Økt synsevne = bedre livskvalitet

Ikke alle briller er like

Det er en allment akseptert sannhet at det er de minste detaljene som ofte gjør forskjellen. Dette gjelder også briller. Noen viktige egenskaper skiller enklere briller fra briller av førsteklasses kvalitet, dvs. tilpassede briller som gir betydelige fordeler. Hvordan kan et par briller forbedre livskvaliteten din? Det er klart at masseproduserte modeller kan gjøre en utmerket jobb, og de er jo desto billigere. Etter at du har hatt synsproblemer en stund, vil du kunne nyte følelsen av å kunne se igjen. Hva mer kan du ønske? Er et enda bedre syn et oppnåelig mål?

Ja, det er et verdig mål og det er faktisk mulig å få det til. Øynene dine leverer faktisk all den nødvendige optiske informasjonen til hjernen. I hjernen blir informasjonen omdannet til visuelle inntrykk. Kvaliteten på det visuelle inntrykket hjernen genererer er direkte knyttet til kvaliteten på den informasjonen hjernen mottar.

Det perfekte samspillet mellom de to øynene har en avgjørende betydning. Hjernens evne til å skape perfekte, tredimensjonale bilder og oppleve dybdesyn avhenger av dette samspillet.

"Før i tiden, når jeg prøvde å se på TV fra sofakroken, syns jeg det var umulig å se bildet på skjermen klart - det var forvrengt. Mine nye briller med glass fra ZEISS har løst dette problemet. Nå kan jeg slappe av og se på TV fra enhver vinkel og jeg kan sitte akkurat der jeg ønsker” sier Mona D., en sterkt nærsynt pasient.

Vår evne til å oppfatte romdybde, samt korrekt størrelse og avstand til gjenstander avhenger av vår evne til å se tredimensjonalt. Men hvert øye er like unikt som et fingeravtrykk. Dette må tas i betrakning når et par briller blir produsert. I tillegg til vanlige synsproblemer som nærsynthet, langsynthet eller skjeve hornhinner, har nyere måleinstrumenter evne til å inkludere mer komplekse egenskaper, og de kan justere brilleglassene etter hvert øyes individuelle behov.

Det er romoppfattelsen som gjør det mulig å vurdere både romdybde og -størrelse samt avstander til objekter. Men hvert øye er like individuelt som et fingeravtrykk, og dette må tas hensyn til ved produksjon av brillene. I tillegg til klassisk svaksynthet som nærsynthet, langsynthet eller skjeve hornhinner kan måleapparater som i.Profiler® fra Carl Zeiss også ta hensyn til de såkalte "feil av høyere orden" og tilpasse brilleglassene mer nøyaktig til det aktuelle øyet.

Resultatet er at pasientene får briller som gir dem tydeligere og mer korrekt syn, med rikere kontrast.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Den store forskjellen: progressiv glassdesign

Optimal justering av briller er spesielt viktig for progressive eller multifokale briller. De som bruker progressive briller for å korrigere både nær- og langsynthet må ha progressive brilleglass som er laget spesielt for øyet slik at samarbeidet blir optimalt med brukerens eget syn. Dette er viktig for å sikre at det visuelle inntrykket som genereres er så perfekt som det kan være. Brukere av progressive briller lider ofte av hodepine eller kan ha problemer med å gå i trapper. Å velge individuelt tilpassede brilleglass kan øke livskvaliteten deres i stor grad. Fordelene er åpenbare: det gir utmerket dybdesyn samt et mer naturlig og avslappet visuelt inntrykk. For øynene betyr det redusert stress og mindre tretthet. Slike toppkvalitetsbriller er det også mye mer behagelig å bruke.

Nedenfor finner du en liste over noen av fordelene ved å velge progressive brilleglass av toppkvalitet:

 • Naturlig romopplevelse
  • Klart syn på alle avstander takket være den optimale tillpasningen av progressive glass.
 • Ekspansiv utnyttbar synsrekkevidde
  • Opptil 40 % større binokulært syn (sammenfallende bilde fra begge øynene) enn med vanlige multifokale briller
  • Meget stort avstandsområde
  • Balansert mellomrekkevidde i samsvar med fysiologiske behov
  • Klare og skarpe nærbilder - beregnet på grunnlag av brukerens individuelle behov
 • Rask tilvenning, både for dem som har brukt progressive briller før og nye brukere
  • Brukeren venner seg til disse brilleglassene raskere enn ved valg av vanlige progressive brilleglass.

   

Utvalg av progressive glass

Visste du at en meningsmåling, utført i 2008 av forskningsinstitusjonen IfD-Allensbach, fant at kun 49 % av alle som bruker briller var fullstendig fornøyd med brillene sine? Ytterligere 45 % sa at de var generelt sett fornøyde, mens 5 % var ikke helt fornøyd eller ikke fornøyd i det hele tatt. Bare 1 % hevdet å være usikre. Carl Zeiss Vision og firmaets optikere jobber hardt for å sørge for at antallet fullstendig fornøyde kunder øker betydelig.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

10 tips for sunne øyne Hvordan forhindre tørre øyne og øyeanstrengelse.

18.apr.2019

Tags:

Glaukom – alt du trenger å vite om den nest viktigste årsaken til blindhet Glaukom er en alvorlig øyelidelse som påvirker øyetrykket.

14.mar.2019

Tags:

Hvorfor barns briller bør tilby den beste UV-beskyttelsen Hva enhver forelder bør vite om beskyttelse av barnas øyne mot skadelig ultrafiolett stråling (UV-stråling).

12.mar.2019

Tags: Solbriller Barnebriller

UV-beskyttelse og beskyttelse mot blending Hva er forskjellen?

06.jul.2018

Tags: Solbriller

Liknende produkter