Carl Zeiss Vision - regn med å få noe ekstra hver gang

I mer en 160 år har Carl Zeiss' nyskapende drivkraft vært med på å forbedre optikkens verden

Fra langt vekk til tett på, fra teleskoper i Google Earth-satellitter til elektroniske Melectronic-mikroskoper brukt i forskning, fra presisjon til maksimal driftssikkerhet og fra driftsikkerheten i professionel filmkamerateknologi til integrerte kameralinser i Nokia mobiltelefoner: Innovasjon har banet veien i Carl Zeiss' virksomhetshistorie. Dette gjelder selvfølgelig også for utviklingen av brilleteknologi, produksjon, synsmålingsutstyr og visuelle hjelpemidler.

Noen tror kanskje at alle briller er like. I så fall tar de feil, for det er mange småting - som presisjonsmåling og -produksjon, kvalitetsmaterialer, avansert teknologi samt kvalitetssjekk - som ligger til grunn for at et par briller er et redskap brukeren kan stole på i enhver situasjon.
Som følge av det har Carl Zeiss' virksomhetshistorie innenfor brilleproduksjon satt mange milepæler ved oppfinnelsen av tallrike innovative løsninger. I 1937 fant Carl Zeiss opp polaroidglasset og de første polaroidglass ble produsert i 1959. I 1983 introduserte Carl Zeiss verdens første progressive glass til samsyn og gjorde det dermed mulig for brukere å se både på nær og på avstand gjennom et enkelt par briller.

Carl Zeiss var også den første brilleprodusenten i Europa som støpte brilleglass i plast med en høy brydningsindeks. Det var kun takket være denne utviklingen at produsentene kunne lage tynne lettvektsglass. Et annet enestående trekk ved brilleglass fra ZEISS er at glassenes tykkelse kan tilpasses til innfatningens design.

Individuelt tilpassede progressive glass

I år 2000 var Carl Zeiss den første virksomhet som kunne tilpasse progressive glass til brukerens individuelle behov samt produsere dem tilsvarende. Denne nye generasjon av individuelt tilpassede glass gir fordeler som for eksempel et avslappet syn både på nært og på avstand takket være et spesielt bredt synsfelt. Glassene er derfor ytterst gode å bruke. For å sikre at brukere som foretrekker innfatninger i moderne flatt design også kan nyte disse fordelene, fås progressive glass også i en kort utgave.

I 2007 lanserte firmaet ennå en banebrytende oppfinnelse med: i.Profiler®. Ved bruk av avansert presisjonsteknologi oppretter dette instrument individuelle synsprofiler. Det gjør også optikerne i stand til å analysere parametre som det tidligere ikke ble tatt hensyn til. På grunnlag av disse parametrene, samt synsprøveresultatene, kan presisjonsglass fra ZEISS måles med absolutt nøyaktighet og beregnes optimalt.

Carl Zeiss Vision arbeider for å levere den beste kvalitet for øynene dine slik at du kan nyte alle fordelene ved et perfekt syn.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Hvordan finner du en god optiker? Vi vil fortelle deg hva som er viktig, fra første synsundersøkelse og helt fram til tilpasning av brillene.

08.des.2017

Tags: Hos din optiker

Sjekkliste for kjøp av nye briller Briller for nært eller langt, progressive briller,sportsbriller, lesebriller eller briller til arbeidet: hva trenger du å vite?

01.nov.2017

Tags: Hos din optiker

Råd for å velge optiker eller øyelege

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Slik holder du øynene i form Det er viktig å beskytte og ta godt vare på vårt aller viktigste sanseorgan. Og det er mange ting å ta hensyn til.

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker Forebygging

Liknende produkter