Individualitet er ordet

Hvert øye er like unikt som et fingeravtrykk

Du er unik - på linje med alle andre mennesker. Vi har alle vår egen, individuelle personlighet. På samme måte har hvert øye sine individuelle egenskaper - ikke et eneste øye er identisk med et annet. Bare et spesialtilpasset brilleglass kan oppfylle disse spesielle kravene. Jo grundigere synet ditt undersøkes og dine visuelle mønstre kartlegges av en optiker, desto bedre vil synsinntrykket være når du tar på deg de nye brillene dine.

Hva gjør et brilleglass unikt? Hvor mye måledata behøves det for å tilpasse det perfekte brilleglass til dine individuelle behov? Og hvorfor vil du kunne få et mer avslappet syn dersom du velger spesialtilpassede brilleglass?

Prøv denne øvelsen: Dekk halvparten av ansiktet med et speil mens du står foran et annet speil. Ansiktet ditt vil se rart ut - det vil virke unaturlig. Det finnes ikke ett menneske på jorden som har to symmetriske halvdeler av ansiktet. Selv den minste detalj spiller en stor rolle i spesialproduksjonen av brilleglass fordi det menneskelige øyet er svært finstemt og det gjenkjenner selv de minste avvik. På lengre sikt kan dette resultere i synsforstyrrelser, tretthet og hodepine. Det er derfor ikke overraskende at synsinntrykket blir roligere og mer avslappet dersom brilleglass og innfatning justeres nøyaktig til ansiktets individuelle form og symmetri.

Det er enda viktigere å måle slike presisjonsdata dersom du har svært komplekse eller sterke brilleglass. Produksjonen av progressive glass der overgangen fra avstand- til lesesonen ikke er synlig, er en kunst. Spesialtilpasset fremstilling er av særlig betydning for disse brilleglassene, og det resulterer i et synsinntrykk som ikke hemmes av overgangen mellom avstand og nært.

Hvilke individuelle måledata teller?

Avstand mellom øyene: Måling av avstanden mellom høyre og venstre øye fra sentrum av pupillen til neseryggen.

Personlige synsmønster: Har du noen gang tenkt på hvordan du leser en bok eller hvor langt fra deg du holder verktøy eller nåler når du arbeider? Disse målingene er avgjørende for tilpassing av dine personlige brilleglass, i tillegg til hvilket yrke du har (jobber du på et kontor, eller er du en håndverker som arbeider utendørs?). Hvilke fritidsinteresser du har teller også.

Øyets høyde: Punktet der venstre og høyre øye ser gjennom brilleglasset på er også forskjellig fra person til person. Det er målt fra den nederste kanten av brilleglassene, dvs. fra kanten av innfatningen.

Frontal skråning av innfatningen: Gitt at alle ansikter har en ulik profil, vil også skråningen av brillene sett forfra være annerledes. Derfor er det svært viktig at også denne verdien blir vurdert ved beregningen av dine individuelle behov.

Avstanden mellom øyet og glass: Denne avstanden er også forskjellig fra person til person. Eksperter kaller dette bakre toppunktsavstand. Sammenlign for eksempel ansiktsprofilen til en person av europeisk med en person av asiatisk opprinnelse. Du vil umiddelbart kunne se forskjellen med det blotte øye.

Bøyningsgrad av innfatningen: For å justere brillene til ansiktet ditt er brilleinnfatningen litt bøyd eller vinklet. Eksperter kaller dette brillenes bøyningsgrad. Den må også tas med i beregningen av hver enkel brilleglass.

Ønsker du å få et skarpere syn, med større kontrast og mer klarhet? Klikk her for å besøke i.Scription-nettstedet.

Briller som er tilpasset til deg

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

10 tips for sunne øyne Hvordan forhindre tørre øyne og øyeanstrengelse.

18.apr.2019

Tags:

Glaukom – alt du trenger å vite om den nest viktigste årsaken til blindhet Glaukom er en alvorlig øyelidelse som påvirker øyetrykket.

14.mar.2019

Tags:

Hvorfor barns briller bør tilby den beste UV-beskyttelsen Hva enhver forelder bør vite om beskyttelse av barnas øyne mot skadelig ultrafiolett stråling (UV-stråling).

12.mar.2019

Tags: Solbriller Barnebriller

UV-beskyttelse og beskyttelse mot blending Hva er forskjellen?

06.jul.2018

Tags: Solbriller

Liknende produkter