Kan synsproblemer være årsak til hodepine?

Millioner av mennesker plages regelmessig av hodepine. Mange er ikke klar over er at nye briller ofte kan hjelpe.

Et press bak øynene, banking i tinningen eller en lett dunking på toppen av hodet - det er vel knapt noen som ikke kjenner igjen disse symptomene. For mange mennesker hjelper det med en smertestillende tablett, mens andre igjen bare må vente til smertene går bort av seg selv. Mange som lider kan bli kvitt plagene dersom de går til en optiker og tar en synstest.

Det er som om hjernen din har løsnet og slår mot skallen din hver gang du beveger deg. Dette er hvordan de som lider av hodepine ofte beskriver sine symptomer. Millioner av mennesker verden over - kvinner, menn og barn - lider jevnlig av lammende smerter som påvirker konsentrasjonen på jobb eller på skolen. Å finne en løsning vil for de fleste betyr en forbedret livskvaliteten - og det er ofte lettere enn de fleste tror fordi en synshemning ofte er årsaken til hodepinen.

Det er spesielt Flangsynte mennesker som vil oppleve hodepine som følge av et ukorrigert syn, ofte i forbindelse med langvarig lesing eller databruk. Dette kommer av at det er slitsomt for langsynte å holde bilder og objekter på kort avstand i skarp fokus over lengre tid. Mange mennesker er for øvrig langsynte uten å vite det fordi øynene til en viss grad kompenserer for denne synsfeilen. Den stadige og langvarige anstrengelsen for å alltid se skarpt er for mange årsaken til hodepinen.

Mindre vanlig, men også en mulig årsak til hodepine er en ukorrigert latent skjeling. Dette medfører at øyemuskulaturen konstant må arbeide for å holde øynene i korrekt stilling slik at man unngår å se dobbelt.

Symptomene på hodepine som oppstår på grunn av langsynthet eller en svak skjeling kommer ofte etter en stund, spesielt etter lange økter med lesing eller arbeid foran en dataskjerm. Hvis du får hodepine eller dobbeltsyn kan årsaken altså være synsrelatert. En grundig synstest hos optikeren kan avgjøre om langsynthet eller skjeling er årsaken.

Den gode nyheten er: En perfekt tilpasset brille med individuelle brilleglass kan korrigere langsynthet og latent skjeling med optimale resultater. Hodepinen vil da ofte forsvinne.

Image: © Blend Images - Fotolia.com

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

10 tips for sunne øyne Hvordan forhindre tørre øyne og øyeanstrengelse.

18.apr.2019

Tags:

Glaukom – alt du trenger å vite om den nest viktigste årsaken til blindhet Glaukom er en alvorlig øyelidelse som påvirker øyetrykket.

14.mar.2019

Tags:

Hvorfor barns briller bør tilby den beste UV-beskyttelsen Hva enhver forelder bør vite om beskyttelse av barnas øyne mot skadelig ultrafiolett stråling (UV-stråling).

12.mar.2019

Tags: Solbriller Barnebriller

UV-beskyttelse og beskyttelse mot blending Hva er forskjellen?

06.jul.2018

Tags: Solbriller

Liknende produkter