Mer lys for synet ditt

Ikke inngå kompromisser når det gjelder trafikksikkerhet.

Overgangsperioder mellom høst og vinter er særlig vanskelige for øynene våre: Solen står lavt på himmelen om morgenen og tidlig på kvelden, mørket setter inn tidligere, lange skumringsfaser og hyppig tåke hemmer synet vårt - spesielt på veien. Spesialtilpassede ekstrabriller kan forbedre synet ditt i disse utfordrende situasjonene.

Ikke inngå kompromisser når det gjelder trafikksikkerhet.
Ikke inngå kompromisser når det gjelder trafikksikkerhet.

Et velkjent scenario: Du kjører hjem etter en lang og stressende dag på jobben. Det er skumring, og solen står allerede så lavt at den blender øynene dine mens du manøvrerer gjennom trafikken. Billys fra møtende trafikk blir også reflektert. Du kan identifisere biler i motsatt kjørefelt, men ikke før det er for sent. Øynene dine er utmattet. Du er klar over at slike situasjoner setter din og andre bilføreres sikkerhet i fare.

Kjørebriller

For å komme deg trygt hjem, snakk med optikeren din. Optikeren vil anbefale spesialtilpassede kjørebriller som oppfyller de ekstreme visuelle kravene, som skumring, lysvariasjoner og reflekser stiller.

Kjørebrillene dine må være utstyrt med optimal beskyttelse mot blending og UV-stråler spesialtilpasset din egen brillestyrke. På den måten kan reflekser og blending forebygges. Brilleglass som har utmerket antirefleksbelegg samt polariserende og fargede linser sørger for dette.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Hvilken funksjon har antirefleksbelegg?

Ubehandlede brilleglass kan bli som et speil og kan føre til at du ser lysreflekser som kan svekke synet ditt. Når du kjører kommer slike reflekser hovedsakelig fra møtende trafikk i skumringstimene og om natten. Brilleglass med antirefleksbelegg reduserer disse forstyrrende refleksene og gir et klart synsinntrykk og redusert blending. Det finnes tre nivåer på antirefleksbelegg: "enkel", "medium" og "super". For kjøring ved daggry, skumring og om natten, anbefaler eksperter brilleglass med "superbelegg". Mer informasjon om ZEISS antirefleksbelegg.

På hvilken måte hjelper polariserende brilleglass?

Det er veldig enkelt: polarisierende brilleglass kan fjerne reflekser - hovedsakelig fra lysreflekterende overflater som våte veier og vannoverflater. Fordelene er åpenbare så snart du begynner å bruke dem: synet ditt vil bli betydelig klarere. Takket være glassenes spesielle fargestoffer vil synet ditt også få bedre kontrast og du vil oppleve en bedre fargegjengivelse. Du vil være i stand til å oppdage møtende trafikk tydeligere og tidligere, for eksempel på våte veier og når den andre sjåføren har nærlys på.

UV-beskyttelse og missfarging

UV-beskyttelse er også en viktig egenskap ved kjørebriller. Det gir beskyttelse mot kortbølget ultrafiolett stråling som kan forårsake kronisk skade på øyet. Når du kjøper et par solbriller, sørg for at de har CE-symbolet som et kvalitetsstempel. Brune eller grå fargetoner er best egnet til kjøring, fordi de gjør det mulig for sjåføren å skille mellom trafikklys, stopplys og andre lyssignaler så effektivt og raskt som mulig.

Forresten: Fargede brilleglass med fargegradering kan være spesielt behagelige for kjøring. Den nederste kanten av disse brillene er lettere og gjør det dermed enklere å oppdage gjenstander og informasjon som vises på dashbordet.

Hva annet bør du huske på når du kjøper et par kjørebriller?

Alle mennesker er forskjellige. Derfor er øynene våre, avstanden mellom øynene og de spesielle synsbehovene også forskjellige. Selvfølgelig gjelder dette også måten du bruker synet på når du kjører. Noen mennesker snur hodet for å se hva som skjer ved siden av dem, mens andre gjør det ved bare å bevege øynene. Alt dette spiller en viktig rolle i tilpasningen av briller og må derfor tas hensyn til. Spesialtilpassede, ekstra skarpe presisjonsbriller kan dermed drastisk øke visuell komfort og la øynene dine slappe av.

Folk blir mer følsomme overfor blending med alderen. Det visuelle inntrykket avtar og sikkerhetsrisikoen øker. Vårt tips: Sjekk synet ditt regelmessig - minst like ofte som du lar bilen overhales på verksted. Ta en synstest minst annethvert år.

Optikeren din vil også anbefale en passende innfatning til kjørebrillene dine. Ideelt sett bør du velge en innfatning med tynn ramme og smale brillestenger som er plassert på toppen av glasset slik at synsfeltet ikke begrenses mens du kjører. En meget liten innfatning med små brilleglass er ofte ikke ideelle for briller du ønsker å bruke som kjørebriller.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

De beste brillene til bilkjøring - kom trygt frem Tilpassede brilleglass vil ikke bare forbedre synsproblemer, de vil også øke sikkerheten på veiene. Her er hva du bør vite før du skaffer deg kjørebriller.

27.jan.2020

Tags: Progressive brilleglass

Nå kan du se mer - selv om natten og ved lite lys ZEISS lanserer et nytt brilleglasskonsept for et bedre syn: få et klarere syn med god kontrast om natten og ved lite lys

24.nov.2017

Tags:

Ofte stilte spørsmål om ZEISS Digital Lenses Nøyaktig hva er ZEISS Digital Lenses?

16.okt.2017

Tags:

Lev livet til det fulle + syn uten stress ZEISS Digital Lenses fyller gapet mellom enstyrkeglass og progressive glass!

16.okt.2017

Tags:

Liknende produkter