Tips til høyere brukerkomfort for progressive brilleglass

Alle kan raskt venne seg til å bruke perfekt justerte progressive brilleglass.

De har tre usynlige synsfelt som går over i hverandre for å muliggjøre et skarpt syn; både på kort og på lang avstand i bare ett brilleglass. Progressive brilleglass er et eksempel på avansert optisk teknologi. Når de justeres til den individuelle brukeren, er resultatet en høy grad av tilfredshet. Noen ganger er imidlertid litt øvelse nødvendig for at man skal blir fortrolig til progressive brilleglass.

Progressive brilleglass er det absolutt beste valget for å opprettholde et perfekt syn på alle avstander. De som bruker dem til vanlig kan ikke tenke seg å være uten disse høyteknologiske brilleglassene. Brukerne bør imidlertid være oppmerksomme på noen viktige elementer, slik at de får mest mulig nytte av brillene sine med progressive brilleglass.

Det er absolutt nødvendig å konsultere en profesjonell optiker

Første prioritet er en personlig konsultasjon hos en optiker. Hver eneste av oss er et helt unikt individ, og våre øyne og visuelle liv er også unike. På grunn av dette vil en god optiker forsikre seg om at han forstår dine individuelle behov. Han eller hun vil for eksempel spørre deg om jobben din og hobbyene dine for å skaffe seg en innsikt i dine synsvaner. Din holdning og hodeform er også viktig.

Nøyaktige synsprøver spiller en spesiell rolle når det gjelder å få progressive brilleglass til å fungere perfekt. Ikke bare måles begge øynene individuelt, men samspillet mellom de to øynene testes også for å fastlegge nødvendig styrke på brilleglassene. Bare ved å gjøre dette kan de passende lese- og avstandsstyrkene fastlegges.

Nøyaktige mål til passform er også viktige. Midten av pupillen må rettes inn mot midten av brilleglasset for at optikken skal fungere perfekt. For mer sofistikerte progressive brilleglass, kan det bli nødvendig med ytterligere målinger.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Førstegangs brukere av progressive briller trenger tid for å bli vant til de nye brilleglassene sine

Men ikke bry deg om det: Svært få mennesker er ute av stand til å venne seg til moderne progressive brilleglass. Denne teknologien har vært i konstant utvikling. Det kan likevel ta litt tid for en ny bruker og ble vant til progressive brilleglass. Øyet og hjernen må lære å tilpasse seg de forskjellige optiske kreftene som progressive brilleglass har. Her er et eksempel: Når en brillebruker går oppover trapper, vil han eller hun se gjennom det laveste området i deres progressive brilleglass. Imidlertid er den delen av brilleglassene tilpasset til leseavstand på omtrent 40 cm. Selvfølgelig befinner trappen seg lengre borte, slik at den vil være litt ute av fokus. De gode nyhetene: Synssansen er svært kompleks, det skal være sikkert, men den er også veldig tilpasningsdyktig. I løpet av kort tid er den i stand til å tilpasse seg de nye forholdene. Når han eller hun går opp trappene, holder en brillebruker ganske enkelt hodet litt lengre ned for å se trappene gjennom midten, eller avstandssonen, i brilleglassene.

Hva er det jeg muligens må vende meg til når jeg bruker progressive brilleglass?

  • Litt uskarphet og små distorsjoner ved kantene av brilleglassene.
  • Mer hodebevegelse, særlig for korte avstander, siden synsfeltet for nært syn bare befinner seg i den nederste delen av brilleglassene.
  • Fremfor alt må du vende deg til de individuelle synsfeltene og deres posisjon i brilleglassene: I den nederste delen ser du kun klart på korte avstander. Hvis du ser på lang avstand, vil du bruke den øverste delen av et brilleglass, ellers vil det du ser være uklart.  

Disse problemene med tilpasning er normale og vil svekkes innen kort tid, og deretter vil du bli så vant til dem at de synes å ha forsvunnet fullstendig. For å oppnå en rask tilpasning, bør du bruke de nye progressive brilleglassene hver dag helt fra begynnelsen, og det beste er om du bruker dem hele dagen. Du kan forresten bli vant til progressive brilleglass enten du er en ny presbyop tidlig i førtiårene eller du har brukt bifokaler i mange år. Jo tidligere du begynner å bruke dem, desto lettere er det imidlertid å bli vant til dem. Det hjelper veldig å begynne å bruke progressive brilleglass når du først utvikler langsynthet, fordi korreksjonen for lesing ditt da vil være lav. Tilpasningsperioden er vesentlig lettere, siden endringene av kraften mellom betraktningsavstandene ennå er relativt små.

Hvis de nye progressive brilleglassene ennå ikke føles behagelige etter tilvenningssperioden på to eller tre uker, hjelper din optiker deg med andre løsninger.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

De beste brilleglassene til bilkjøring – Nå målet trygt Spesialtilpassede glass til bilkjøring gjør både at kjøringen blir mer avslappende og at sikkerheten øker betraktelig. Men hva må forbrukerne huske på når de kjøper briller til kjøring?

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Utviklingen av brilleglass for kjøring En titt bak kulissene for å se hvordan ZEISS utviklet DriveSafe

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Brilleglassene for mer avslappet bilkjøring Hvordan Zeiss brilleglass kan gjøre bilkjøringen mindre stressende og tryggere.

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Se bedre med progressive glass Utvalget av progressive glass fra ZEISS har en perfekt løsning – også for dem som skal ha progressiv brille for første gang

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Liknende produkter