Nå kan du se mer - selv om natten og ved lite lys

ZEISS lanserer et nytt brilleglasskonsept for et bedre syn: få et klarere syn med god kontrast om natten og ved lite lys

Forbedret nattesyn: Mange mennesker som har prøvd disse glassene ønsker ikke å gi slipp på dem igjen. De har besluttet seg for å gå med ZEISS brilleglass med i.Scription®-teknologi. i.Scription®-teknologien er utviklet av Carl Zeiss Vision, markedsførende innenfor optometriske brilleglass. Ved hjelp av teknologien analyseres hvert enkelt øyes visuelle profil og informasjonen brukes både i beregningen og fremstillingen av brilleglassene. For brukeren kan dette bety en helt ny synskvalitet, spesielt om natten og ved lite lys. Mennesker som bruker disse brilleglassene, opplever å få et betydelig skarpere og klarere syn om natten. Dessuten opplever de at kontraster og farger blir kraftigere.

Når kvelden kommer, er øynene våre som oftest slitne pga. alt vi lar dem gjennomgå i løpet av dagen. Hvis folk også føler at de må stri med nattblindhet, kan dette raskt føre til øyebelastning – og ikke bare når de er bak rattet. Lysstråler, for eksempel fra gatelykter, refleksjoner fra butikkvinduer og dårlig syn begrenser ofte synligheten. Dette får mange til å føle seg hemmet eller utrygge, og gjør at de ikke vil gå ut om natten på vinteren. Uformelt snakker folk kanskje da ofte om det som er kjent som nattblindhet. Dette er hva som skjer når øynene ikke fungerer om natten, noe som betyr at man ser annerledes enn det man gjør om dagen. Synsproblemer som går ubemerket om dagen, kan dermed raskt bli en hindring under dårlige lysforhold.

Brilleglass mot nattblindhet?

Hvordan kan vi løse dette problemet? En løsning er brilleglass med i.Scription®-teknologi. Den tar hensyn til synsproblemer som man ikke har lagt merke til, i utformingen av brilleglasset, og gir skarpere, bedre kontrast, og mer utmerket syn – spesielt om natten og under dårlige lysforhold. Dette gjør at mange som bruker briller ser bedre, og takket være en mye mer komfortabel synsoppfatning, betyr dette at man raskt kan føle seg komfortabel med sine første briller.

Klarere nattesyn.
Uten i.Scription-teknologi Med i.Scription-teknologi
Mer utmerket syn.
Uten i.Scription-teknologi Med i.Scription-teknologi
Syn med bedre kontrast
Uten i.Scription-teknologi Med i.Scription-teknologi

Selv om vi prater om nattblindhet når vi viser til dårlig syn i mørket, eller en sliten, ukomfortabel følelse, betyr begrepet egentlig noe helt annet. Nattblindhet er faktisk en sykdom, eller resultatet av denne. De som er rammet, ser enten veldig lite, eller ikke i det hele tatt i mørket eller under dårlige lysforhold.

i.Scription®-teknologi fra ZEISS – øynenes «fingeravtrykk»

Konvensjonelle synsundersøkelser hos optikeren eller på sykehuset baseres på hva brillebrukere faktisk ser. For å produsere brilleglass med ZEISS i.Scription-teknologi analyseres øynene dine med subjektive refraksjon og med et spesielt datastyrt system: ZEISS i.Profilerplus. Til forskjell fra standard prosedyrer, måler denne linsen også synet ditt når pupillen er utvidet som «nattepupiller», og genererer en omfattende personlig synsprofil ved hjelp av wavefront-teknologien. Selv om det høres komplisert ut, er det faktisk ganske enkelt: Ved bruk av wavefront-teknologien utsettes øynene for lysbølger («wavefronten») og refleksjonene til disse bølgene måles med små sensorer. Dette bidrar til å fastsette alle de individuelle funksjonene til øynene dine. En milepæl innen synsanalyse. Om dagen er pupillene mindre ettersom mer lys slipper inn til øyet. Men om natten er pupillene mer utvidet. Konvensjonelt måleutstyr kan bare analysere øynene om dagen. Problemet er at måten regnbuehinnen endrer seg om natten ikke kan tas i betraktning i utformingen av brilleglasset – den forstørrede regnbuehinnen fører til lavere dybdefokus, og problemer med sidesynssonen til de nå utvidede pupillene legges til synsproblemene som kan måles når pupillene er små. Så konvensjonelle brilleglass kan bety at du ikke ser klart når pupillene utvider seg.

Dette bekreftes av øyelege Jürgen Jainta fra Optiker Schütz i Pforzheim i Tyskland, som er en stor tilhenger av denne innovasjonen. Han er overbevist om at bare ZEISS i.Profilerplus kan hjelpe ham og kollegaene hans i å fastsette om en pasients syn om dagen – dvs. med mindre pupiller – er det samme som om natten med utvidede pupiller.

Skarpere, bedre kontrast, mer utmerket

Kan ZEISS i.Profilerplus måle over 1 500 referansepunkt per øye, på bare 60 sekunder.
Kan ZEISS i.Profilerplus måle over 1 500 referansepunkt per øye, på bare 60 sekunder.

I tillegg til standard tester, som generelt bare måler synsstyrken om dagen og ved høye kontraster, tar en ZEISS i.Profilerplus-analyse også hensyn til endringer i lys, kontrast, refleksjoner og farger. Dette gjør det mulig å vurdere en persons syn under forskjellige lysforhold og kontraster. Det er like detaljert som et fingeravrtykk, men i praksis avslører et kort blikk på systemet det hele: ZEISS i.Profilerplus bruker wavefront-teknologi via infrarødt lys til å opprette et lyspunkt på netthinnen og analyserer optiske karakteristikker på pasientens øyne. Lyset er undergitt forskjellige avvik hos hver enkelt person, og disse brukes til å opprette et nøyaktig bilde av øyet og dets egenskaper. Dette sørger for at typiske synsfeil (f.eks. nær- og langsynthet) identifiseres nøyaktig, likeledes som eventuelle avvik av større betydning, feil som i betydelig grad påvirker synet ditt i mørket og i skumringen. Mange av disse synsproblemene kan ikke oppdages med konvensjonelle måleprosesser, slik som sfæriske avvik: Lysstråler refrakteres sterkere på kanten av linsen enn mot midten, noe som fører til redusert kontrast. Andre ledende avvik er feil i asymmetrien, hvor lysstrålene refrakteres på en måte som lager noe som minner om en lyshale. Hvis ubehandlet, kan begge problemene føre til dårlig syn under lave lysforhold eller om natten.

Kort fortalt, en test som kombinerer klassiske subjektive og objektive refraksjoner med ZEISS i.Profilerplus, tar alle synsaspekter med i betraktning. Mens det første systemet av dette slaget bare kunne analysere noen seksjoner av øyet, kan ZEISS i.Profilerplus måle over 1 500 referansepunkt per øye, på bare 60 sekunder.

Øyelegen Jainta sier: «Vi kan bruke informasjonen fra målingen til å finne ut hvordan nattesynet kan forbedres. Vi kan for eksempel se at noen som bruker briller og er nærsynte med en dioptri på minus 1,5 under en undersøkelse tatt om dagen, faktisk trenger en dioptri på minus 2,0 når pupillene er utvidet, for å kunne se bedre og i høyere kontrast om natten. »

Dette resulterer i et slags optisk kart av øyet, med masse informasjon som spesielt kan forbedre nattesynet. Ukorrigerte synsproblemer er en ulempe, spesielt under dårlige synsforhold. Men hvis tidligere synsproblemer som ikke har blitt oppdaget, identifiseres og korrigeres med briller, kan dette føre til bedre syn for brukeren med lett nattblindhet eller dårlig syn om natten.

Persontilpassede presisjonsbrilleglass

Når en presis, omfattende synsanalyse har blitt utført med ZEISS i.Profilerplus, «overføres» resultatet til brilleglassutformingen med den innovative ZEISS i.Scription-teknologien. Takket være den patenterte teknikken for brilleglassutforming* og informasjonen som hentes i tillegg til subjektiv refraksjon, kan brilleglass med i.Scription®-teknologi nå utformes mer i samsvar med brukerens øyne. Dette gjør det mulig å finne nøyaktig en styrke i inkrementer på hundre (dvs. 0,01) dioptre. Til sammenligning: Inkrementer på kvarte (dvs. 0,25) dioptre brukes for konvensjonelle brilleglass – noe som gjør målingene 25 ganger mer presise. Teknologien gjør at man produsere presisjonsbrilleglass med de best mulige korrigerende egenskapene. De bidrar til å øke synskomforten, ikke bare for brukere med lett nattblindhet, og gir en større følelse av sikkerhet i dårlig lys. Takket være deres høyt persontilpasselige egenskaper, gir også disse spesielle brilleglassene skarpere, mer avslappet syn om dagen, samt forbedret romlig bevissthet, bedre kontrast og bedre evne til å se farger. Med andre ord er den perfekt for alle som bruker briller, og føler de lider av nattblindhet, lav nattblindhet eller bare vil føle seg mer avslappet om kvelden, under dårlige lysforhold og til og med om dagen.

Fordeler med progressive brilleglass og andre synshjelpemidler

ZEISS i.Scription-teknologi er også tilgjengelig for enstyrke- og progressive brilleglass. Begge versjoner drar nytte av den omfattende synsanalysen til i.Profiler®plus og den følgende overføringen av informasjonen til brilleglassene med i.Scription-teknologi. Progressive brilleglass med ZEISS i.Scription-teknologi har, for eksempel, færre tåkete områder og vesentlig flere synssoner – i synsområdene nær, middels og langt unna. Dette fjerner ulemper som svaiende effekter når du beveger øynene, eller tåkete syn – og gir deg fordelene med enkel adapsjon!

Øyelege Heinrich Raub om denne opplevelsen med ZEISS i.Scription: «Spesielt progressive brilleglass har sterkt forbedret ytelse takket være i.Scription®-teknologien. Denne mer nøyaktige måten å vurdere verdiene dine på resulterer i bedre komfort når man leser på nært hold, og større synssoner på avstand.»

i.Scription – sylskarpt syn, selv bak rattet

ZEISS i.Scription-teknologi kan også finnes i våre ZEISS DriveSafe brilleglass. Disse brilleglassene er spesielt utviklet for kjøring – både natt og dag – og forbedrer både skarphet og kontrast, forbedrer synet i trasig vær og reduserer distorsjoner med sidesynsfeltet på brilleglasset – spesielt med progressive brilleglass. Sluttresultat: Du kan nyte syn og bedømme avstander mer nøyaktig under stressende kjøresituasjoner, f.eks. om natten eller i regn, tåke og snø.

Vil du vite mer om det unike synet vi kan gi deg? Enten du trenger enstyrke- eller progressive brilleglass med i.Scription®-teknologi fra ZEISS, ta kontakt med optikeren din – han eller hun hjelper deg gjerne.

Undersøkelser med i.Profiler®plus er også egnet for kontaktlinsebrukere

Kontaktlinsebrukere kan også dra nytte av analyser med i.Profiler®plus. Systemet vurderer geometrien til hornhinnen så nøyaktig at optikeren kan anbefale perfekte linser for deg, og justere dem mer nøyaktig enn noen gang før.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

De beste brillene til bilkjøring - kom trygt frem Tilpassede brilleglass vil ikke bare forbedre synsproblemer, de vil også øke sikkerheten på veiene. Her er hva du bør vite før du skaffer deg kjørebriller.

27.jan.2020

Tags: Progressive brilleglass

Ofte stilte spørsmål om ZEISS Digital Lenses Nøyaktig hva er ZEISS Digital Lenses?

16.okt.2017

Tags:

Lev livet til det fulle + syn uten stress ZEISS Digital Lenses fyller gapet mellom enstyrkeglass og progressive glass!

16.okt.2017

Tags:

Hvorfor det lønner seg å ha et ekstra par briller I mange situasjoner er et ekstra par briller det viktigste tilbehøret du kan ha.

16.okt.2017

Tags:

Liknende produkter