Råd for å velge optiker eller øyelege

Valg av optiker og øyelege er en viktig avgjørelse.  Her har du noen gode råd om valg av øyehelsespesialist.

 1. Valg av øyelege for å opprettholde godt syn hele livet er en viktig helserelatert avgjørelse.
 2. Det er viktig å få undersøkt øynene regelmessig selv om du ikke merker noen synsproblemer.  Hvis du har synsproblemer, kan typen problemer avgjøre hvilken type øyespesialist du bør velge.
 3. Det er to typer øye leger:
  a. En optiker utfører øyeundersøkelser og skriver ut resept for korrigerende brilleglass.  De fleste optikere kan stille diagnose og behandle enkelte medisinske øyetilstander, og kan skrive ut visse legemidler.
  b. En øyelege behandler øyesykdommer og -tilstander. Øyeleger utfører kirurgiske inngrep ved grå stær og andre øyetilstander.
 4. Finn ut om øyelegen er en godkjent tjenesteyter i din forsikringsordning. Denne opplysningen kan du få ved å ringe legekontoret og gi dem dine forsikringsopplysninger, eller du kan se i forsikringsordningen din.
 5. Optikere og øyeleger bruker en refraksjonstest for å fastsette den styrken i brilleglassene som behøves for å kompensere en refraksjonsfeil (feil når øyet skal fokusere lys). Spør om hvilke refraksjonstester de tilbyr, siden ny teknologi kan finne ut mye om øynene dine for å opprette en bedre synskorreksjon
 6. Enkelte optikere bruker avansert teknologi for å forstå synstilstanden vår mye bedre enn hva en standard synstest kan gjøre.  Et eksempel er i.ProfilerPlus® fra ZEISS som kartlegger subtile svakheter i øyet.  Med den kan optikeren lage en ekstra nøyaktig brilleglass-styrke som kan forbedre nattesyn, kontrastoppfatning og selv fargeoppfatning.
 7. Idelt syn kan kun oppnås hvis brilleglassene er tilpasset den måten du bruker dem.  Mange bruker i.Terminal®  fra ZEISS for å måle avstanden mellom øynene og glassene, og brilleinnfatningens tilt og krumning i bruk. Disse målingene tas med en presisjon på 1/10 millimeter, og er innlemmet i brilleglassenes design.
 8. Når du ber om opplysninger om tjenester, spør om hvilke typer glass optikerforretningen tilbyr, siden de forskjellige brilleglassene er laget på forskjellig vis. Ditt valg av glass kan gjøre en stor kvalitetsforskjell mht. din synsopplevelse.
 9. Sørg for å få en kopi av brilleresepten i tilfelle du skulle trenge å erstatte brillene når du er på ferie eller ute og reiser.
ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Hvordan finner du en god optiker? Vi vil fortelle deg hva som er viktig, fra første synsundersøkelse og helt fram til tilpasning av brillene.

08.des.2017

Tags: Hos din optiker

Sjekkliste for kjøp av nye briller Briller for nært eller langt, progressive briller,sportsbriller, lesebriller eller briller til arbeidet: hva trenger du å vite?

01.nov.2017

Tags: Hos din optiker

Carl Zeiss Vision - regn med å få noe ekstra hver gang I mer en 160 år har Carl Zeiss' nyskapende drivkraft vært med på å forbedre optikkens verden

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Slik holder du øynene i form Det er viktig å beskytte og ta godt vare på vårt aller viktigste sanseorgan. Og det er mange ting å ta hensyn til.

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker Forebygging

Liknende produkter