har et par god briller. Barna har en konstant utvikling av koordinasjonen og motoriske evner. Derfor er det ennå viktigere at barn med synsproblemer har briller som gir dem et normalt 100%-syn.

 

Barnas evne til å vurdere korrekt avstand og virkningen av barrierer eller gjenstander i bevegelse avhenger av et velfungerende syn.

Det stopper ikke her. Når de leser en bok, ser på tavlen, leker med andre, bruker datamaskinen eller ser på fjernsyn jobber barnas øyne på høygir. Barn som skal manøvrere gjennom trafikken har spesielt bruk for gode briller. Sørg for at ditt barns visuelle hjelpemiddel lever opp til de følgende krav og husk alltid på at ditt barns øyne er kostbare:
 

  • Meget bruddsikre
  • Motstandsdyktige overfor riper
  • Ikke-reflekterende belegg
  • Antismuss-belegg for å sørge for klart syn døgnet rundt og lett rengjøring
  • Perfekt tilpasning
  • Optimale funksjonerTips: Spesielt ved skolestart - og dette er ikke bare et godt råd til foreldre med barn i første klasse - anbefaler vi følgende: Få ditt barns øyne undersøkt. Synsundersøkelsen kan foretas av en optiker. En undersøkelse av synet tar ikke lang tid og den sikrer at barnet starter det nye skoleåret uten å bli hemmet av synsforstyrrelser mens han/hun prøver å lese det som står på tavlen eller i bøkene.

Forskning har vist at jo tidligere et barn opplever sin verden gjennom kvalitetsbrilleglass, desto bedre utvikler barnets syn seg i løpet av årene. Heldigvis får barn ikke problemer hvis de bruker briller.

Takket være heltene i nyere romaner vil de fleste av dem være glade for at kunne nyte et forbedret syn selv hvis de har barnebriller på. En annen viktig faktor er at det er godt for barnets øyner å tilbringe tid utendørs. Ifølge australske forskere nedsettes risikoen for ytterligere nedsettelse av barnets syn hvis barnet tilbringer to til tre timer om dagen i naturlig lys.

Innfatninger som er laget av lette, fleksible materialer er spesielt velegnede til barn. Brilleglassene bør være laget av lettvektsplast som nedsetter risikoen for ubehageligheter betydelig. Det er din optikers ansvar å sikre seg at ditt barns briller passer perfekt. Brillene må ikke hverken sitte for stramt eller for løst på hodet, og de må aldri trykke på øreflippene.

Regelmessige ekstratjenester som bør være inkludert i ditt barns brille er:

  • Regelmessig inspeksjon av brilleglassene
  • Justering av brilleglassene
  • Rengjøring av brilleglass ved hjelp av ultralyd
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Våre barns øyne Når et barn blir født, kan det se umiddelbart. Men barnets evne til å se skarpt utvikler seg kun med tiden.

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Barnebriller

Liknende produkter